sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Laiskurin täytekakku

Ihan ensin suuri kiitos edellisistä kommenteista ♥ ne lämmittävät mieltä aina :)

Netti pursuaa toinen toistaan kauniimpia täytekakkuja, joita ei aina jaksa ruveta vääntämään. Tai kerkiä. Tai ei vaan viitsi, kun laiskottaa :)
Miulle aikoinaan, nyt jo edesmennyt, vanha rouva tarjosi kerran kakkua syntymäpäivänään, joka ei paljon aikaa tai viitseliäisyyttä vaatinut. Ja nyt ajattelin sen jakaa teillekin. Tämä onnistuu aina.

1. Osta kaupasta valmis kääretorttu.
2. Halkaise se kahtia pituussuunnassa, kostuta esim. laimennetulla appelsiinitäysmehulla, täytä soseutetulla banaanilla ja kermavaahdolla.
3. Kuorruta kermavaahdolla ja laita päälle koristeet. Esim. nonparelleja.
4. Valmis.

Tästä kakusta oli jo melkein puolet syöty, kun muistin ottaa kuvan :) On muuten hyvää, parempaa kuin valmiit kaupan täytekakut. Kelpaa isällekin paremmin kuin hyvin :)

P.S:
Eilen heti postauksen jälkeen sivelin sen tötterön kahvilla, jota sopivasti oli pannussa valmiina (kylmää). Ei kovin iso muutos, mutta sopiva kuitenkin.
Ovesta ja keittiöstä tulee juttua myöhemmin joku päivä.

2 kommenttia:

kanaemo kirjoitti...

Kiva kakkuidea, ja helppo! :)

Tuohon paperin "kahvittamiseen" liittyen: paperin laadulla on tosi iso merkitys, minkä sävyinen lopputuloksesta tulee. Sellaisesta oikein sileästä ja kiiltävästä laadukkaasta kopiopaperista tulee aika vaalea lopputulos. Jos paperi on oikein huokoinen, se imaisee kahvin ja siis myös värin hyvin.
Miulla on jossain sellaista lasten piirustuspaperia, oikein huokoista ja valmiiksi jo vähän keltaista. Se on melkein kuin imupaperia, ja kyllä tulee ruskeaa! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kanaemo: Miulla oli jäänyt vähän unholaan tuo kakkuohje, mutta tänä vuonna olen pari kertaa tehnyt, kun muistui mieleeni.
Paperin vanhentamisesta: kuulemma kannattaa sileän paperin pintaa vähän varovasti raaputtaa saksilla, niin kahvi imeytyy paremmin. Mie yritin kynnellä :) muttei se oikein auttanut :)