perjantai 19. marraskuuta 2010

Vapaapäivän aherrusta

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että se mummon sohva ei sitten yhtään miellytä miun silmää olkkarissa. Eikä ylipäänsä käy olkkariin. Päätin tehdä asialle jotain, enkä tietenkään jaksanut odottaa huomiseen, että mies olisi auttanut.
Viimeksi tytön kanssa jouduttiin purkamaan metalli/rautasohva osiin, kun siirrettiin se vierashuoneeseen. Päätin, että se täytyy nyt ehdottomasti siirtää takaisin olkkariin ja mummon sohva vierashuoneeseen. Ja miehän siirsin.
Eikä tarvinnut kuin takanupit ottaa pois ja keikutella ja väännellä sohvaa eri asentoihin, että mahtui ovesta. Karmiin tuli kyllä mustat viirut... mutta väliäkös tuolla. Ne saa maalilla piiloon, jos rupeaa haittaamaan. Ja oli muutes painava sohva :) Jollain "sisustamisraivolla" mie sen varmaan sainkin siirrettyä, vai onkohan sellasta olemassakaan :) Joka tapauksessa siinä se nyt kököttää ♥

Sen ihanuus meni ihan hukkaan vierashuoneen tavarapaljouden alla ja olkkarissa ollessaan ilahduttaa aina, kun tulen ulkoa sisään.
Mummon sohva sopii erittäin hyvin taas vierashuoneeseen, jossa vallitsevat värit on sininen ja valkoinen. Tai ainakin niitä sinne yritän laittaa, eli siellä sohvaa voi pitää ilman tyhmää irtopäällistä, joka ei koskaan kestä paikallaan kunnolla ja on vieläpä vääränvärinen. Vierashuoneesta laitan kuvia, kunhan olen siellä joskus siivonnut.
Neulontatuoliin ompelin kirppispellavaliinasta heittopäällisen. Eli taitoin liinan kahtia ja ompelin reunat kiinni ja heitetään vain tuolin päälle. Tai jos on kamalasti ryppyjä pesun jälkeen, suoristetaan survomalla tuolin selkänojan ja istuimen väliin :)

Tuota arkkupöytääkin mie tässä olen aika pitkään katsellut ja mietiskellyt, etten raaski sitä vaihtaa. Onhan mies sen miulle ostanut ja se on ollut monen vuoden toteutunut haave aikoinaan. Mutta olen ruvennut mietiskelemään, josko sen maalaisi valkoiseksi... Kun täällä nyt kuitenkin on tummanruskeaa ja valkoista ripauksina beigeä. Vaikka onkin antiikkipetsattu, männynväri kuitenkin ja ihan eri sarjaa muun olkkarin kanssa. Kannattaako maalata vai eikö kannata? Siinäpä pulma...
Nyt ei muuta kun toivotan mukavaa viikonloppua kaikille! Miulla menee työn merkeissä, mutta sentään aamuvuoroissa, on illat vapaat ♥
P.S: Mie olen oppinut piirtelemään sydämmiä tänne :))

13 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ennenkun ehdin ees lukee tekstiä loppuun, katoin et sopis hyvin valkoseksi toi arkku :) eli anna palaa! Kisukin päässy kuvaan <3 Ihanaa viikonloppua!

MaMMeli kirjoitti...

Hih sama ajatus en ehtinyt lukemaan, kun jo ajattelin VALKOINEN arkkupöytä olis teille ihana:)Suloinen tuo sohva ja tuo peiliovi :)Mukavaa viikonloppua!

Eva-Liisa kirjoitti...

Juu, arkku pitää ehdottomasti maalata valkoiseksi;) Ihana olkkari!!

Pami kirjoitti...

Minä en kyllä maalaisi :-). Tykkään puun väreistä!
Teillä on kyllä aivan ihanan näköistä ja sinä jaksat kuitenkin touhuta. Meillä sisustaminen tehtiin 7 vuotta sitten eikä kuulemma tarvitse uusia mitenkään (sanoo mies ja lapset! Pöh!)

Zzz kirjoitti...

Konstit on monet, sanoi sisustaja, kun heittopäällisen tuolissa silitti :D.

Sirutuuli kirjoitti...

Miia: kiitos :) huomasin Julian kuvan nurkassa vasta näytöllä, kuvatessa en ollenkaan :) linssilude...
Mammeli: kiitos :)
Liisa: kiitos :)
Pami: kiitos :) Meillä on onneksi kaikki kiinnostuneita sisustamisesta, eli saan ihan vapaasti myllätä :)
Neferi: :D En jaksanut ruveta silittämään pesun jälkeen...

Katja kirjoitti...

Tervetuloa lukijaksi blogiini :)
Kyllä minäkin varmaan maalaisin arkun. Itse tykkään arkusta sohvapöytänä, sisään saa tavaraa piiloon ja päälle ei keräänny ihan mahdottomasti kaikkea sälää.
Mukavaa viikonloppua Päivänpesästä Tuulenpesään :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

meillä on juuri samanlainen arkku ja katselin sitä tässä syksyn mittaan että miltähän tuo näyttäisi valkoisena. Mitä enemmän mietin, sitä varmemmaksi tulin, että se olisi todella upea valkoisena. Viikko sitten tartuin pensseliin ja nyt se on aivan ihana! Eli maalaa ihmeessä! :)
-Minna-

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos Katja ja kiitos molemmille :)
Kyllä mie alan kallistua valkoisen puolelle, joten ehkäpä se arkku joku päivä maalautuu :)

sarppa kirjoitti...

Ihana olohuone!<3 Toki voit maalatakin arkun, mutta käy myös noin hyvin.Antaa kivasti kontrastia!:)

Mukavaa viikkoa!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Luen nyt vasta marraskuun postauksia, joten en tiedä oletko jo maalannut arkun. Minun silmääni tuo puunvärinen näyttää hyvältä. Se jotenkin "sitoo" nuo muut sisustuksen värit ja olisiko sitten liikaa valkoista?

Sirutuuli kirjoitti...

En ole vielä maalannut, enkä ole varmaa, maalaanko ollenkaan. Voi tulla liikaa valkosta, jos sen maalaa. Toisaalta kyllä lattia ja seinä on ruskeet. Vaikee päätös... Kesään asti on aikaa miettiä :) Talvella ei viitti ruveta maalailemaan sisällä (tai siis hiomaan)