perjantai 5. lokakuuta 2012

Niksinurkka

Ihan ensiksi kiitos kommenteista! Irmastiina: en mie oikeasti ole niin ahkera, miltä näyttää :) = laiska töitään luettelee...normaalipäivinä mie en saa aikaiseksi yhtään mitään, mutta näin lomalla voi tehdä kaikkia rästihommia ja luetella ne sitten täällä :)

No, tänään miulla on laiskottelupäivä. Vissiin kaikki rästihommat tehtyinä, ainakin kaikkein tärkeimmät. Joten miulla oli aikaa vähän heilua kameran kanssa ja rakennella kollaaseja.
Ajattelin tehdä säilytysratkaisuista askarteluhuoneessa tälläisen "pienen" katsauksen.

Paperit säilyvät lipaston ylälaatikossa ja silput kätevästi 80-luvun muovisalkussa. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin silppuja voi tarvita.
 Korttipohjat on kätevä säilyttää tuollaisessa muovirasiassa ja rasia pöytälaatikossa.
Kuumaliimapistooli sopii kätevästi peltiseen keksirasiaan.

Kukkaset ja pikkuhilppeet säilyvät noissa muovisissa lokerikoissa ja kannen läpi näkee, mitä missäkin on. Viinilaatikko säilyttää liimat, lakat, suihkemaalit, kimalleliimat ja gesson.
Vanha arkistolaatikko kätkee sisäänsä nitojan ja reijittäjän. Leimasimille tein cd-koteloista säilyttimet ja kotelot säilyvät karkkilootassa, jonka paikka on pöytälaatikossa.

Oikean puolen pöytälaatikoissa on koreja, joissa on kyniä, maaleja, suteja, meikkivippoja ja hiustenkuivain (miulla ei ole kuumailmapuhallinta).
Tämä musta verkkokori taitaa olla amppelikori (3 koria allekkain) ja isoimmassa on miun lävistimet (kaikki alkoi yhdestä pienestä tähtilävistimestä, jonka ostin vuosia sitten ja nyt niitä on noin monta).
Helmiä, paljetteja ja sekalaista pikkuroinaa säilytän peltipurkissa.

Peltiset ja lasiset purkit on hyviä säilytykseen. Yläkuvassa ruusuja ym. kukkasia, pitsinauhoja ja koristeteippejä. Oikealla on hiilikyniä, vesipuuvärejä, purkki taitaa olla joku yrttipurkki.
Lisää lasipurkkisäilytystä. Kurkkupurkissa siveltimet ja peltipurkeissa erilaisia tarpeellisia työkaluja vasarasta ja pihdeistä lähtien. Korissa kalligrafiamusteet ja hilepurkki (miun ainut) sekä Atc mallikortti mittoineen.

Minilipasto on joskus tullut Yves Rocherilta ja oli ruskea väriltään. Laatikoissa sekalaisia metalliosia ja pyyhekumi ym. Pystyssä on suttupaperia ja englanti-suomi sanakirja :) ja sekalaisia pikkupapereita.
Paperikassit kannattaa säilyttää ja niissä on hyvä säilyttää keskeneräisiä projekteja, omatekoisia sapluunoita ja punaisessa kassissa säilytän jogurtti-, puuro- ja muita pahveja (säilytän ne kaikki, kun ne on hyviä milloin mihinkin esim. Atc-kortteihin).

Seinäkoritkin on käteviä. Vasemmalla käsityöohjekansio sekä kuvien säilytyskansio ja vanhoja lehtiä. Oikealla valmiita kortteja ja kuplamuovia (leimaamiseen).
Lisää paperikasseja sapluunoille ja muita kivoja pikkupusseja. Oikealla olevassa maustehyllykössä sekalaista roinaa. Mm. miun vähäiset meikit, joita tarviin jotain 1x vuodessa :)

Leikkuualusta ja Ikean vanha hiirimatto (jota voi käyttää kukkien tekoalustana) ja suttupaperi. Pöydän alla vanha muovikassisäilytin, jonka ostin aikoinaan ruokakaupasta tarjousesta. Siellä on hylly-ja lahjapapereita, sekä kontakti- ja jotain muuta muovia. Takana kartonkirulla.
Keskellä Tiimarin laatikoita sekalaisen tavaran säilytykseen. Yksi näistä on omistettu Atc-korteille.
Hyllyjen yläosiin on vaikea mahduttaa mitään. Sekalaisia säilyttimiä. Oikealla valkoinen kori, jossa pystykahva kätkee sisäänsä teipit.

Hahaa, mankeli-ja silityshyllyt on tyhjät! Sain eilen tehtyä sen homman. Alahyllyllä näkyy silityksessä tarpeellisia tavaroita. Mm. jatkojohto.
Ompelukori ja laatikosto siinä vieressä. Sisältää ainoastaan ompeluun tarvittavia tavaroita. Nappeja sen miljoona kappaletta mm.
Nauhoja vanhassa säilyttimessä. Vanhoja kirjoja kenkälaatikossa.

Ja sitten se The Niksi. Miulla ei ole kohokuviointityökalua, jolla saisi kuvioitua kukkasia. Kokeilin erilaisia sukkapuikkoja siihen hommaan ja tässä ne kaksi parasta.
Soikeaan rasiaan rikoin eilen rannekoruja ja niitä helmiä olen käyttänyt kukkasten keskustoihin.
 Kuvan alareunassa näkyy miun tekemä lila ruusu ja vaaleanpunaiset Tiimarin ruusut. Löysin aika hyvän ohjeen, jolla tein näitä. Ei paljon eroa huomaa.

Kaiken askartelemisen tuoksinassa on kiva kuunnella radiota joka toimii moitteettomasti. Yleensä kaikki radiot suhisevat ja hävittävät taajuutensa. Voin lämpimästi suositella näitä Clas Ohlssonin retroradioita. Aivan mahtavia.
 Ja sitten miun askartelukaveri: Elvis, joka kertoo miulle ajan. Jos ei Elvistä olisi, en muistaisi välillä edes syödä. Ja mie kun olen aina sanonut, ettei sellaista tilannetta ole, etten mie muistaisi SYÖDÄ. Kyllä sellaisiakin tilanteita on tullut eteen askarrellessa. Sitten vaan ihmettelen, että miksi kädet tärisee ja heikottaa :)

Että semmoinen maratooni. Toivottavasti jaksoit tänne asti. Kerrohan mielipiteesi ja jos jotain säilytysvinkkejä tulee mieleen, kerro miullekin. Kaikki otan mielelläni vastaan.
Nyt ei muuta kuin hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

Valoblogin Taru kirjoitti...

Voi että, näitä sinun kuviasi katsellessa tekee mieli aloittaa oikein kunnollinen askarteluharrastus :) Tosi paljon kaikkea söpöä!

Henkkumaaria kirjoitti...

Onpas sinulla kivoja vinkkeja pikkutarvikkeiden säilytykseen. Mulla on työhuoneen järkkäys menossa, askarteluhuone täynnä roinaa ja ompeluhuoneessa alkamassa remontti. Varmasti aika samantyyppisiä ratkaisuja mulle tulle, kuin näissä sinun kuvissasi oli! Minä kun oon vielä aivan kunnon hamsteri, tavaraa kertyy nurkkiin vähän liikaakin...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienosti tavarat järjästyksessä...mikä varmasti onkin tärkeää, kun askartelee. Muuten ei löytäsi koskaan tarvittavia juttuja...:)

Mukavaa viikonloppua sinullekin!
Täällä muuten on satanut ja tuullut, koko armaan päivän.

Lovviisa kirjoitti...

Upia järjestys...Ihan vissiin pikkasen katteelinen, hih :)

Marita kirjoitti...

Ihana aina nähdä miten toiset ovat järjestäneet kaiken niin tarpeellisen.
Monia samoja tapoja kuin minulla. Tuo cd-kotelo oli upea idea, sen kopioin varmaankin sinulta. Tällä hetkelle leimat ovat vielä kaikki sekaisin laatikossa.
Kiitos tästä:)

Sirutuuli kirjoitti...

:) Meijän likkakin innostui, kun näki kaikki miun tavarat. Meinaa nimittäin hänkin aloittaa askartelut :)

Sirutuuli kirjoitti...

Niin miekin olen ollut ja olen edelleenkin kunnon hamsteri. Välillä yritän karsia tavaraa, mutta jostain sitä aina ilmestyy.

Sirutuuli kirjoitti...

Se on jännä, että tällä tavalla kun ne tavarat on, muistaa ihan jokaisen tavaran paikan. Vaikken mie muuten mitään muistakaan.'
Kiitos samoin :)
Täälläkin oli eilen tuulinen ja sateinen päivä.

Sirutuuli kirjoitti...

:) Mie tykkään kaappien ja laatikoiden järjestelystä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Mie olen katsellut Youtubesta askarteluhuonevideoita ja säilytysvinkkivideoita. Sieltä tuo cd-kotelo idea onkin otettu. Joten saat siekin miulta sen kopioida :)