keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kysymys

En oikein tiedä, mistä voisin kysyä tämmöstä asiaa. Funtsailin tuossa, että onkohan täällä miun lukijoiden joukossa sellaisia, jotka harrastavat skräppäystä? Kun miulla on se askartelun muoto jotenkin hepreaa ja kysyisin yhden, varmaan aika tyhmän kysymyksen.
Millaiselle paperille tai alustalle skräppäätte sivut? Pitääkö siinä olla joku vihko/kirja/albumi? Jossain askartelukaupoissa on myynnissä joitain albumeja, mutta mietiskelin, tarvitseeko sen olla juuri sellainen ostettu albumi?
No, siinä tulikin monta kysymystä yhdestä asiasta :)

Olen löytänyt netin syövereistä toisenlaisen skräppäysmuodon, mikä vaikuttaisi tosi mielenkiintoiselta. Nimittäin Project life <- tuosta linkistä pääsee ameriikkalaisiin tuotteisiin. En oikein muuta keksinyt tähän hätään. Project lifessa usein kerätään päivittäisistä tapahtumista kuvia tai ruuista tms. tilanteista. Ihan arkipäivän juttuja. Sitten ne kootaan johonkin kansioon muovitaskuihin, joita on erilaisia ja erikokoisia. Näihin taskuihin skräpätään koristeita ja papereita ja kirjoituksia journaling kortteihin. Olisi tosi hauskaa, mutta mistäköhän noita muovitaskuja saisi (ne ei ole ihan tavallisia valokuvataskuja, vaan yhdellä sivulla voi olla montaa eri kokoa). Mutta toisaalta miulla se tyssää siihenkin, ettei ole tulostimessa mustetta ja muste on kallista. Ja entäs sitten valokuvapaperi.... pitäisi ostaa molempia varmaan joka viikko, jos rupeaisin tätä harrastamaan.

Ehkä pitää tyytyä näihin muihin askartelumuotoihin ja koittaa keksiä jotain uutta tuohon art journalingiin. Skräppäys on miulle jotenkin vaikeaa, etenkin, kun en tiedä, millaiselle "alustalle" kannattaa skräpätä.
Kiitos etukäteen vastauksistanne!

12 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

En ole sräppi-ihmisiä;) mutta kauniita sivuja oot tehnyt.

Hanna kirjoitti...

Täällä innokas skräppäilijä. ;) Sivujen pitää olla happovapaita scrapbooking-papereita ja samoin teipit millä kiinnittää valokuvia. Itsellä on käytössä sellasia tiimarin kansioita 12x12 tuumaa, mutta tokihan voi tehdä vaikka perus A4 kansioonkin. Pääasia kai on että materiaalit mitkä ovat yhteydessä valokuvaan ovat happovapaita... :) Jos tästä nyt jotain apua..? ;D

kesän taikaa kirjoitti...

Innostuin yhdessä vaiheessa tästä skräppäyksestä, mutta en sitä hirveästi kuitenkaan ole harrastanut. Hankin pari kirjaakin ja tuo " Skräppää muistot talteen", vaikuttaa hyvältä. Kirja on alkuperältään englantilainen, toimittanut Alison Lidsay ja suomentanut Laura Beck. Siinä on 150 tekniikkaa vaihe vaiheelta ja 1000 värikuvaa, siitä löydät ideoita ja tietoa.
Kaikkea voi tehdä omien mieltymysten ja tapojen mukaan, mutta onhan se hyvä tietää, mistä aloittaa, näin ajattelen.
Oletko tehnyt Altered book kirjoja, niihin tykästyin hirveästi. Joitakin kuvia on blogissani ja googlettamalla löytyy aivan valtavasti kaikkea ihanaa. Altered art viehättää muutenkin, siinä voi vapaasti temmeltää kaiken hauskan kanssa.

Anja kirjoitti...

Mun tytär tekee skärppi albumia pienen poikansa elämästä ja hän ostelee niitä skärppäys jutskia kärkkäiseltä.... ja tiimarissa on vaikka mitä ihanaa tarjontaa tälle harrastukselle..itse en ole harrastanut skärppäystä mutta niitä papereita olen tiimarissa ihastellut...tyttäreni osti ihanan kansion johon hän ostaa tietyn kokoisia skärppäykseen sopivia kartonkeja pohjaksi ja sitten kaiken maailman ihania nauhoja,kuvia,niittejä, paljetteja, valokuvia ynm ja sanoisin että upeita juttuja hän on tehnyt..

Paula kirjoitti...

Minä olen innokas skräppäilijä :) Emmon blogissa on viime aikoina ollut paljon perusjuttuja skräppäyksestä, esim. tämä http://emmonsivut.blogspot.fi/2012/09/mita-on-skrappays.html Itse olen ostanut Tiimarista ja Suomalaisesta kirjakaupasta isoja 30 cm x 30 cm albumeja ja niihin sopivia taustapapereita ja -kartonkeja. Voi skräppäillä myös ilman albumia irtosivuja, tai vaikka A4 kokoisia sivuja ihan tavallisiin muovitaskuihin tai johonkin muistikirjaan tai ihan miten haluaa :) Ei ole mitään sääntöjä. Itse käytän pohjana tosiaan 30 cm x 30 cm papereita tai kartonkeja ja en ole niin nöpönuuka siitä happovapaudestakaan, minulla on valokuvat tallessa muuallakin joten tärkeintä skräppäilyssä on ehkä se tekeminen... Kartongit on parempia jos haluaa tuunata pohjaa maaleilla tms. koska paperit rypistyy helpommin.

satunNainen Paula kirjoitti...

Skräppäystäolen vähän kokeillut, kävin Opiston kurssillakin, mutta mikään asiantuntija en ole!
Skräppäsin "haitarikuvakansioita" kummilapsien kuvista lahjaksi.
Omaan käyttöön tein happovapaaseen valokuvakansioon,suorakaiteen muotoiseen, vaikka neliö lienee se skräpäyksen perusmalli.
*
Mielestäni kuvia EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA kannata tulostaa, OIKEA valokuva on paljon mukavamman nälöinen ja kivempikäsitellä. Kannattaa hyödyntää Ifolorin tarjouskampanjat - vaikka tilaisi sadoittain kuvia, hinta jää postikuluineenkin erittäin edulliseksi!!
Kuvat kannattaa ottaa MATTAPINTAISINA, ei tule sormenjälkiä, kun kuvia pyörittelee käsissään leikellessään sopivaan malliin ja kokoon. Mattapinta muutenkin kiiltävää kauniimpi.
Juuri nyt Ifolorilla näkyy taas olevan -50% kymppikuvatarjous. Tilasin kuvia aina reippaasti, pitää olla valinnanvaraa ja ylijäävät voi vaikka jakaa kuvatuille - tulee hyvä mieli kaikille. :o)
*
Tuota muovitaskuideaa en oikein ymmärrä, eikös se tylsästi latista kaiken skräpätyn?

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Sirutuuli kirjoitti...

Sen mie tiesin, että pitää olla happovapaita, mutta mietiskelin, voisiko esim. vanhoja muropaketin pahveja käyttää pohjalla ja siihen päälle happovapaat paperit ym. Kiitos :)

Sirutuuli kirjoitti...

Tämä Art journal on vähän samaa kuin altered book-jutut. Miun eka art journal kirja oli aiemmin töissä käyttämäni muistikirja, johon laitoin gessoa entisten kirjoitusten päälle ja liimailin sivuja yhteen. Tavallaan altered-kirja.
Miullakin on muutama skräppäyskirja. Pitäisi varmaan perehtyä niihin :)
Kiitos :)

Sirutuuli kirjoitti...

Oi, varmasti on ihana. Mie olen ihan hulluna kaikkiin niihin skräppäyksen oheistuotteisiin ja papereihin :)
Pitäisi varmaan vaan rohkeasti uskaltautua kokeilemaan jotain.

Sirutuuli kirjoitti...

Emmon blogia mie seuraankin, mahtavia juttuja!
Tuo kartonki onkin hyvä idea!!! Ja muutenkin hyviä ideoita :) Kiitos!

Sirutuuli kirjoitti...

Aivan mahtava idea tuo Ifolor! Sieltähän mie tilasin äidin hautajaiskuvat ja kirjan. Miten mie en tullut tuota ajatelleeksi. Kiitos!
Ei tuo muovitaskuidea latista, se on vaan erilaista. Jos kiinnostaa, kannattaa Youtubelta katsoa pari videota vaikka. Mm. Mercytiara:lla on kivoja videoita.