torstai 4. lokakuuta 2012

Loma jo yli puolenvälin

Niin se on loma sitten mennyt jo yli puolen välin ja kaikenlaista pientä ja isompaakin puuhaa on ollut. Olen mm. siivonnut ja pessyt vessan lattiasta kattoon sekä lattiakaivot pesu-sekä pukuhuoneessa. Vastenmielisiä hommia, mutta tehtävähän nekin on aina välillä.
Saapahan nyt olla rauhassa pitkän aikaa. Siivoamisestakaan mie en tykkää, mutta tykkään tunteesta ja tuoksusta siivoamisen jälkeen.
Siivouksen yhteydessä pesin kaikki liinat, tyynynpäälliset ja verhot tasojen edestä. Samalla vaihdoin syksyisempiä värejä keittiöön ja olkkariin.
Kaikenlaista kivaakin olen touhuillut pitkin viikkoa. Toissapäivänä (koko päivän) tein ensi vuoden kalenteria. Nimittäin tähän päivyriin, jota rakentelin edellisellä lomalla. Ensin laitoin kaksi päivää/sivu, eli 4 pv/aukeama, mutta kalenteriin tuli niin paljon sivuja, ettei olisi mahtuneet näiden kansien sisään. En viitsinyt aloittaa alusta, joten tein hätäratkaisun. Vihreät osat on tehty boordileimasimilla, päiväyspaikka postimerkkileimasimella.
 Laitoin erilaisia koristeita joka aukeamalle, jotta on mukavampi käyttää.
Hätäratkaisun jouduin tekemään päiväyksien ja kuukausien kirjoittamisenkin suhteen. Nimittäin se miun tyhmä Junior Dymo ei toimi. Se junnaa paikallaan ja naksuttaa kirjaimia samaan paikkaan. Romu mikä romu. Toivon saavani joskus uuden ja kunnollisen vehkeen!
Ja niitä Art journal sivujakin on tullut tehtyä pari.

Tytön naama ei meinannut onnistua millään. Koko ajan kuoriutui pois ja piti mättää uutta maalia päälle. Kuvassa näköjään on valkoinen länttikin leuassa, luonnossa sitä ei näy. Mutta maalaaminen oli pakko lopettaa, kun en päässyt ojasta allikkoon.
Nuo pitsitkään eivät liimautuneet kunnolla, vaan lähtivät koko ajan irti ja repeytyivät. Anti olla.

Erilaisia kukkakoristeitakin on tullut tehtailtua ja aion ruveta katselemaan kukantekovideoita kohta ja varmaankin testailla niitä ohjeita. Eipähän tarvi ostaa kaupasta, kun itse tekee.
Äsken silitin ja mankeloin taas monta tuntia ja kirosin, että miksen mie tee niitä hommia ajallaan, vaan annan pinojen kasaantua niin, ettei sitten muuta jaksa tehdäkään. Tai ehdi. Mutta kun ei niin ei. Ehkä vaihdan vielä lakanat tänään, kunhan olen vähän levännyt välillä. Tai sitten en.
Saa nähdä. Nyt kuitenkin sohvalle jalat ylös ja tuijottamaan kukkaisvideoita.
Nähdään taas!
P.s: Kiitos kommenteista!

6 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Minustakin perussiivous on tylsää, mutta keksin itselleni pieniä houkuttimia: joka huoneen jälkeen joku palkinto (esim. yksi kuviokerta uuden neuleen tekoa, uuden lehden selaaminen, kolmen blogin kommentointi, siideri tms.) tai sitten houkuttelen itseni hommiin juuri tyynyliinoja ja muita tekstiilejä vaihtaen. :o)
Aika tehokasta on sekin, että tekee päätöksen: "Siivoan vain yhden huoneen!" - ja kun tavaroilla on tapana kulkeutua paikasta toiseen,niin aina kun siivottavassa huoneessa on "väärän huoneen" tavara,se palautetaan paikalleen ja samalla "paluumatkalle" otetaan sieltä "väärästä" joku muu paikkaansa kaipaava esine ja viedään se paikalleen jne.kunnes tulee tavara, joka pitää palauttaa siihen "päivän siivouskohteeseen",jatketaan hommia siellä. Tulee yksi huone oikein perusteelliseksi siivotuksia ja muitakin pikkuisen järjesteltyä. :o)

Peppi kirjoitti...

Täällä kans yks, joka ei millään jaksais siivota. Kaikki muu olisi aina kivempaa. Vaan onhan se ihana tunne, kun koti on puhdas ja siivottu. Mukavaa loman jatkoa siistissä kodissa :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Horveetä, että olet taas saanut paljon aikaiseksi. Ihan hävettää oma saamattomuuteni...:)
Vaikka nuo askartelut taitavat olla sinulle "lepoa".

Mukavia loman loppupäiviä sinulle!

Aseman laidalla kirjoitti...

Kuulostaa kivoilta lomapuuhailuilta, Sirutuuli! Vitsit, kun malttais itsekin tehdä kalenterin, tuo on niin hyvä idea.

Nuo keittiön värit ovat kauniin syksyiset ♥

Anja kirjoitti...

Ihana ja persoonallinen kalenteri..minäkin aloitan aina kalenterin teon ja lopputulos on, kun sitten ostan valmiin kaupasta..
Kivat uudet värisävyt on tullut teille :)

Jaana Kristiina kirjoitti...


Siivoamisen aloitus on aina hankalaa,mutta lopputulos on kiva.Koti on aina parhaimmilllaan siivoamisen jälkeen.Meillä kun on kaksi koiraa joutuu imuroimaan joka toinen päivä.

Mukavaa loman jatkoa sulle!