perjantai 26. lokakuuta 2012

Askarteluhuoneen uusi järjestys

En ole ehtinyt aiemmin ottaa kuvia askarteluhuoneen uudesta järjestyksestä, mutta nyt napsin kuvia ja laitan niitä tännekin. Vaihdoin järjestyksen jo toissapäivänä heti edellisen blogipäivityksen jälkeen. Pitkään olin sitä mielessäni miettinyt.

Ensin yleisnäkymä ovelta.
Käänsin työpöydän poikittain ja irrotin laatikostoista valkoiset pöytälevy, kun pöytä oli aiemmin liian korkea. Nyt laatikoston päällä on vain ruskea levy (joka on siis suoraan 60-luvulta ja on ollut aikoinaan keittiön tasona) ja nyt pöytä on paremmalla korkeudella.
 Siirsin lipaston tuonne soppeen ja laitoin vessasta tuodun seinähyllyn sen päälle ja kiinnitin yhdellä ruuvilla seinään (kissojen takia).
 Toinen seinähylly jäi entiselle paikalleen. Seinäkorin siirsin tuonne kaapin seinälle roikkumaan.
Sopen seinälle täytyisi tehdä jotain, kun tuo Tildapaperi loppuu keskelle seinää. Vaikka toisaalta, ei se sieltä mihinkään näy, muuten kuin valokuvissa. Voi se olla noinkin.
Kaapit on varmaan alkuperäiset 60-lukulaiset ja kiinnityssysteemit vähän niin ja näin. Ovet ei pysy kiinni, vaan ovat aina raollaan. En tiedä, mitä niille voisi tehdä, ei kait mitään, kun ei uudet kiinnityssysteemitkään auta.
 Pöydän päällä ei nyt niin paljon ole tavaraa kuin ennen. Ainoastaan molemmissa päissä.
 Mankeli ja kampauspöytä entisellä paikallaan. Samoin seinähyllyt.
 Ompelukone on käyttövalmiina, sekin kissojen takia tukevasti seinän vieressä. Meidän kissat kun on semmosia kahjokatteja, että välillä saavat jotain ihme hepulikohtauksia, kaikki tavarat on vaarassa pudota.
Tykkään tästä järjestyksestä todella paljon. On mukavampi tehdä pöydän ääressä kaikenlaista, kun näkee samalla ovellekin ja eteiseen. Selkä ovelle päin tuntuu jotenkin siltä, että on ihan eristyksissä.
Yleensäkin vaihtelu virkistää, mutta nyt järjestys on muutenkin parempi. Vaikka pöytä viekin ison tilan huoneesta, siellä silti mahtuu tekemään, mitä tarvitsee. Eipä täällä muuta tehdäkään kuin mankeloidaan, silitetään, kampaillaan ja askarrellaan tai ommellaan. Ja otetaan vaatteet kaapeista ja puetaan, siihenkin tila riittää hyvin. Tai istutaan kiikkustuolissa ja kuunnellaan radiota.
Tuo Clas Ohlssonin radio on todella hyvä! Toimii kaikki kanavat hyvin. Suosittelen!

Nyt on ihana nautiskella askarteluista ja uudesta järjestyksestä oikein kunnolla, kun on vapaa viikonloppu :) Aion todellakin nauttia joka hetkestä. Sunnuntaina siirretään vielä kelloja, joten viikonloppuun tulee tunti lisää :)
Mites teillä siellä muualla Suomessa, joko on lunta tullut paljonkin? Radiosta kuulin, että Helsingissä on tullut paljon ja kuulemma Kouvolassakin. Täällä meillä ei ole satanut kuin ihan pikkiriikkisen äsken, mutta ei maa tullut edes valkoiseksi---ja mie ajelin kesärenkailla. Kunnialla selvisin päivästä :)
Nyt toivotan teille oikein mukavaa viikonloppua! Moikka!

12 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Kivalta näyttää, Sirutuuli! Kyllä mäkin voisin tuolla touhuta yks' jos toista!

Mä en olis muistanutkaan tuota kellojen siirtoa...kääk, niitä nyt on siunaantunut useitakin, joten on siinä projekti (meillä :)

Lunta tuli sen verran, että maa on valkea. Lämpö pakkasen puolella, mutta aurinko paistaa. Ihana sää!

Saga kirjoitti...

Lunta on, maa on valkoinen täällä. Kyllä minäkin tykkään tehdä hommia niin, ettei selkä ole ovea tai ikkunaa päin, siten se on paljon mukavampaa.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hieno tuli huoneesta.
Kummasti aina itseä piristää, kun tekee vähän muutoksia!

Täälä tuli yöllä lunta ja päivällä lisää...siis täällä Lounais-Suomessa...:)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos. Nyt täälläkin sataa kunnolla ja pitäisi vielä illalla kauppaan lähteä kesärenkailla...toivottavasti mennään miehen työautolla, siinä kun on talvirenkaat jo. Teillä taitaakin olla kunnon urakka kellojen kääntelyssä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Niin on. Täälläkin on maa valkoisena nyt. Aika kovin sataa.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos. Niin piristää :)
Mie kuvittelin, että sie asut jossain Keski-Suomessa :)

satunNainen Paula kirjoitti...

Näyttää oikein toimivalta ja viihtyisältä! Nyt vaan askartelemaan! :o)
Seuraavan kerran, kun haluat panna järjestyksen uusiksi, koita tuonne komerosyvennykseen mankelia ja muuta pyykinkäsittelyä + peilipöytä, niin saat tehdä askarteluja luonnonvalossa ikkunan edessä. :o)
Onneksi Mies vaihtoi eilen talvirenkaat - tänään oli lunta kahlattavaksi asti! Ja lisää tulee...

kesän taikaa kirjoitti...

Katselin noita kuviasi ja lueskelin kirjoitettua ja mieleni tekis myös hieman paikkoja kohennella, sen jälkeen tulee tosiaan niin hyvä olo. Onhan mullakin puuha huone, mutta se on jäänyt aika vähälle käytölle, täällä on tämä kone, joten silloin tulee huoneessa oltua, kun istun tässä koneen ääressä. On toinenkin pöytä, mutta en oikein viihdy, nytkin olen maalaillut tuolla keittiön puolella, vaikka täällä sopis hyvin. Tämä on jotenkin ankea huone, täytyis tehdä jotain.

Siihen lumitilanteeseen voin sanoa, että yöllä oli alkanut satamaan ja päivälläkin tuli jonkin verran, mutta ei täällä kovin talvista vielä ole, siis täällä Oulun korkeudella.

Hyvää ja puuhakasta viikonvaihdetta;)

Anja kirjoitti...

Kiva askarteluhuone..ja paljon tilaa..minäkin tykkään siirrellä huonekalujen paikkaa jopa huoneesta toiseen..ja yleensä kun mies lähtee asioille saan hirmuisen inspiraatio puuskan noihin huonekalujen siirtämiseen...
Minulla oli aikoinaan neljä kissaa..nyt ei ole yhtään..Ja enää en pysty ottamaan kissaa vaikka haluaisinkin, mies on allerginen nyyyhhh mie niin tykkään kissoista :)

Sirutuuli kirjoitti...

Sitä ikkunan edustaa mie jo mietin, mutta ei voi siihen laittaa mitään, kun pitäisi hommata sähköpatteri siihen. Ja pöytäkin on niin pitä, ettei taida mahtua.

Sirutuuli kirjoitti...

Kannattaa laittaa askarteluhuone sellaiseksi, että siellä viihtyy. Mie viihdyn niin hyvin, että voisin vain istuksia huvikseenkin siellä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Järjestyksen vaihto on aina virkistävää puuhaa :) Mie en oikein ymmärrä sellaisia ihmisiä, joilla on kerran huonekalut sisään kannettu ja siinä ovat montakymmentä vuotta.
Kissat on kyllä ihania otuksia, harmi, ettet voi ottaa enää niitä.