tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tulipas pitkä tauko bloggaamiseen. Jotenkin ei vaan ole ollut inspistä yhtään mihinkään. Alakuloa ilmassa ja ryven itsesäälissä, itseinhossa ja sen sellaisessa.
Eilen illallakin yritin tehdä sivua Art journalingiin eikä siitä tullut yhtään mitään. Värit levisivät ja mikään ei onnistunut. Lopulta siirryin sohvalle katsomaan Yle areenalta Hercule Poirotia ja syömään suklaata. Sanoin, että se on ainut, missä mie olen hyvä: suklaan syönnissä.
Eihän tuo Art journaling tietenkään se suurin epäonnistumisen asia ole, vaan tavallaan ehkä piste iin päälle. Viimeinen niitti. Sitä kuuluisaa potaskaa tulee  joka tuutista, ovista ja ikkunoista.
Eräänä iltana lueskelin aforismeja ja löysin muutamia hyviä vastoinkäymisiin liittyviä ja elämään yleensä. Tämän opin ulkoa ja oli ehkä paras:

~Tulessa kulta koetellaan, vastoinkäymisissä vahva ihminen. ~ Seneca 

Sitä sitten rupesin mietiskelemään, että kuinka vahvaksi tässä pitää tulla? Ja miksi? Mitä järkeä siinä on? Eiköhän tässä jo olla ihan tarpeeksi vahvoja ja miksi toisten ei tarvitse tulla vahvaksi? Miksei joillain ihmisillä ole mitään vastoinkäymisiä? Tiedän sellaisiakin. Jotkut saavat kaiken kultalusikka suussa ja hopeatarjottimella. Kaikki onnistuu, mitä tekevät ja suurin ongelma on, mihin käyttää rahansa tai mitä syödä ruuaksi. Tarkoitan siis rahankäytöllä sitä, että sitä on niin paljon, ettei tiedä, mihin enää tuhlaisi. Kun toisilla ei ole varaa yhtään mihinkään.
No, tähän liittyen tein sitten sen Art journaling- sivun, viimeistelin tänään. Olen alistunut. En jaksa enää taistella vastaan. Otan kaiken vastaan, mitä tulee ja tulkoon vaikka maailmanloppu. Ihan sama.

  Nyt mie voin kertoa sen tässäkin, kun mieskin on monelle siitä jo kertonut. Eli arvaatteko, mihin meidän rahat menee? Hel***, sähkölaskuihin!!! Kahden kuukauden laskut yhteensä: 1000€. Silloin, kun tähän muutettiin, myynti-ilmoituksessa oli sähkönkulutus vuodessa 700€. Meillä se tulee melkein kuukaudessa, vaikka poltetaan puita ja puilla lämmitetään vesi. Kukaan ei tiedä, mistä se johtuu. Ei sähkömiehetkään. Sähköt on kerran tarkastettu, mutta ensi viikolla tulevat sähkölaitokselta tarkistamaan uudestaan. Toivon, että vika löytyy ja olisi sähkötaulussa. Siinä tapauksessa saisimme sähkölaitokselta korvauksia. Mutta meidän tuurin tuntien vika ei ole siinä, tai vikaa ei löydy. Korvauksia emme saa, vaan meidän täytyy maksaa hirveät summat sinnepäin. Sellainen tuuri se meillä on. On aina ollut. Joskus jos vähänkään helpottaa tai pienen hetken menee paremmin, tulee joku asia, joka melkein vie jalat alta.
No, joo. Mitä mie valitan, ei se auta mitään. Alistutaan kohtaloon.

Huomenna miulla alkaa työt entisessä paikassa. Kolme kuukautta meni hujauksessa työnkierrossa. Vaikka entinen paikka ei ole enää entinen, sielläkin on uutta opeteltavaa taas. Sanoisin, että puolet on entistä ja puolet uutta. Raskasta tulee taas olemaan, ensinnäkin to ja pe on iltavuorot ja viikonloppu töitä. Joten voi olla, että blogi jää vähemmälle taas. Tai sitten ei.
Anteeksi vuodatus ja rumat sanat! Toivottavasti aurinko rupeaa pian pilkistelemään miun elämässä, ettei tarvitsisi aina valittaa. Mutta kun mie haluaisin joskus ostaakin jotain, enkä aina vaan maksaa niitä fuc*** sähkölaskuja....arrghh... Ajatelkaas, mitä tonnilla saisi....
          

19 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Kamalat ovat sähkölaskut!! Hui...

Tiiätsä mitä mä tein aamulla ennen tämänpäiväistä inspistä...? Et voi uskoo... Siis ihan oikeesti katoin Hercule Poirotia ja vetelin puoliaskillista Mynthoneita. Mä oon ihan koukussa viileään minttuun ;D

Kyllähän se välillä vetää matalaksi mikä milloinkin, mutta sitten taas noustaan. Ihminen on niin erikoinen pakkaus.

Aurinko paistaa vielä, usko pois ♥

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Toivotaan parasta.

Anja kirjoitti...

hei :)
Kuulostaa tutulle, meilläkin menee rahat asuntoon ja kun ei ole oma niin vieraille menee... ja sit kun pääsee jaloilleen tulee vesilasku ja sen kun saa maksetuksi tuleekin sähkölasku..ja kun sen saa maksettua tulee auton vakuutusmaksu ja sen kun saa maksettua on autonvero..öljyt uusia,ruokakin on pirun kallista kauppaan menee kerralla 120e...ja sitten koko kuukausi kaikenlaista pientä menoa...
Ei pysty enää harrastamaan, auton käyttöä on hillittävä kun bensa on kallista..ja mie oon eläkkeellä...ja mies päivärahoilla..ei ole herkkua ei ja minun anoppi kettuilee meille... ja tunkee nokkaansa uteliaisuudesta tänne ja kyselee missä,mitä,miksi,paljonko maksoi niin että aina valehtelen sillekkin totuuksia kun en jaksa senkään narinaa ja uteluita ja kun meillä ei ole omaa elämää niin suvulle vielä kerrotaan, et ne oli kaupassa ja sit tulee puheluita... Mitäs ostitte, koska tulette, jnejne

Siis hermoille ottaa välillä, tai aika useinkin mutta kaikesta tuosta edellisestä kerron että:
Minulla on tapana unohtaa kaikki kurjuudet..ja olla vaan ja kun tulee paha mieli niin ompelen se on minun terapiaa..kerroin edellisen siksi sinulle kun löysin asioita, jotka on ihan samaa meilläkin, että aina tulee sitä sontaa niskaa ja me ollaan varmaan epäonnen ihmisiä joille aina käy/ ei ainakaan hyvin..pettymyksiä kerta toisensa jälkeen ja tämä kaikki siksi että täällä ainakin on toinen ihminen, joka ajattelee et jotain olisi kiva välillä ostaa ja hankkia ettei se ole kuukausirahasta sitten pois :)

Jaksamista sinulle ja kyllä se aurinko paistaa, löydä yksi asia päivässä mistä voit iloita ja pidä se mielessä sen päivän ajan, näin minä pärjään..
Anteeksi kun postasin näin pitkän jutskan mutta halusin todellakin kertoa sinulle miten meillä :)

Sirkku kirjoitti...

Kyllä se sähkönkulutusasiakin selviää. Jos sähkötaulusta ei löydy vikaa, tarkistakaa mittarin kanssa kaikki sähkölaitteet. Täällä kulutusmittarin voi lainata maksutta sähkötalosta, kysy sähkölaitoksen mieheltä/naiselta, mistä Lpr:ssa voi ko. laitetta lainata.
Oliko teillä sähkökiuas, kun en muista? Jos on ja kylvette joka ilta, osaselitys löytyy siitä. Samoin, jos teillä on lattialämmitys edes joissakin tiloissa, voi sen kanssa tulla ikäviä yllätyksiä.
Jossakin on joka tapauksessa "fuskua", eli kulutus ei ole realistinen talon kokoon/asukasmäärään/laitteiden lukumäärään+käyttöön nähden. Jos sähkömittari on esim. alkuperäinen tai muuten hyvin vanha, voi vika todellakin löytyä siitä.
Jottei ylisuuria laskuja enää tule, on syyn selvittely mahd. nopeasti hyvin tärkeää.
Edes koko talon lämmittäminen sähköllä paukkupakkasilla ei tee tuollaisia summia.
Asia järjestyy, usko pois, mutta stressiä tuo varmasti sen selvittely.

Sirutuuli kirjoitti...

Voi kiitos, tuntuu niin tutulta siun kertomat. Kiva kuulla, että on kohtalotovereita. Vaikka se ei tietenkään ole kivaa, että teillä on vaikeaa. Kyllä mie aina yritän löytää hyviä puolia ja hyviä asioita. Joskus vaan ne huonot meinaa päästä niskan päälle. Kiitos!

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Hui mitkä laskut!!! Meidän entisessä talossa meni mun mielestä paljon sähköä. Lämmitys oli sähköllä ja sitten meillä oli vielä osassa lattialämmitys, ilmalämpöpumppu ja 2 takkaa. Vuosi kulutus oli siellä 3000 € kieppeillä. Nykyisessä menee tosi vähän kalliolämmön ansiosta.

En tiedä kauanko te olette talossa asuneet, mutta tuohan on myyjän puolelta harhaan johtavaa informaatiota. Soita sähkölaitokselle ja tarkista menikö niillä tosiaan niin vähän. Auttaa varmaan jos kerrot teidän tilanteen. Tai soita kiinteistävälittäjälle!! Mun mielestä niiden nyt ainakin pitäis saada tieto. Hinnan alennushan tuossa vois tulla kyseeseen... ehkä! Summa on kyllä aivan hirveä:(

Ja pitäähän sitä joskus päästä itseään purkamaan:) Ne joita ei kiinnosta, niin voi mennä seuraavan blogin kimppuun ;)

Tsemppiä "uuteen" työhön!

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Oho meneepä johonkin karkuuseen sähköä. Vuotaako jossain kaapeli? Tai mittari rikki tuumii sähkärimies tuolta takaa.
Toivotaan että vikaa löytyy.
Suklaa on lääke kaikkiin. Kevättä sinnepäin!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Meillä ei ole lattialämmitystä missään, saunassa käydään n. 2x viikossa...
Ollaan asuttu vuodesta 2003 ja siitä on sähkönkulutus vain noussut. Sähkölaitokselta sanoi, että näillä summilla pitäisi olla joka huoneessa lattialämmitys, kauheat lämmityslaitteet joka paikassa ym. eikä mikään selitä mitään.
Mittaria ollaan itsekin epäilty. Vedenkulutuksen kanssa kävi niin, että kun se mittari vaihdettiin, kulutus pieneni rutkasti.
No, ensi viikolla selviää. Toivottavasti se on jotain, josta saisimme korvauksia. Ihan mielettömiä summia ollaan maksettu näiden vuosien varrella.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Siis, hirveät sähkölaskut!!!
Pakkohan tuohon on joku selitys oltava...ei voi olla oikein.

Meillä lämpiää saunakin joka päivä, eikä laskut ole, kuin murto-osa tuosta.

Tulla summallahan jo maksatte naapurinkin sähköt...:)

Toivotaan vika löytyy ja saatte korvausta.

Neiti Säästäjä kirjoitti...

Huh, huh mitkä sähkölaskut! Kyllä noilla hinnoilla sähköä menee aivan varmasti johonkin harakoille. Varsinkin kun ei ole lattialämmitystä ja saunottekin aika harvoin. Kyllä sen asian pitää selvitä, kai sähkölaitoksellakin jotain vastuuta täytyy olla! Vaikka joskus kyllä tuntuu ettei ne muuta tee ku rahasta ja nosta hintoja (sataa liikaa tai liian vähän, on liian kylmä tai kuuma, tuulee liikaa tai liian vähän... aina on syy nostaa hintoja) Sori tää vuodatus :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kukaan ei ole koskaan kuullut, että kellään menisi tämänkokoisessa talossa näin paljon sähköä. Sähkölaitteet on kuitenkin ihan normaalit, mitä muillakin.
Irmastiina: Jospa se onkin niin, että joku naapureista on vetänyt sähköt meiltä. No ei sentään :)
Susu: Toivottavasti menee sähkölaitoksen piikkiin :)

eikku kirjoitti...

Hurjalta kuullostaa nuo laskut! Meillä on iso, vanha hirsitalo (=vetää joka nurkasta) ja suora sähkölämmitys ja sauna 4x viikossa. Lämmitetään kyllä myös puulla leivinuunia ja pönttöuunia ja sähkölasku on noin 200-300e kk! Kannattaa ehdottomasti tutkia missä on vika!

Tsemppiä ja toivotaan, että vika löytyy ja saatte palautusta!

Sussi kirjoitti...

Toivottavasti vika löytyy mahdollisimman pian.

Ja tsemppiä päivään, tiedän tuon tunteen.

satunNainen Paula kirjoitti...

Ostimme talon 6 vuotta sitten (01/2006) ja Mies on seurannut kuukausitain sähkön kulutusta, koko ajalta.
Sähkön hinta on tänä aikana noussut n. 25-30%, laskut ovat siis nousseet, vaikka sähkönkulutus on laskenut kaiken aikaa!!
Asialla on ihan selvä yhteys kodinkoneisiin, uusien hankkimisen myötä kulutus on laskenut, vanhat koneet ovat hirveitä sähkösyöppöjä (pyytäkää lainaksi se kulutusmittari, josta joku tuolla jo mainitsikin!). Seuraavaksi lähtee talokaupan mukana tullut pakastin!
Sähköä emme muuten kamalasti säästele, pimeää pelkäävien koirien vuoksi meillä on valaistus silloinkin, kun emme ole kotona. Pihavalaistus on päällä läpi yön. Keittiössä ja suihkuhuoneessa on sähköinen lattialämmitys (ajastimella) ja sauna lämpiää 2-3 krt/vko => sähkölasku kesäisin n. 70/kk ja talvella n, 100/kk.
*
Öljyn hinta on tämän 6 vuoden aikana noussut liki 60%!!! Taloon muutettaessa öljylitra maksoi n. 70 centtiä, nyt n. 1,1 euroa!! Tosin öljynkulutuskin on laskenut, kun päivitimme pannuhuonetta, vuosikulutus silti n. 2500 litraa (myynti-ilmoituksessa sanottiin 4000 litraa).

satunNainen Paula kirjoitti...

Niin, piti vielä sanoa, että toivottavasti sähkösyöppö selviää ja toivottavasti saatte hyvitystä!!!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille, toivotaan vian löytyvän!
Paula: Meillä on uusittu kodinkoneita ja kylmiö (kylmähuone) otettu pois käytöstä. Ollaan tehty testejä: otettu yöksi töpselit irti ym. eikä mitään vaikutusta. Kerran oli kaikki mahdollinen pois käytöstä ja sähköä meni enemmän kuin normaalisti. Sekin kun vielä vaihtelee: joku yö menee enemmän ja toinen yö vähemmän, samoin päivällä. Meilläkin mies on seurannut koko ajan sähkön kulutusta.

Niina K kirjoitti...

Teil on kyl ihan pakko olla joku vika siellä jossain ja toivottavasti se on just siinä mittarissa. Mä pähkäilin et meillä oli talvella talolla (alkup eristeet= ne homeiset) alle kahtasataa laskut kuussa kun osa lämmöstä vedeltiin puilla ja peruslämpö siinä +-17-18 asteessa.

Kerrothan sit miten kävi. Mä peukutan että hyvin!!

Hilkka kirjoitti...

Minäkin takerruin tuohon hurjaan sähkönkulutukseen!! Nythän pitäisi kohta kaikilla olla jo etäluettavat eli uudet sähkömittarit....jos teillä on vielä jokin vanha versio eikä sähkölaitos löydä vikaa niin pyydä ehdottomasti vaihtamaan mittari :)) Toivottavasti asiat selviää, ei voi olla tuollaista sähkönkulutusta:))

Sirutuuli kirjoitti...

Niina K: Toivottavasti vika on mittarissa! Kerron sitten, kun selviää.
Hilkka: Meille on tulossa etälukumittari, mutta aikataulu on niin myöhässä, että vasta loppuvuodesta. Alunperin piti tulla jo Helmikuussa.