torstai 27. tammikuuta 2011

Lohtupeitto ja jotain muuta

Kiitos paljon kommenteista edelliseen! Tosi kivaa lukea niitä :) Ja mukavaa on sekin, että lukijoita tulee lisää.
Bloggausväli vähän venähti, ei ollut tarkoitus. Eilen kyllä yritin kovasti, mutta kamera teki temput. Ensin luulin, että akku on vähissä, latasin sen. Silti se ei ottanut kuvaa. Sitten hoksasin painaa yhtä nappia ja johan toimi, mutta kello oli jo niin paljon, etten enää viitsinytkään blogata. No, nyt tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vai miten se meni.

Miulla on jo pitkään pyörinyt noita isoäidinneliöitä nurkissa, aina vaan olen siirtänyt uuteen paikkaan odottamaan inspiraatiota. Kunnianhimoinen tavoite oli tehdä peitto. No, enhän mie jaksa niin paljoa virkata ja ajattelin, että jotain noille valmiille on keksittävä. Ajattelin puolen päivän aikaan, että pikaisesti liitän ne yhteen ja teen tyynynpäällisen... Ei se ihan niin mennytkään, klo 19 aikaan sain sen valmiiksi :) Että ei ihan pikajuttu :)
Lankana käytin jämiä, kirppislankoja sekä varta vasten ostettuja 7 veljeksiä.
Yhtään en sommitellut, kunhan virkkailin yhteen.
Jokaiseen reunaan tein nirkkoreunuksen ja toiseen päähän virkkasin ketjusilmukkanauhat, joilla sen saa kiinni. Eli jätin toisen pään osittain aukin, jotta päällisen voi irrottaa ja pestä.
On muuten painava päällinen! Peittona painaisi vielä enemmän....eihän siellä alla saisi edes hengitettyä :)
Jonkun hiuskin on virkkaantunut langan mukana :)

Ja sitten se toinen kärpänen:
Ennen Joulua aloin neulomaan peittoa, jälleen yksi kunnianhimoinen tavoite :) ja tämä oli muuten kolmas yritys tehdä peitto.... ensimmäinen on vielä ihan vaiheessa. Ehkä siitäkin pitäisi jotain kehittää...
Joka tapauksessa, tämä peitto on neulottu aina oikein 7 veljeksestä, melkein neljä kerää meni. Yksi oli aloitettu ja siitä olin tehnyt noita neliöitä. Olisi voinut vielä viidennenkin kerän käyttää.
Nyt äidin kuoleman jälkeen innostuin oikein tosissaan neulomaan tätä, kun ei muuta jaksanut, tämä oli helppo kaivaa esille ja neuloa. Olkoon nimeltään vaikka Lohtupeitto.

Maanantaina mie olin töissä ja tiistaina menin, mutta aamulla meinasin pyörtyä. Maailma musteni silmissä ja tiesin, että jos en pitkälleen käy äkkiä, pyörryn. Olen niin monta kertaa elämäni aikana pyörtynyt, että tiedän jo, milloin se pyörtyminen tulee. Kävin työterveydessä ja sain päivän tai siis kaksi sairaslomaa (toinen oli muutenkin vapaapäivä), läksin kotiin ja nyt kolmatta päivää (tänäänkin vapaa) lepäilen. Syytä ei löytynyt, luultavasti tämä stressi, jonka vallassa olen ollut melkein kaksi vuotta...Kun ehdotin lääkärille, että jos miulla rupeaa siitä tulemaan fyysisiä oireita, oli hän samaa mieltä.
Perjantaina pitäisi taas (sehän onkin jo huomenna) lähteä töitä yrittämään. Ja kyllä mie yritän, jos pyörryn tms. siinähän pyörryn. Lääkäriin on ihan turha mennä.
Kilpirauhaskontrollikokeet otettiin, mutta en usko niistä mitään löytyvän. Kaikki johtuu stressistä, luulen mie. Ja luultavasti tämä helpottaa ajan kanssa.

Nyt taidan lähteä blogikierrokselle, heippa!

12 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Ihanat päälliset! Minäkin tykkään kovasti tuon tyylisestä, en vain osaa tehdä ;) Juuri äsken katselin Jotexin valikoimaa netissä ja heillä näytti olevan erisävyisiä samantyylisiä peittoja.

Stressi se aiheuttaa jos minkälaista vaivaa, se on saletti. Lepäilehän kunnolla !

Sari kirjoitti...

Tosi kaunis tuo tyynynpäällinen.
Stressitöntä loppuviikkoa!

Kirsikka... kirjoitti...

tykkään kovasti noista virkatuista neliöistä..olit keksinyt kivan vaihtoehdon peitolle!!
Kyllä stressi saa paljon pahaa aikaan...pitää kuunnella kroppaa kun se varoittaa!!
ihanaa loppuviikkoa!

Virvatuli kirjoitti...

Voi kun ihanan värinen tyynynpäällinen! Ja lohtupeitto on kovin lohdullisen näköinen... Rauhallista viikonloppua sinulle!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanania käsitöitä... onneksi teit tyynynpäällisen, etkä peittoa..:))
Ikäviä nuo sinun oireet... tietysti, kun on ollut pitkän aikaa paineita ja pelkoa äidistä ja sitten vihdoin, kun saa "antaa periksi" niin on selvää, että siinä tulee kaikenlaisia tuntemuksia... yritä nyt helliä itseäsi....... <3

Jolindha kirjoitti...

Kaunis tyyny ja suloinen peitto! Ihanat värit olet valikoinut isoäidinneliöihin. :)

Miekin tein hiljan seiskaveikasta vastaavan peiton ja nyt jäi kiinnostamaan minkä kokoisia puikkoja itse käytit?

Mukavaa ja mahdollisimman stressitöntä loppuviikkoa sinulle!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos Irmastiina ja Jolindha :)
Mie yritän olla rennosti ja olla ottamatta paineita mistään nyt ja tosiaan helliä itseäni :)
Jolindha: mie käytin 7 numeroisia puikkoja, joten tuli sellainen lötkö peitto. Unohdin mainita, että inspiraation lähteenä oli se 101 ideaa, vai mikä se lehti olikaan. siinä oli kyllä käytetty jotain muuta lankaa.

Zzz kirjoitti...

Isoäidineliöt ovat aina yhtä mukavan näköisiä ja tyyny sekä peitto käyvät hyvin yksiin..

Jolindha kirjoitti...

Kiitos vielä vastauksesta! Itse taisin käyttää 10 tai 12 puikkoja, ja sillä jäi kiinnostamaan kun siun tekemän peiton pinta on kanssa kivan näköistä. :D Mullakin oli muuten ns. terapiapeitto, tai ehkä stressinlievityspeitto. Isoilla puikoilla neulominen on ihanan rentouttavaa. :)

Jaana Kristiina kirjoitti...

Käsitöitä on kiva tehdä.Se rentouttaa ja siinäpä voi samalla ajatuksensakin laittaa kasaan.
Kaunis tyyny ja peitto.
Huilailehan nyt kunnolla.
Mukavaa viikonloppua ja mene vaan lääkäriin jos vähänkin siltä tuntuu.Parempi hoitaa kerralla itsensä kuntoon:))

Dahlia kirjoitti...

Kutominen on ihanan rentouttavaa puhaa. Ajatukset menee ja tulee tasaseen tahtiin sitä mukaan kun kutoo. Huoli äidistä varmaan purkautuu ja nyt vielä suru. Anna itsellesi aikaa ja lepää kun mahdollista! Voimahalaus sulle!