sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Uhkauksia ja törkeyksiä

Tämä viikonloppu on mennyt niin, että eilen en juuri koneella ollut. Pikaisesti vain kävin katsomassa kommentit, mutten kerennyt niihin mitään vastata. Kiitos niistä kuitenkin!
En oikein tiedä, mistä aloittaisin tai mitä voisin kertoa. Aika järkyttävää kuitenkin...
Aloitanpa alusta ja kerron kaikki.
Tytön poikaystävä on koko talven korjannut ja laittanut autoaan meidän autotallissa. Muutama kaveri on käynyt silloin tällöin auttamassa. Meille ei ole ollut heistä mitään haittaa, päinvastoin, kiva on ollut seurata ahkeria poikia. Eivät ole möykänneet, eivätkä olleet häiriöksi millään tavalla. Purkivat siis auton atomeiksi ja kasasivat alusta loppuun uudestaan, hatunnoston arvoinen asia.

No, auto oli sitten siinä vaiheessa, että käynnistivät sen ensimmäisen kerran tallin edessä (työnsivät siihen). Kello oli 20.30 ja eräät naapurit vähän kauempaa tulivat valittamaan. Auto oli viritetty, paksulla pakoputkella varustettu ilman äänenvaimenninta ja meteliä kesti n. 10 min. Pojat hinasivat auton maalle, jossa jatkoivat sen laittamista.
Kolmen viikon kuluttua auto tuli taas meille ja jatkoivat laittamista. Ajoivat sillä ABC:lle (edelleen ilman äänenvaimenninta) ja tulivat takaisin (kello oli 20). Samat naapurit tulivat valittamaan. Taas auto hinattiin sinne maalle, jossa se laitettiin kuntoon loppuun saakka.
Tällä viikolla se on katsastettu ja on täysin laillinen ajopeli äänenvaimentimineen. Noista toisista naapureista ei ole enää kuulunut mitään, eikä pitäisikään, autohan on laillinen.

Mutta perjantai-iltana alkoi toisesta naapurista kuulua törkeyksien huuteluja meillepäin.
Kaikki alkoi siitä, kun poikaystävä toi tytön kotiin ja läksi pois. Tytön kävellessä tien laidasta pihalle, huutelivat rumasti hänen peräänsä. Puolitoista tuntia huusivat: he hakkaavat kaikkien päät mäsäksi, jotka tänne tulevat (myös meidän), rotikka raatelee hyvin, pistävät meidän pihan p***ksi, tuovat kiviä ja betonia pihan täyteen, tappavat kaikki jotka tänne tulee (myös meidät), hajottavat tuon pojan auton, ajelevat hienoilla autoilla ja tien laidat täynnä autoja (kerran oli 5, yleinen tie eikä kieltomerkkejä). Välillä yksi sanoi, että nyt mie lähen, toinen sanoi, mie tuun kanssa...Kamalaa kiroilua ja rumilla sanoilla haukkumista, tappouhkauksia, koiran usuttamista kimppuun...

Puoleen kahteen saakka odoteltiin, milloin he tulevat koko ajan valmiudessa soittamaan poliisit. Eivät tulleet ja lopulta uskaltauduttiin nukkumaan, mutta tyttö sanoi heidän möykänneen ainakin kolmeen ja ylikin, kun hän oli käynyt vessassa. Mie nukuin kuin tukki, olihan miulla takana rankka 6:n päivän työputki ja mustikkareissu päälle vielä. Mies ja tyttö olivat yön nukkuneet huonosti ja odotelleet, milloin he tulevat...

Emme uskaltaneet soittaa poliisiakaan ja olisivatko he mitään tehneet kuitenkaan. Pahempi sotahan siitä olisi syttynyt. Nyt sanoin vaan, että ollaan ihan hiljaa, eikä vastata millään lailla.
Huutelu jatkui lauantai aamupäivällä, mutta ei enää tappouhkauksia: huusivat meille, hävetkää (miksi meidän pitäisi?) ja jotain sitä samaa, että hienoilla ja kovaäänisillä autoilla ajelevat....kolme laatikkoa olutta olivat käyneet ostamassa kymmenen aikoihin aamulla....
jossain vaiheessa nainen kävi tiellä osoittelemassa meillepäin ja huusi miun miehelle herraa ja hidalgoa. Just.
Kävivät vielä heidän viereiseltä naapurilta kysymässä, häiritsevätkö naapurit.... Hehän pitkin yötä ulkona istuvat ja möykkäävät. Tuo auto ajaa tiellä vain sen verran, että poika menee töihin ja tulee takaisin. Raukka on niin kiltti, että ajaa suurinpiirtein kymmpiä, eikä uskalla painaa kaasua, ettei kuulu meteliä. Ja välillä ei uskalla tulla edes omalla autollaan meille, ettei aiheuta häiriötä, vaan lainaa jonkun kaverinsa autoa. Ja yleensä ajaa auton vielä yläportille, etteivät alapuolen naapurit häiriinny.
Voin sanoa, että kunnon poikia ovat kaikki, jotka meillä ovat käyneet.
Perjantai-iltana katsoimme elokuvaa, joka jäi kesken, kun pelättiin. Lauantaina tuli iskä ja sisko käymään ja kuulivat hekin vähän, minkälaista huutelua naapurista kuului...

Sain mie eilen tehtyä mustikkapiirakan, jota syötiin ja kahvia juotiin pihalla istuen ja kuunnellen möykkäämistä.
Siinä saivat eksyneet rekatkin ja muut nuoret autolla ajelijat oman osansa. Tästä ei saa kuulemma rekoilla mennä, kun on pieniä lapsia taloissa (näillä naapureilla ei ole). Mutta mitä harhautunut rekka voi muuta tehdä kuin mennä läpi, kun ei sillä takaisinkaan pääse. Paha sitä on kääntää pikkuteillä...
Illalla katsottiin perjantainen elokuva loppuun ja toinen perään. Siinä katsoessa sain neulottua uuden tiskirätin, Maalaisunelma-lehden mallin mukaan. Että ei ihan hukkaan mennyt se viikonloppu. Tai onhan tätä vielä jäljellä, katsotaan, mitä päivä tuo tullessaan.
Ainakin nyt sataa kaatamalla vettä (se siitä ajatuksesta, että istuisin pihalla neuloen ja virkaten).
Edellisenä viikonloppuna oli mies kuunnellut samantyylisiä törkeyksiä päivällä, kun mie olin töissä.
Siispä tätä taitaa olla tiedossa joka viikonloppu.
Mie en oikein ole osannut keskittyä mihinkään, päässä pyörii vaan nuo huutelut.

Onhan tuon auton jo kerran poliisitkin pysäyttäneet, mutta eivät sanoneet autosta mitään. Yrittivät vain puhalluttaa kuskin: menivät tytön luo, että puhallappas tähän. Johon poika vastasi: voittehan te emännänkin puhalluttaa, mutta ratti on tällä puolella =) Poliisi rupesi nauramaan, ratti on ns. väärällä puolella :)
Että semmottista tänne, ei oo ainakaan tylsää.


19 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Hei toihan alkaa jo hyvinkin täyttämään laittoman uhkailun rajoja.. Seuraavalla kerralla otatte ulos jonkun kannettavan äänittävän vehkeen ja äänitystä peliin joka ikinen kerta kun huutelua ja uhkailua alkaa kuulumaan ja sitten äänitteiden kanssa poliisille ilmoitusta tekemään. Samalla voisitte tiedustella vähän muilta naapureilta, että miltä heistä tuntuu moinen huutelu ja kuinka paljon se häiritsee heidän elämäänsä. toisaalta voitte vedota myös siihen, että naapureiden hyvin kovaääninen humalahakuinen ja öykkäröivä käytös häiritsee teidän ihan normaalia elämäänne ja arkea. Älkää vaan alistuko pelkästään hiljaa pelkäämään, siitä ne vaan saavat lisää vettä myllyynsä. Ja jos niistä vaan yksikin jollakin tapaa loukkaa teidän kotirauhaa tulemalla teidän tontille tms niin heti ilmoitusta poliisille. Vaikka se tuntuu pahalta niille soitella niin aikaa myöden ilmoitusten kertyessä niiden on pakko tehdä asialle jotain. Kotirauhaan ihmisellä on oikeus omistusasunnossa ja omakotitaloissa asuessakin. Tsemppiä!!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos! Niin me ajattelimmekin, että jos tänne portin sisäpuolelle joku tulee, heti soitamme poliisit. Mutta emme huuteluihin rupea vastailemaan millään tavalla, ettei meitä voida syyttää mistään.

Päm kirjoitti...

Aivan uskomatonta! Minkäikäisiä nämä naapurit oikein ovat? Eihän tollasta käytöstä voi olla kuin täysin mielenvikaisilla ihmisillä...ja juopoilla, mutta nekin kuuluvat samaan kastiin :S
Todella kauheeta omistaa noin järkyt naapurit :(
Oon täysin samaa mieltä Niinan kanssa, ett tota ei kannata jättää tohon, jotain teiän täytyy asialle tehdä!
Rauhallista sunnuntaita! Ja tsemppiä täältäkin!

Liisa kirjoitti...

Ei tuommosta teidän kannata kuunnella, menee kotirauhan rikkomisen piikkiin kannattaa ilmoittaa vaan kylmänrauhallisesti poliisille. Tsemppiä.

Anonyymi kirjoitti...

sehän on kotirauhan rikkomista,ilmottakaa vaan,mutta vastaamaan ei kannata ruveta.Meillä kans on ns.nuorison autoverstas ja tykkään,kun ei ole muualla "pahanteossa" ja suurin osahan on aivan ihania,mutta kyllä teilleki kuuluu normaali kotielämä,ilman pelkoja ja että pitäs nurkkia sukkasillaan hipsiä.tsemppiä!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ei voi olla totta!? Ovatko ihan uusia naapureita vai ovatko vanhat yllättäen alkaneet elämöidä?
Törkeyksiä ei tarvitse sietää, poliisiasia.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille!
Paula: ovat varmaan pari vuotta asuneet täällä. Viime kesänä valvottiin kaksi viikkoa, kun elämöivät pihassaan...eikä me tyhmät ilmoitettu mihinkään.

Maanvaiva kirjoitti...

Ei kuulosta ihan terveeltä/selvältä porukalta. Itse en ainakaan tietäis, mitä tekis.. huh-huh

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin asia eteenpäin, ei tuo ole täysjärkistä touhua!!
Joku roti se pitää olla!!!

Koita jaksaa!

Liisa kirjoitti...

Minä ihan samaa mieltä, että asiaa ei saa jättää tuohon. Ettekä saa tuollaiseen alistua!
Tuskin niitä tappouhkauksia ym. kovin tosissaan tarvitsee ottaa, mutta uhkauksia ne ovat silti ja poliisiasia mun mielestäni. Ja muutenkin, hirveitä loukkauksia ja kotirauhan rikkomista. Ja kyllähän ne poliisit saa pienemmistäkin häiriköinneistä paikalle ainakin piipahtamaan ja varoittamaan, siis pelkästä metelöinnistä keskellä yötä, ilman, että ne naapurit teille huutelisivatkaan, joten eiköhän teille ole ihan tarpeeksi jo syytä asiasta ilmoittaa, ainakin jos (ja kun) vastaavaa taas ilmenee.

Ihana uskomatonta sakkia!
Koittakaa jaksaa.. Ja kerrohan miten asia etenee..

Sussi kirjoitti...

Huh, huh , onpa naapurit. Kyllä tuo jo täyttää kotirauhan rikkomisen, laittoman uhkauksen ja kunnianloukkauksen ehdot.

Kaikki tapahtumat kannattaa jatkossa kirjata ylös (aika, paikka ja mitä tapahtui). Jos jonakin päivänä ilmoitatte poliisille tai teette rikosilmoituksen on teillä tarkasti ylhäällä kaikki mitä on tapahtunut. Se auttaa suuresti jatkotoimissa.

Sirutuuli kirjoitti...

Päm: Naapurit on vanhempia kuin me, en ole koskaan nähnyt heitä kovin läheltä. Asuvat tien toisella puolella ja meidän talo on siitä tiestä nähden pihan perällä. Varmaan jotain 45-50v.

Me päätettiin, että jos (kun) ensi viikonloppuna meno jatkuu, silloin soitetaan poliisit.

Sari kirjoitti...

Aivan järkyttävät naapurit. Kotirauhan häirintää tuo on, joten seuraavalla kerralla ilman muuta asia eteenpäin.
Tsemppiä koko teidän porukalle!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos!

Markka kirjoitti...

Voi elämän kevät! Poliisit paikalle ja sassiin, sanon minä. Eihän tuota tarvitse sietää, mur mur!

Hallatar kirjoitti...

Voi kamalaa!

Tulee yhdet entiset naapurit kaukaa vuosien takaa mieleen.... Se heidän huutelunsa ja pelottava uhkailunsa ajoi miun pienen perheeni (mie ja lapset) pois siitä rivitalosta aikanaan, ei loppunut muuten.

Toivon, ettei tässä teidän kohdallanne nyt niin käy! Samaa mieltä olen muiden kommentoijien kanssa, jotta soittakaa heille poliisit! Tuollainen on suorastaan kotirauhan rikkomista ja laitonta uhkailua!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, tsemppiä ja voimia teidän perheelle. Soittakaa ihmeessä poliisille, kyllä tuo jo kotirauhan häirintää on. Toivottavasti tilanne rauhoittuu. T. Sariliini

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Herran jestas!!! Nyt vasta luin päivityskesi. Ihmettelinkin, kun uudemmassa kerroit, että naapurissa on hiljaista...
Itse en varmaan olisi uskaltanut nukkua ollenkaan tai ainakin olisin herännyt kaikkein pienimpänkiin risaukseen.
Mä varmaan yrittäisin nauhoittaa noita juttuja, ihana varmuuden vuoksi olis sitten todisteita. Ja tosiaan, tuohan on uhkailua!!! Se kannattaa ottaa kuitenkin pikkasen tosissaan, jos viinan kanssakin läträävät noin suuressa mittakaavassa (10 aikaan aamulla...)
Muistaakseni hiljaisuus alkaa vasta klo 22 eli sitä ennen saa hetkellistä meteliä pitää. Vanhempani ajoivat aikoinaan rallia ja isä tietysti laittoi autoja ja pakkohan niitä oli käynnistellä ja kaasutella. Eihän isä yhtään enempää kaasutellut kuin se mitä oli pakko, mutta poliisit olivat sanoneet yhdelle naapurille, että täysin laillista!! Poliisi kävi nimittäin tarkistamassa tilanteen... ja kinnostui autoista niin kovaa, että oli katsomassa seuraavaa rallia :)

Tsemppiä teille, tilanne ei todellakaan ole helppo:(

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille tsemppauksista. Hiljaista on edelleen.