keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Onneksi on muitakin!

Olen tässä käynyt selailemassa blogipäivityksiä ja huomaan, että aika moni alkaa olla kyllästynyt tähän talveen ja Tammikuuhun. Niin olen miekin! Vaikka meillä onkin nätti Tammikuun kuva Martta Wendelinin kalenterissa. Yleensä meillä on joku ilmainen kalenteri (kerran on ollut Kissojen nimipäiväkalenteri ja kerran Kaj Stenvallin Ankat), mutta syksyllä päätin panostaa ja ostaa päräytin nätimmän:

Eilen töissä harrastin hyötyliikuntaa ja kävelin erään matkan. Ja ette usko, kuinka keväältä se tuntui. Oli loskaa ja lumet suli silmissä (melkein). Paljain päin viipotin menemään ja haistelin keväistä ilmaa, kunnes tuli kylmä ja vetäisin hupun tiukasti päähän. Ihanaa! Tuumasin, ettei kyllä yhtään haittaisi, vaikka nuo lumet sulaisivat ihan kokonaan pois. Johan tuota talvea on ollutkin. Kuvittelin itseni pyöräilemässä tukka hulmuten... aijai...
Ei olisi yhtään lunta, ei pakkasta...
Mutta paluu arkeen ja synkkään Tammikuuhun, joka on pitkä kuin nälkävuosi. Loppuviikoksi on luvattu lumisateita ja -20°C. Plääh.
En tiedä, mitä mie odotan. En kesää (inhoan helteitä), ehkä mie odotan kevättä. Sitä, että saa vaihtaa pienemmät kengät jalkaan ja vesi solisee iloisina puroina ja lumi sulaa. Pääsee kävelemäänkin ilman hangessa kahlaamista, ei tarvi olla autoa hinkkaamassa joka välissä lumesta puhtaaksi. Saa vaihtaa kevyempää vaatetta päälle.
Naps ja herätys! Ensin täytyisi laihduttaa ne 10-15 kg....sitten voisi vaihtaa kevyempää vaatetta hyvillä mielin. Huomenna mie aloitan lenkkeilyt. Ihan tosi! Ei se muuten onnistu. Tänään vielä täytyy taapertaa iltavuorossa, mutta huomenna on hyvä päivä aloittaa uusi kevyempi elämä. Täytyy keksiä joku muu lohdutus kuin karkki. Eilen oli masentava ja surullinen sairaalavierailu ja mieltä kohentamaan ostettiin suklaata. Sille täytyy löytää joku korvike (ei se mieli edes kohentunut, ei vaikuttanut suklaa suuntaan eikä toiseen). Lenkkeily olisi voinut oikeasti vaikuttaakin, endorfiinit olisi ruvenneet jylläämään.
Noniin, tulipas taas tarinaa, toivottavasti jaksatte lueskella näitä miun pitkiä jaarituksia :)
Kiitos, jos jaksoit tänne asti ja suuret kiitokset kaikille edellisiin kommentoineille! Kommentit piristävät aina!
Nyt mie jatkan henkistä valmistautumista iltavuoroon jatkamalla blogien selailua, nekin piristävät mieltä. Kaikki kauniit ja mukavat blogit! Olen ennenkin sanonut, että blogit on kyllä maailman paras keksintö monen muun maailman parhaimman keksinnön rinnalla :)

11 kommenttia:

Eva-Liisa kirjoitti...

Mie en vielä odota kevättä, vaikka kevään tunnen jo nenässäni, mutta talvi jatkuu vielä ja hyvä niin. Vaikka kesästä tykkään, mutta liika kuumuus on out, ainainen hiki ja tukaluus, ei ole mun juttu.

Olisikohan tumma suklaa se piristäjä. vaikkei se niin hyvää olekaan kuin vaaleat suklaat. mutta makeannälkäään kuitenkin sopiva. Mullakin kevennytkuuri meneillään, mutta kyllä minä herkkuhetken suon itelleni, en osaa olla ilman.

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Meilläkin tuo toiseksi nuorimmainen on todellinen kesänlapsi eikö se kesä jo tule? on hojettu jo jouluta lähtien.
Jeps kylnää blogit opn mukavia monta mukavaa juttua saa päiväkin aikana lukea..

Sari kirjoitti...

Minusta kevät on pahin vuodenaika. Siksi nautin talvesta täysin rinnoin. Tosin syksy on parasta mitä tiedän.
Ulkoilemalla kyllä tuntuu suhteellisen mukavalta mikä tahansa vuodenaika, joten lenkille vaan. Itse kävelen yleensä työmatkan ainakin toiseen suuntaan.

Zzz kirjoitti...

Lenkkeily (ja kasvien kanssa touhottaminen) on ihan parasta terapiaa ja lohturuokaa kaikkeen :D. Vaikeinta on se lähteminen, muuten homma sujuu vaikka kuinka kivasti.

Miia kirjoitti...

Kyllä täälläkin kevättä odotellaan, ihana kun kaikki alkaa vihertää ja valoisa aika kestää pidenpään <3

Saila kirjoitti...

Minä rakastan kevättä, ja se tuntuu ihanan kevyeltä, kun saa mennä ulos ensimmäistä kertaa kevyempi takki päällä ja ilman sukkahousuja housujen alla. Pystyy jotenkin liikkumaan paremmin, ja iho pääsee hengittämään... ja kasvit, kun ne heräävät ja alkavat kasvaa kohisten vaikka luntakin on vielä maassa, se on ihmeellistä! se sytyttää, innostaa, herättää.

Karkeissa ja suklaissa on se puoli, että ne on pakattu todella kauniisiin kääreisiin. Onkin hyvä muistaa, että se kiiltävä paketti onkin ehkä siinä parasta ja houkuttelevinta... ei se sisältö sitten olekaan välttämättä niiiiin ihanaa. Ehkä tilalle voisikin hankkia jotakin muuta kaunista?

Unknown kirjoitti...

Kevät on kieltämättä ihanaa aikaa. Ehkäpä just se odotus on parasta tällaisella puutarhaihmiselle. Luulen, että se valon lisääntyminen ja lämpö helpottaa eloa. Blogit on muuten ihana lisä elämässä. Jaksamisia sulle sinne! Ja hei, toi kalenteri on kyllä tosi kaunis!

Aseman laidalla kirjoitti...

Itsekin olen miettinyt jotain liikuntapainotteista kevättä, lähteminen vain on niin vaikeaa. MIKSI...
Kevät on ihana asia, mutta minä odotan aina kesää. Jotkut on kerran sanoneet, että ihminen tykkää siitä vuodenajasta, milloin on syntynyt, mutta minä en pidä tammikuusta jostain syystä yhtään;D

Sun jutut jaksaa lukea aina loppuun!! Älä huoli! Jaksamisia!

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Kaikki vuodenajat on omalla tavallaan ihania.. Jotenkin nyt vaan oon kyllästymiseen asti kantanut puita sisälle, kolannut lunta..palellut.. ajanut kieli keskellä suuta liukkaalla tiellä.. Joten kyllä sitä kevättä jo odotan!!! :)

Onna kirjoitti...

Aivan ihana kalenteri :) Itse pidän jokaisesta vuodenajasta, mutta jotenki talvi on läheisin, nautin lumesta ja kuurasta puissa.

Riitta kirjoitti...

Moi:) Uusi lukijasi, tulin kurkkaamaan! Aika samanlaisia aatoksia täälläkin,täytyisi mennä tekemään lumityöt ennen iltavuoroa että mieheni pääsisi illalla vähän helpommalla. Sadetta tosin on luvattu pariksi päiväksi:( Yritetään nauttia näistä kevään odotushetkistäkin ♥