sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ompelin taas + säilytysidea

Niin se loma sitten alkoi ja ensimmäiseksi loman kunniaksi kävin pyörähtämässä Tiimarissa. Tällä kertaa en kiusaa teitä turhilla kuvilla kaikenlaisesta krääsästä, mitä ostin. Vain yhden kuvan haluan näyttää, kun kerran katselin youtubesta askarteluvideoita, näin siellä erään laitteen.
En yhtään muista, mikä video se oli ja mihin askartelija käytti sillä laitteella käsiteltyä paperia. Miulle kävi vähän kuin sulovileenille (ja miun äidin tädille), että kun halvalla sai, muttei oikein tiedä, mihin sitä käyttäisi (miun isotäti osti munankeittimen, kun halvalla sai tai oikeammin sellaisen telineen, johon munat laitetaan pystyyn kattilaan).
Mie vielä sitä videota katsellessa ajattelin, että Suomesta tuota laitetta ei ainakaan saa eikä etenkään Lappeenrannasta. Mutta siellä se yksi yksinäinen laite oli ja muutama € hintaa:
Sillä tehdään aaltopaperia (kuvaa klikkaamalla näkyy paremmin, kun näet sen isompana), mutta mihin mie aaltopaperia tarviin? Ainakaan niin paljon (perjantaina rullailin läjän paperinpalasia).
Ostin mie muutakin, mutta en mie niitä viitsi esitellä ja kaikki on jo paikoilleen järjestelty.

Sitten siihen ompeluun. Nyt en ommellut vaatteita, enkä edes kangasta, vaan muovia. Sain nimittäin idean, jota täytyi kokeilla nyt, kun aikaa on. Miulle on kertynyt askartelukuvia aika paljon: ostettuja, tulostettuja, kiiltokuvia, leikattuja kuvioita ym. ja niille täytyi keksiä joku järkevä säilytysjärjestelmä. Tähän mennessä kuvat on olleet erilaisissa laatikoissa ja yhdessä isommassa laatikossa kirjekuorissa.
Otin yhden kansion käyttöön ja etsin niitä tavallisia muovitaskuja, joita saa pankista tai kaupasta. Meille olikin kertynyt niitä jonkin verran. Ompelin koneella niihin taskut:
Saahan niitä taskullisia muovitaskujakin kaupasta ja muutama niitä olikin meillä, mutta kun näitä nyt oli kertynyt, kokeilin ompelua. Ihan hyvät niistä tuli. Aloitin punaisella langalla ja kun aluslanka loppui, jatkoin valkoisella. Punaisella ompelu loppui kesken yhden taskun, mutten ruvennut purkamaan, tiedä mitä siitäkin olisi tullut ja jatkoin suoraan päälle valkoisella.
Ensin järjestelmä ei toiminut, vaan kuvat valuivat ulos ja järjestely täytyi tehdä uudestaan. Kunnes keksin laittaa tuota teippiä kiinnittämiseen. Nyt toimii.
Laitoin samaan kansioon myös nuo leikatut kuviot, jotka ostin viime talvena(?) Suomalaisesta kirjakaupasta.
Myös paperiboordeille ja pitkille suikaleille tein pitkät taskut pariin muovitaskuun.
Luulen, että on helpompi ruveta askartelemaan, kun näkee, mitä kaikkia kuvia miulla on.
Ja ainakin kuvien määrä tuntui tuplaantuneen, kun laitoin kaikki samaan paikkaan. Mie luulin, ettei miulla ole paljonkaan kuvia, mutta muovitaskusivuja on 13. Ja taitaa kaikki olla täynnä.

Kukat miulla on eri paikassa, mutta siitä ei sitten sen enempää. Ehkä mie järjestelen ne tänään tai huomenna ja sitten niistä lisää.
Nyt mie meen kahville!
Mukavaa sunnuntaita!

P.S. Kamerasta oli akku melkein loppu, joten en tarkistanut asetuksia ja räpsin kuvat pikaisesti, joten laatu voi olla mitä tahansa...

6 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Kätevä laite! Pakko käydä tsekkaamassa oman kaupungin Tiimarin tarjonta!

Tuo taskuidea on hyvä, kaivattais samaa täälläkin.

Askarteluntäyteistä sunnuntaita ♥

Sussi kirjoitti...

Kiva ja käytännöllinen idea nuo taskut

Anja kirjoitti...

Hyvä idea..ja nyt samalla näkee heti mitä missäkin on..
Minä en ole tehny mitään...nyt on sellainen seesteinen aika menossa..no olenhan mie tietty siivoillut siirrelly huonekalujen paikkaa ja jänskään täällä et tuleeko unelmastani totta...se unelma roikkuu taas yhdestä kulmasta kiinni..mutta tiedä sitten...se unelman toteutuminen tietäisi paljon muutosta elämään mm, kangaspuiden hankintaa :)
Mutta kuten ennenkin niin mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma...ja siksi on oltava myös salaperäinen..

minäkin tykkään käydä tiimarissa ja paljon olenkin sieltä löytänyt halvalla kaikkea kivaa..nytkin on ollu kaikki kynttilät -40% alessa..

Maanvaiva kirjoitti...

Tosi kiva laite. Heti alkoi mielikuvitus laukkamaan, miten voisin tehdä sillä vaikka joulukortteja. :)
Sunnuntaita!

Paula kirjoitti...

Kirjoitin äsken pitkän kommentin, mutta se katosi? Tai sitten kohta on läjä kommentteja minulta :) Mutta siis meilläkin on tuollainen "rypytin", on ollut jo varmaan viisi vuotta ja se on varsinkin lasten suosiossa, mukava veivata.

gone to the beach kirjoitti...

Kiva idea!! Pysyy kaikki järjestyksessä! Olet taas touhunnut siellä kaikkea kivaa! Se vaatteiden tuunausjuttu oli mainio, kauniita tuli!