keskiviikko 4. elokuuta 2010

Pientä puuhaa

Se on aika taas vierähtänyt. Mutta aika on mennyt helteiden aiheuttamien univelkojen korjaamiseen, rästiin jääneiden kotitöiden tekemiseen ja rästiin jääneiden neulomisten ja virkkausten tekoon :) Ilmat pikkasen viileni ja mie heräsin eloon, vähäksi aikaa. Nyt olen taas lamaantunut, lämpömittari näyttää 31 astetta. Uh, helteet palaavat taas. Viikonlopuksi on luvattu 35 ja silleen... ei hyvä. On nimittäin iltavuorot ja ne on pahimmat helteillä...

Eilen illalla innostuin neulomaan ihan pikkiriikkisen työn. Kirjasta, jonka sain vanhemmalta tytöltä joululahjaksi:

Tälläiset pimpulapampulat sain tehtyä, Nalle-langasta 2,5 puikoilla. Suomeksi sanottuna kirsikoita. Niitä ei kylläkään niiksi tunnistettu tänään töissä :)

Näin kauan siinä sitten meni, että sain ensimmäiset jutskat tehtyä kyseisestä kirjasta. Suunniteltu on ja kovasti! Ihan koko kevään ja kesän :)
Tänään näpertely jatkuu, noita pieniä juttuja on kiva tehdä. Ja löysin muuten omista varastoista rikki menneen laukun tilalle tuon monta vuotta sitten Seppälästä ostetun mustan möhkäleen. Taskuja on vaikka naapureille antaa ja töissä tosi kätevä. Mutta niin synkkä! Vaan asia on helposti korjattu, tuohon läppään teen niitä pikku näperryksiä. Saattaapi tulla aikamoinen sekametelisoppa :)

Toissapäivänä rupesi raivostuttamaan, kun pitäisi tiskata kaksi kertaa päivässä (näillä helteillä) ja työtiskaukset vielä siihen päälle (tänään 3x) ja tilasin astianpesukoneen! Taisi olla Huhtikuu, kun entinen sanoi sopimuksensa irti ja silloin tehtiin urhea päätös, että konetta ei tarvita. Näin kauan jaksettiin, kun mitta tuli täyteen! Ei kiitos enää! Anttilassa on hyvä palvelu: tuovat uuden kotiin ja vievät vanhan pois (pientä lisämaksua vastaan).
Helpottaa edes vähän näitä kotihommia, muutenkin on kuin pyörremyrskyn jäljiltä ja isoimpia villakoiria keräilen kädellä roskiin, ei kerta kaikkiaan jaksa imuroida.
Tule syksy pian jo!!! Ja kylmät ilmat, ai, kun mie nautin sitten =)
Vaan, tasan ei käy onnen lahjat: luin äsken, että Trombi on riehunut Hietasaaren leirintäalueella Uuraisilla ja useita on loukkaantunut, huhhuh! Asuntovaunuja on lentänyt ja kaikkea, lukekaapas.
Nyt taitaa olla pisteen paikka, muuten tulee romaani.
Rauhallista iltaa kaikille!

1 kommentti:

Loviisa kirjoitti...

Mulla on tuo samainen kirja ja muutaman kukkasen olen saanut sen ohjeilla virkattua. Pitäisi joskus oikein paneutua kirjan tarjontaan ja vaikka väkertää jokainen malli kertaalleen. Sittenhän sitä voisi asustella kukkatarhassa :)