keskiviikko 18. elokuuta 2010

Punaista

Hups, on taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä, mutta oikeasti työt on vieneet mehut ihan kokonaan. Nyt on yksi vapaa ja yksillä vapailla tässä mennään ennen lomaa, joka onneksi jo häämöttää edessäpäin. Puolitoista viikkoa enää. Ensi viikonloppu on neljäs työviikonloppu peränjälkeen ja viikonloput ovat olleet erittäin rankkoja. Tämä päivä menee ihan laiskotellessa, että jaksaa rutistaa töissä taas.

Me ostimme ylioppilasjuhliin kaksi vaaleanpunaista ruukkuruusua. Sisällä ollut kuoli heti juhlien jälkeen, mutta pihalla ollut on sinnitellyt elossa ja rupesi kukkimaan uudestaan. Samalla se koki jonkinlaisen mutaation :) Nyt siinä on vaaleanpunaisia kukkia, yksi valkoinen ja yksi punainen :)
Pari pientä ompelustakin valmistui tässä päivänä eräänä. Mietiskelin, että millaiset tyynynpäälliset laitan talveksi  turkoosien päällisten tilalle. Valmiina ei ollut, eikä punaista kangastakaan ole (punainen on meidän talvivärimme vaaleanpunaisen rinnalle). Päätin uhrata mummon (sen, joka kuoli 70-luvulla) vanhat pellavapyyhkeet ja ompelin niistä tyynynpäälliset.
En tiedä, mitä tuo EX tarkoittaa pyyhkeiden kulmissa. Mummon etunimi ei alkanut E:llä, eikä sukunimi X:llä.
Mutta nätit tuli pyyhkeistä/tyynynpäällisistä, joilla ei oikein muuta käyttöä ollut kuin suojata uunituoreet pullat, joita paistan ehkä kaksi kertaa vuodessa nykyään :)
Nii-in, mie en leivo nykyään juuri ollenkaan, ei riitä energiat. Viimeksi leivoin ylioppilasjuhliin. Ehkä syksyn myötä leipomisintokin löytyy taas. Ja moni muu into :)
Kunhan tässä keräillään voimia, etenkin lomalla.
Töissä meillä on ollut puhetta siitä, miten rankka tämä kesä on ollut. Rankempi kuin koskaan ennen: sairaslomia, työvoimavajausta, hirvittävä helle ja koko kuumin hellekesä on pitänyt painaa töitä vähillä vapailla. Onneksi en ole ainut, joka valittaa väsymystä. Ja onneksi on se pienen pieni viikon loma tulossa ihan kohta.

Ei kommentteja: