perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kaikenlaista

Viime yönä tuli se ukonilma tännekin, vihdoinkin. Mutta aika lievänä, kun lukee uutisia esim. Savonlinnasta, siellä se on riehunut oikein kunnolla. Meillä salamoi ja jyrisi ihan päälläkin, mutta oli aika kesy. Yöllä istuimme tytön kanssa piharappusilla kuunnellen ja katsellen, mieskin ilmestyi loppumetreillä katselemaan. Silloin ukonilma alkoi jo olla ohi tunnin jyristeltyään. Mutta yöunet jäivät aika vähiin, kun heräsin seitsemältä miehen kellon soittoon. Vaikka olisin saanut nukkua muuten pitkään, onhan nyt vapaapäivä.
Tytön kanssa lähdettiin asioita hoitelemaan ja pari tuntia siihen vierähtikin aamusta. Käytiin mm. kirjastossa. Tällä kertaa löytyi mukavia käsityökirjoja, lukuromaaneita ei oikein meinannut löytyä. Jotain kuitenkin:
* Virkattuja pitsiliinoja
* Anu Harkki: Viritetty
* Eva-Marie Wilken: Upeaa rojua
* Mary Olki: Uusia ja vanhoja virkkuupitsejä
* Elsa Rapeli: Virkattuja pikkuliinoja
* Harold Robbins: Salaisuus (ihan tuntematon kirjailija miulle, kokeillaan)
* Ruth Rendell: Susi ja teurastaja
* Michael Collins: Kadotetut sielut (en ainakaan muista lukeneeni yhtäkään hänen kirjaansa)
* Judith Lennox: Jäljet rantahiekassa
* Catherine Cookson: Yötaivas ja sarastus

Lupasin teille myös esitellä valaisimen, jonka ostimme Kodin1:stä. Makkarissa sänky piti kääntää toiselle seinälle, kun ei nukuttanut kaapin välikössä ja valaisin siirtyi samalla olkkarin seinälle. Sopii sinnekin:
Pihallakin pyörähdin ottamassa pari kuvaa.
Näitä sipuleita laitoin aikoinaan maahan viisi. Joka vuosi on jännittävä seurata, kuinka monta maasta nousee. Tänä vuonna tuli vain yksi. Tai tavallaan kaksi: yhdessä varressa kaksi kukkaa.
Ja kuunliljan kukatkin ovat kauniita mielestäni, vaikka niin ovat kyllä lehdetkin.
Loppupäivän suunnitelmia:
- pyykkien pesua ja kaappiin laittoa
- päiväunet tai -levot
- ruuanlaittoa: porsaan ulkofilepihvit kerman kanssa uuniin, uusia perunoita ja raikasta salaattia kermaviilikastikkeella
- lepoa

Huomenna täytyy mennä tekemään aamuvuoro ja täytyy yrittää levätä kunnolla, että jaksaa. Teemme nimittäin kahdestaan kolmen ihmisen työt. Sunnuntaina on taas vapaapäivä, vähän hassusti menee, mutta johtuu niistä sairaslomista, jouduin siirtämään huomisen vapaan ylihuomiseksi. Kohta, neljän viikon päästä miulla on loppukesän viikon loma :) Vai joko se on syksyloma?
Nyt hommiin, että pääsee lepäämään.
Pitäkee hauskaa!

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Robbins on ihan hyvä kirjailija. Vähän roisia tekstiä kirjoittaa, mutta hyvin.

Sirutuuli kirjoitti...

On se varmaan hyvä, kun se monta kertaa tarttui käteen, kun etsin luettavia kirjoja. Lopulta sanoin tytölle, että nyt tää on kyllä pakko ottaa, kun joka kerta tämän hyllyn kohdalla tartun samaan kirjaan :)

TaiNa kirjoitti...

Kadotetut sielut on hyvä! :D

Sirutuuli kirjoitti...

Eilen illalla jo aloitin Kadotetut sielut ja vaikuttaa tosiaan hyvältä.