sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kaikenlaista

Eilen meiltä lähti Joulu pois, tilalle tuli avaruutta ja valoa. Samalla hävisi ihana lämmin tunnelma. Meinasin jättää punaista vielä, mutta jotenkin ei kuitenkaan jaksa sitä katsella enää. En mie pahemmin miettinyt, mitä laitan tilalle, otin kaapista puhtaita tyynynpäällisiä ja liinan olkkarin pöydälle. Sellaisia, jotka ainakin osittain oli silitetty.
Pakastimen ja kelkan päälle pitää vielä keksiä jotain ja osa liinoista silittää. Nythän miulla on kyllä aikaa, kun olen lomalla. Silitettävää onkin kertynyt järkyttävä määrä...
Tyynytkin on näköjään miten sattuu....suklaata syötiin yhdet rasiat, kun Robin Hoodista sai alle 2€:lla :) Mie en varmaan koskaan kyllästy siihen. Lähikaupassa oli eilen samat rasiat n. 4,5€...ei ostettu.
 Meillä on nyt kaikki vähän vinksin vonksin ja heikunkeikun. Eilen oli tosiaan ensimmäinen lomapäivä, enkä jaksanut muuta tehdä, kuin maata sängyllä ja katsella askarteluvideoita. Ja pestä muutaman koneellisen pyykkiä ja kerättiin joulukoristeet pois. Otin muuten päiväunetkin! Ihmeiden ihme! Mutta olen mie ollut ihan poikkikin näiden töitten kanssa. Jatkuvalla vajaamiehityksellä menty pitkään ym.
Yritin ottaa tuosta toisestakin sohvasta kuvan, mutta en päässyt oikomaan peitteitä ja tyynyjä, kun sohvanvaltaaja oli vallannut sen. Miusta tuntuu, että nuo karvakorvat on taas yöllä riehuneet ja pistäneet kaikki paikat sekaisin...
Pyykin pesusta puheenollen. Käytiin torstaina Gigantissa, jossa oli tarjouksessa 269€ päältätäytettävä peruskone. Sitä haviteltiin, mutta sen olisi saanut vasta ensi perjantaina! Ei pysty olemaan viikkoa ilman konetta, kun muutenkin sitä pyykkiä on jo kertynyt niin paljon. Uudenvuodenpäivänä kävin iskän luona pesemässä kolme koneellista ja istuin puoleen yhdeksään asti siellä. 
Tarjouskoneen vieressä oli samanlainen kone pienemmällä linkouskierroksella 800 kierrosta/min. 20€ kalliimmalla hinnalla. Päätettiin ottaa se heti mukaan ja saatiin kymppi alennusta. Nyt alkaa sitten armoton pyykinpesu. Kaikki kesätakitkin on vielä pesemättä jätesäkissä alakäytävällä.
Ja katsokaas, mistä me kannettiin se kone pesuhuoneeseen:
 Ensin ulkona 6 rappusta sisään ja sitten nämä kierreportaat alas miehen kanssa kahdestaan... ensin täytyi mitata mittanauhalla, mahtuuko vai ei. Juuri ja juuri mahtui kääntymään, päältätäytettävä ei olisi mahtunut. Onneksi en vaatinut sitä, vaikka olin päältätäytettävää halunnut. Olisi mennyt kevät pitkälle, ennenkuin sen olisi sisään saanut autotallin kautta. Autotallin oven edusta on niin jäässä, ettei ovi aukene.
Tuon kantorupeaman jälkeen löytyi ihan uusia lihaksia ja kädet olivat ihan hervottomat, en meinannut saada ruokaa laitettua pakastusrasiaan, vaan se rasia tipahti kädestä, kun siihen tuli painoa :) Ja eilen oli vielä hauikset kipeänä.
Mies käski laittaa muistiin koneen ostopäivän ja -paikan. Laitoin sitten hinnankin ja vähän nätimmällä tavalla :)
Miun pitäisi ruveta kehittelemään uutta tälläistä pientä kirjaa, kun rupeaa tämä kohta loppumaan. Ei montaa aukeamaa ole jäljellä enää ja jos laitan joka aukeamalle paperit, ei mene kohta kiinni. Pitäisi varmaan poistaa sivuja välistä ja tutkiskella kirjahyllyjä, löytyisikö jotain sopivaa.

Tämmöstä tänne, taas :) Ihanaa olla lomalla!
Toissayönä heräsin ja mietin, mikä vuoro miulla on: aamu, eikun vapaapäivä, eikun loma! Ja jatkoin unia. Pikkasen on vissiin stressiä päällä :)
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana ensimmäiseksi toivotan sinulle oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa!
en kyllä ymmärrä miten saitte kaksin sen koneen alakertaan...:)
Kaunis sivu taas "päiväkirjassasi".

Sussi kirjoitti...

jau, mikä kantoreissu teillä on ollut pesukoneen kanssa.

Hyviä lomapäiviä!

Riitta kirjoitti...

Onnea uudelle pesukoneelle ;) Minä täällä pitkittelen joulun poistoa...no tänää kuitenki pitäs se tehdä ! Ihanaa lomaa sinulle ♥

Anonyymi kirjoitti...

Heippa törmäsin tähän sun blogiisi ihan sattumalta ja ai miten tuntui kotoisalta
nuo mie ja sie jne. olen nimittäin itsekkin kotoisin etelä-karjalasta tosin en asu nytkään kovin kaukana kymenlaaksossa eli miltei naapurissa :) t.jaana

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
En miekään oikein meinaa ymmärtää, mutta sinne se meni :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Epätoivoiselta urakalta se aluksi tuntuikin :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Jossain vaiheessa meinasin vaihtaa kirjakieleen, muttei se tuntunut omalta :) Etenkin kun alusta asti olin kirjoittanut mie ja sie.

Anonyymi kirjoitti...

Jännä miten nopeasti se joulufiilis lähtee. Mulla on aina hirmu hinku jo marraskuussa laitella kaikkea jouluista ja pyhien jälkeen alkaa joulumieli kadota ja loppiaiseen mennessä on kaikki joulujutut raivattu :) Kai sitä rupeaa jo odottamaan seuraavaksi kevättä :)

Maija Eskurista kirjoitti...

Mää tykkään kans ko murresanoja o käytetty. Mää oon Oulusta ja aika ylypiä siittä... pikkusen ehkä ölöviki. Terkkuja Eskurista :D