tiistai 24. heinäkuuta 2012

Olkkarin pieni suuri muutos+jotain askarteluhuoneessakin

Mie jo luulin, että meidän huushollin sisustelut on sisusteltu. Pitkään aikaan ei pahemmin ole ollut kiinnostusta tehdä mitään, paitsi niitä pakollisia sähköpattereiden takia tehtyjä muutoksia.
Tänään se sitten iski. Ihan yhtäkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kello on vasta puoli 12 ja kaikki tehty.
Mummon lipasto oli meidän makkarissa, samoin se ikkuna, josta olin haaveillut kauan. Ei tuntunut oikealta haudata niitä makkariin, jonka ovi on useimmiten kiinni ja pimennysverhot ikkunan edessä. Mieluummin katselen niitä välillä ja iloitsen niistä. Makkarissa niitä ei edes huomaa, kun nukkumaan menee.
Siitä se sitten lähti. Ja olkkari valostui ihan hirveästi ja avartui yhtä paljon.

Mummon lipasto siirtyi vitriinin tilalle. Ja ikkuna siinä mukana. Ikkunan laitoin seinää vasten ja kiinnitin kulmaraudalla yläreunasta seinään. Ja samalla keksin koristeenkin siihen. Saman tien piti lähteä askartelemaan.

Mummon Ameriikan tädit pääsivät kaikki esille. Muistattehan, kun löysin mummon vanhan valokuva-albumin välistä nämä New Yorkin tätien kuvat? Tässä linkki sinne. Olipas vaikea löytää tätä postausta. Pitäisi vähän tarkempia otsikoita laittaa. Eihän niitä jälkikäteen muista, jos otsikko ei vastaa postausta. 

Jokaiseen valokuvaan tein reijät ja laitoin narut sekä pitsit ala-sekä yläreunoihin. Keskimmäinen kuva piti liimata paremmin kehyksiinsä kiinni. Muuten ovat todella hyvässä kunnossa.
Ikkunan vieressä on mummo sisaruksineen nuorena.

Vitriini siiryi makkariin ja keinutuoli askarteluhuoneeseen. Ja kuntopyörä tönöttää keskellä eteisen lattiaa. Odottelen kantoapua, että sen saa autotalliin. 
Nyt voi askarteluhuoneessa vaikka keinutella ja kuunnella radiota. Esim. lauantaina tulevaa Entisten nuorten sävellahjaa tai Lakattuja varpaankynsiä :) 
Mie nimittäin kuuntelen ne aina, jos olen lauantaina kotona siihen aikaan (ellen ole iltavuorossa, onneksi harvoin olen). Samalla voi vaikka lukea tai olla vain.
Keinun alle pitäisi vaihtaa pidempi matto.

Nyt te varmaan ihmettelette noita korivaunuissa olevia pehmoja? No, löysin ne vintiltä ja ne pitäisi viedä vanhemmalle tytölle. Siinä on Pipi-nalle ja Viki :) Pipi-nalle on ostettu joskus, kun tyttöä piti lähteä viemään lääkäriin (hänen ollessaan ihan pieni) ja se kulki aina lääkärireissuilla mukana. Viki taas on tytön mummin ja ukin entinen koira. Heillä oli oikeasti Siperian husky, jonka nimi oli Viki :)
Ihania muistoja tytölle :) (onhan miullakin lapsena saatu Susanna-nalle tallessa :) )
Tässä sitten samalla keksin uuden säilyttimen liimoille ja maaleille.
Tuo puulaatikko, olikohan se viinilaatikko? Taisi olla. En mie muista, mistä sen sain. Pitäisi taas penkoa vanhoja postauksia.... Sen saatte etsiä ihan itse, jos jää vaivaamaan :)
Ohhoh, puoli tuntia mennyt jo tämän kirjoittamiseen. Makkarin muutoksen ja esittelyn jätän toiseen kertaan.
Nyt täytyy käydä tekemään jotain muuta. Tietäis vaan, mitä.
Nähdään taas!

Ei kommentteja: