keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Lisää muutosta

Eilen illalla vielä rupesin järjestelemään lisää olkkaria. Arvatkaapa, mikä tänne sitten tuli... se kuntopyörä :o
Mies sanoi, että hän rupeaa polkemaan sillä, ei sitä saa viedä autotalliin (joka on kylmä talvella). Ei hän ainakaan eilen vielä polkenut. Enkä sen puoleen miekään... Mutta ehkä sitä tulee käytettyä, kun se olkkarissa kerran töröttää.
Neulonta/virkkaussoppi siirtyi toiseen paikkaan myös. Ennen se oli sohvien välissä ja jotenkin puristuksissa siinä. Nyt on vähän väljempi.
(siellä se kuntopyörä vilahtaa)
 Tässä on nyt miun neulonta- ja virkkauspaikka.
 Vähän siistin muutenkin tuota paikkaa, tyhjensin seinähyllyltä ylimääräisiä rojuja pois (jotka olin nostanut vitriinin päältä sinne) ja laitoin hyllystä roikkumaan tuon "viirinauhan".
 Tänään olen jälleen päättänyt pitää leivontapäivän. Paistoin mokkapaloja ja sämpylätaikina on nousemassa (taas). Kun mie niin tykkään syödä näitä omatekoisia :)
Mokkapaloja söinkin jo kahvin kanssa ja täytyy sanoa, että hyvin onnistuivat. Tuli oikein kuohkea pohja.

Täytynee vissiin lähteä katsomaan, joko taikina on noussut. Ja saisi tuoreita sämpylöitä kohta :)
On ne vaan niin hyviä verrattuna kaupan leipiin. Mie löysin hyvän sämpyläjauhon, taisi olla Sunnuntai Kaurainen sämpyläjauho. Ei yhtään ruisjauhoja mukana, miun vatsa ei siedä ruista yhtään. Aina saa katsoa tarkkaan kaikki leivät, ettei vaan ole ruista. Paitsi nyt olen löytänyt yhden ruisleivän, jota pystyn syömään ilman, että joudun kävelemään kaksinkerroin vatsakivusta johtuen. Eli ei koske yhtään.
Se on Luomu Jälkiuunilimppuviipaleet. Ihanan meheviä ja lempeitä vatsalle. Ehkäpä siitä Luomusta on hyötyä.
No niin, mie mänen nyt ja seuraavalla kerralla lupaan laittaa jotain muita kuvia kuin näitä olkkarisellaisia. Moikka!

Ei kommentteja: