tiistai 17. heinäkuuta 2012

Syksy?

Mihin hävisi kesä? Tuliko jo syksy? Ihan syksyltä nimittäin tuntuu, vettä on tullut jo toista viikkoa yhtä soittoa. Ja seuraavat 10 päivää näyttää samalta ainakin Forecan mukaan. En mie ilmoista haluaisi valittaa, mutta kun tuntuu niin ankealta, kun ajattelee koko pitkää syksyä, joka jatkuu samanlaisena harmaana, vetisenä ja ankeana. "Hyvässä" (eli pahassa) lykyssä talvikin voi olla vielä tätä samaa.
Onhan niitä tietysti isompiakin harmeja olemassa, kuten meilläkin on ollut, mutta paremmin niitä mutkia ja notkoja jaksaisi, jos saisi auringosta vähän energiaa, aurinkoihottuman lisäksi. Sen ihottuman mie kerkesinkin jo saamaan, energiaa en :)
Jaksaisi töitäkin paiskia paremmin, kun aurinko välillä paistaisi. Tai voisi istua pihalla, nyt ei vaan voi.
Plaah..

Muistattekos vielä, kun mie vaihdoin lomalla järjestystä täällä? Ja purin rautasohvan palasiksi ja kokosin sen takaisin? Nyt mie laitan niitä kuvia tähän, vaikkakin yhden verhon ompelu on vielä vaiheessa. Eli täysin aloittamatta.
Vähän hassusti meillä on kolme sohvaa olkkarissa. Tässä voi vaikka makoilla ja lukea, tämä sohva piti siirtää askarteluhuoneesta pois, kun patteriin pitää saada sähköpatteri roikkumaan. Ja kissojen kiipeilypuu vaan olla möllöttää niiiin hienona, että :)
Voi lukea vaikka sisustuslehtiä tai -kirjoja, joita miulle onkin kertynyt muutama tuohon maalattuun perunalaariin. Ja kuten huomaatte, käänsin oven valkoisen puolen esiin.
Aika täyttähän täällä meillä on... mutta kun en raaski luopua mistään. Tästä näkyy maalatut kaapit ja tuo alaosa, johon pitäisi ommella verhot. Jäi lomalla tekemättä... Ylihuomenna miulla on kahden päivän vapaat, jospa sitten...
Tästä suunnasta näkyy olohuoneen oleskelu/telkkarin katselupuoli.
Alimmainen matkalaukku on täynnä lehtiä ja todella painava. Sitä retuuttaessani toisesta päästä olkkaria, sanka irtosi. Pitäisi sekin joku päivä korjata...
Kyllähän tuota pientä tekemistä olisi, kun vaan joskus muistaisi :)

Sitten toiseen tai siis kolmanteen aiheeseen. Sisko tilasi miulta kaksi taulua. Kaksi päivää tätä väänsin, mutta valmiiksi sain. Toinenkin pitäisi vielä tehdä, mutta voipi mennä aikaa seuraavaan. Saapi nähdä.
Ihan kiva näitä on tehdä ja kiva katsella valmiina. Jotenkin rauhoittavia.

Aiemmin, kun tein tämäntyylisen pienempänä (tämän koko on A3), joku sanoi miulle, että se muistuttaa Mandalaa. Linkissä kerrotaan, mitä se tarkoittaa (en tiennyt, ennenkuin googletin) ja kuvahaulla voi etsiä kuvia niistä. Aika jännä juttu.

Lainaus sivulta Mandalatalo:
Mandalan tarkoituksena on eheyttää ja tasapainottaa ihminen kokonaisuutena. Yleisimmin mandalaa käytetään meditaation tai hiljentymisen tukena, mistä johtuen mandala edustaa myös ihmismielen valaistumisen symbolia.


Aika mielenkiintoista. Ja aika jännältä tuntuu, kun katsoo näitä valmiita ympyröitä. Ehkä ne jollain tavalla tosiaan tasapainottavatkin. Vaikkei miun tarkoitus mitenkään ollut tehdä mitään sellaista. Kun en ollut edes kuullut Mandaloista mitään. Kaikkea sitä oppii :)
Kivaa viikkoa teille! Toivotaan, että kesä edes piipahtaisi täällä Suomessakin joku päivä :)

7 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mikäs tuossa on sovia olla, kun on noin iso tuo olohuoneenne....tuollaisen rautasohvan voisin minäkin hankkia. Tyttärellä sellainen on työ/askartelu/vierashuoneessa...:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mikäs tuossa on sovia olla, kun on noin iso tuo olohuoneenne....tuollaisen rautasohvan voisin minäkin hankkia. Tyttärellä sellainen on työ/askartelu/vierashuoneessa...:)

Helena kirjoitti...

Kivan näköinen taulu! Millä väreillä olet tuon maalannut? Mandalat ovat mulle tuttuja kun olen kaikenlaisesta itämaisesta/mietiskelystä kiinnostunut :)

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: On vähän turhankin iso olkkari. Melkein puolet koko asuinkerroksen tilasta :) Alakertaahan ei lasketa asuintilaksi, vaikka siellä onkin saunatilat ja yksi huone, jota ei myöskään huoneeksi lasketa. Jostain syystä.
Helena: Tusseilla väritin. Miulla on kolmenlaiset, joten värejä riittää :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana taulu, en malta oottaa että saan molemmat seinälle!! Kiitos sisko-rakas! :) -K

Sussi kirjoitti...

Ihana taulu!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
K: Se toinenkin on aloitettu jo eilen..tulee vähän erilainen.