keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Päivyri

Katselin tässä eräänä päivänä Jennibellien videota, jossa hän teki kirppislöydön kalenterin kansista itselleen matkapakkausta Art journaliin. Miulla pälkähti päähän, että vintillä on sellaiset kannet. Kaksi kertaa saman päivän aikana kävin penkomassa vinttiä. Ja voin sanoa, ettei se ole mikään helppo homma, etsiä neulaa heinäsuovasta. Vintti on koko talon kokoinen ja melkosen täynnä tavaraa. Mie muistin sen verran, että ne kannet on olleet pahvilaatikossa. Ja laatikostahan ne löytyivät, kun aikani pengoin (enimmäkseen siellä on jätesäkkejä ja muovikasseja). En mie semmoista matkapakkausta tarvi, kun en mie missään käy. Mutta ajattelin tehdä päivyrin ilman kalenteria töihin. Muutama päivä siihen meni, kun leikkasin viivotettuja papereita ja välilehtiä sekä reijitin niitä muiden hommien lomassa.
Kansien välissä oli muuten vuoden 2002 kalenteri sisällä :) Ja työvuoroja niiltä ajoilta, sekä ennustajan  kirjoituksia irrallisella paperilla. Pääsin nimittäin tuolloin synttärilahjaksi ennustajalle :)
Kansille en tee mitään, vaikka mies sanoi, että pitäisi nekin tuunata.
Sisäkansi:


Laitoin nauhan päähän kristallin meidän kruunusta, että voi laittaa ns. kirjanmerkiksi.
Noita papereita viivotin ison pinon. Tuohon voi laittaa päivän työt, ajat ja kilometrit.
Jokainen välilehti on erilainen. Osaa papereista oli jäljellä vain sen verran, että riitti yhdeksi välilehdeksi, osaa en ollut vielä käyttänyt mihinkään.
 Ylärivin keskimmäistä paperia kamera ei suostunut tarkentamaan, ei sitten millään. Olikohan liian vilkasta sille. Valkoisella pohjalla tummanpunaisia pikkupilkkuja.


Välilehdet on oikeastaan kartonkia. Kestävät paremmin käytössä. Noihin ulokkeisiin vai miksi niitä sanotaan (esim. tuo wyzåäö) laitoin teippiä molemmin puolin suojaksi ja vahvikkeeksi.

Taas se nähtiin. Mitään ei kannata heittää pois, kun ei koskaan tiedä, milloin sitä tarvitsee. Jep. Mie en heitä tästä lähin mitään menemään. Yhden rahapussin heitin tuossa keväällä ja nyt olisin halunnut sen ottaa käyttöön. Ainakaan en sitä mistään löytänyt, vaikka monta kertaa olen etsinyt.

Keittiön ovet on nyt maalattu. Mieshän se maalasi ne enimmäkseen. Mie maalasin vain pari ja työpöytien reunukset. Tein näitä muita kotihommia samaan aikaan (siis ihan oikeita kotihommia, eikä vain askarteluja :) )
Kuvia luvassa huomenna tai ylihuomenna, kunhan ovet saadaan paikoilleen, kaaos hallintaan ja siivous pois alta. Pakko on siivota ennen töiden alkua, on se jotenkin mukavampi mennä töihin, kun on kotona siistiä ja puhtaita mattoja ei viitsi laittaa likaisille lattioille.
Nyt mie ryystän kahvia ja lähden kurkkimaan blogeja, moikka!

2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hieno!!
Olet kyllä aikaansaava nainen...ja kärsivällinen...minulla ei kärsivällisyytä löytyisi tehdä noin suuritöistä juttua...:)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Mie taas tykkään näpertää kaikkea, kuten varmaan oletkin huomannut :)