keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Yleistä asiaa ja pieni kannanotto

Nyt on siis kyse tästä blogista. Jo pitkään olen miettinyt, mitä tämän kanssa teen. Kuvatila alkoi olla aika täysi ja nyt en viitsi ruveta kokeilemaan lisätilan ostoa. Vähän aikaa pyörittelin asiaa ja tein päätöksen ja toteutinkin sen samantien. Poistin vuodelta 2008 sellaiset postaukset, joilla ei ollut tavallaan mitään merkitystä. Kaikkein tärkeimmät jätin: mm. Nasun sairauskertomus, josta selviää koko rumba, kun pelastimme sen hengen 3. kerran; saamani lahjat ja tunnustukset. Kaikki valmistuneet käsityöt löytyvät sivupalkista valmistuneiden käsitöiden alta. Kaikki jonninjoutavat jaaritukset poistin siltä vuodelta ja joitain alkuvuodesta 2009.
Lähiaikoina aion siivota vielä vuotta 2009 lisää. Nyt kuvia mahtuu taas ihan mukavasti, pitkitimpähän sitä osto-opettelua :)

Blogi on alkujaan ollut käsityö- ja kissablogi. Näiden vuosien aikana siitä on tullut aikamoista sekametelisoppaa. Vähän sitä sun tätä. Kantaa en ole ottanut juuri mihinkään yhteiskunnan asioihin. Ainoa kerta taisi olla, kun moitin nyky-yhteiskunnan kalleutta.
Nyt aion sanoa yleisesti oman mielipiteeni tuosta tv-maksun korotuksesta. Facebookissa liityin ryhmään: EI tv-maksun korotukselle. Olen täsmälleen tuota mieltä! Me maksetaan mielellämme Canaldigitalille siitä, että saamme katsoa Animal planetia, Avaa (+ muita mtv-kanavia), Liviä (joka muuten näkyy nykyään antennin kauttakin), Showtimea, TCM:ää (josta tuli yhtenä iltana Elviksen konsertti vuodelta 1970!), Silveriä ym. OMAvalintaisia kanavia. Harvoin katsomme Yleä, tulemme mainiosti toimeen ilman ykköstä, kakkosta, teemaa ja fst:tä. Antennin kautta katsomme yleensä kolmosta ja nelosta, välillä subia (harvoin).
Tv-maksun tilalle voisi kehittää mieluummin esim. jonkin katselukortin, josta voisi maksaa kuukausimaksun, joka siitä maksaa haluaa. Vanhuksille omaiset voisivat hommata sen kortin, he yleensä noita kanavia katsovatkin. Tai joku muu systeemi pitäisi kehittää. Vaikka sekin tietysti maksaisi taas lisää :(
Mutta pointti oli se, että nykyinen systeemi on huono, kallis nykyäänkin ja jos sitä vielä nostetaan.... Onko eläkeläisillä ja työttömillä varaa?
Joku sanoisi, että älä maksa. Mie olen kerran maksanut sakot, kun ei ollut tv-lupaa ja toista kertaa en maksa. Ihan poliisi tuli kotona sitä varten käymään silloin 90-luvun alussa.

4 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Todellakin! Ihan silkkaa p*skaa tommoset tv-maksut. Varsinkin, kun ei kyseisiä kanavia edes katso! Pitäisi siis maksella ihan turhasta.. No, me ei makseta. Ei olla pariin vuoteen maksettu. Tietysti siinä joutuu jännittää aina ja meilläkin on ulko-ovi aina auki, mutta eihän niitä oo pakko päästää sisälle.. Kyllä kai sitä jossain vaiheessa on pakko alkaa maksaan taas. Nyt kuitenkin ollaan tässä parin vuoden aikana säästetty siitä melkeen 400e :)

Eva-Liisa kirjoitti...

Minä kans olen sen katelukortin kannalla. ihan liikaa on tuo tv-lupa nykyään.

Nyt pitäisi tehdä kansanliike tv-lupia vastaan, eli kimpassa päättää ettei makseta lupia, siis tv-lupien joukkoirtisanominen, protestia vaan kehiin.

TaiNa kirjoitti...

Minä ostin vähän aikaa sitten lisätilaa, oli todella helppoa ja nopeaa (ja halpaakin kyllä!) ja lisätila oli käytössä minuutin päästä maksusta! :)

Tuosta tv-systeemistä.. nykyisillä digisysteemeillä olisi helppo toteuttaa sellainen kortti, että jokainen voisi itse valita kanavat mitä katsoo ja maksaa VAIN niistä kanavista. Tekniikka on jo olemassa. Ehkä YLE pelkää ettei kukaan maksaisi heidän kanavistaan? Ylellä on kuitenkin aikamoinen metropoliasema Suomessa ja loppujen lopuksi Yle päättää millaiset systeemit on/tulee, muilla kanavilla ei ole paljon sananvaltaa asiaan. Itse en ole maksanut lupaa ikinä enkä maksa. ;)

Sirutuuli kirjoitti...

On teillä ollut hyvä tuurikin sitten, jos ette ole maksanut lupaa :)
Meille tosiaan tuli poliisi tuomaan sakon kotiin, ensin tietenkin kävi tarkastaja. Oli se noloa, kun poliisi soittelee ovikelloa ja olin parikymppinen silloin ja isompi tyttö oli vauva. Varmaan naapurit luuli, että olin joku rikollisäiti. Poliisisetä oli kylläkin tosi mukava. Nauroi vaan miulle, kun ennen ovikellon soittoa kuuntelin musiikkia, tanssin ja lauloin :) Ja miulla ei ole lauluääntä ollenkaan :)
Mutta pystytäänköhän me oikeasti vaikuttamaan tv-lupa-asiaan? Jos ne ylellä tekee kuitenkin oman pään mukaan.