torstai 23. syyskuuta 2010

Murheenkryyni koko "komeudessaan"

Pyynnöstä esittelen nyt tämän jär-kyt-tä-vän Betonibunkkerimme, jota jotkut myös pukuhuoneeksi kutsuvat. Tai pyykkituvaksi/kodinhoitohuoneeksi. Nyt pääsette kauhistelemaan oikein urakalla :) sekä saatte laittaa koko luovuutenne peliin. Vinkkejä edelleen otetaan vastaan, miten tästä saisi viihtyisämmän ilman suuren suuria remontteja. Kaakeleita olemme suunnitelleet tai jotain, mutta!
Täällä on valurautaputket vuodelta -63. Ne pitäisi vaihtaa ensin, ennenkuin rupeaisi laattoja laittelemaan tai muuta mukavaa. Setäni, LVI-mies sanoi, ettei niitä välttämättä tarvitse vaihtaa, jos vain vetävät. Mutta, jos emme vaihtaisi ja tekisimme pintaremontit, entä jos ne putket pasahtaisivat heti rikki rempan jälkeen? Kaikki menisi hukkaan, lattiat pitäisi repiä auki ja tehdä uudestaan.
Tässäpä teille silmiä hivelevä kuvakavalkaadi unelmien Betonibunkkerista:







Lattiaa ei voi pestä. Olen sitä yrittänyt ja lattia murenee viemäriin. Toivottavasti pian saamme putketkin vaihdettua ja sitä myöten pintarempat. Mutta sitä (ihmettä) odotellessa...
Pesukonekin kaipaisi näköjään pesua... tai siis pyyhkimistä...
Oviaukko on niin kapea, ettei tuonne saa sivusta täytettävää pesukonetta. Edellinen oli sivustatäytettävä, jonka iskä runnoi yksin(!) koko silloisella 130 kg:n voimallaan ovesta läpi. Mikä oli suoranainen ihme! Kun se hajosi, ostimme suosiolla kapeamman koneen, iskäkään ei enää paina 130 kg:a. En kyllä tiedä, miten sivustatäytettävä saatiin pois sieltä :)
Kuivausrummunkin meinaamme joskus hankkia, mutta senkin täytyy olla kapeaa mallia.
Jep, tässähän tätä kamaluutta taas :) Miun pitää valmistautua iltavuoroon, tänään menen 12-20, joten kohta alkaa olla jo kiire. Hiukset on märät ja eväätkin pitäisi tehdä. Ja syödä jotain ennen lähtöä. Normaalisti meillä iltavuoro on 13-21, joten ajan hahmottamisessa on hiukan hankaluuksia nyt :)
Mukavaa päivän jatkoa! Ja pistäkäähän luovuutenne kukkimaan ;)

P.S: Tämä oli alun alkaen tummanvihreä, kuten koko alakertakin rappukäytävää myöten. Maalisuti on heilunut ja se jo pikkasen auttoi. Joku päivä otan kuvan vihreästä ovesta, joka seisoo varastossa. Se on alkuperäinen alakerran väri.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kannattaisikohan tuohon laittaa uutta betonia lattiaan. Tarkistaa ensin, että lattia on kuiva eikä kosteutta ole päässyt tirisemään mihinkään. Uusi betoni päälle, jotta lattiaan saa tasaiseksi. Ja tietysti sitten uusi lattiakaivo :)

Samalla voisi miettiä jos pesukoneelle tekisi oman poistoputken, kun uusii lattiakaivonkin, mutta ei välttämättä.

Peräseinälle kaapistoa, lattiasta kattoon ylettyvää. Sen voisi jättää sen verran etäälle seinästä, että putket saavat olla takana rauhassa.

Sivuseinälle jossa putket jatkuvat, hyllystöä seinälle. Hyllyt esimerkiksi niin, että putket jäävät juuri hyllystön yläpuolelle - eivät siis juurikaan osuisi silmään sieltä.

Putket jotka kulkevat tuon yhden oviaukon ylitse, voisi koteloida piiloon. Eli rakentaa vain levystä oviaukon päälle kotelo, jonka taakse putket jäävät piiloon.

Pelkästään hyllystöt ja lattian uusiminen toisivat jo paljon uutta ilmettä! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Uusi lattia täytyy tehdäkin, kun entinen murenee. Ja takaseinälle olenkin suunnitellut laittavani kaapin sekä jonkun pöytätason, jonka päälle ehkä kuivausrummun (joka ensin täytyy ostaa).
Katsellaan ja pikkuhiljaa...