tiistai 28. syyskuuta 2010

Outoa

Miulle tuli joku ihan omituinen...öö...tauti?
Toissapäivänä rupesi nenänvarteen koskemaan ja kuvittelin siihen nousevan mojovan patin, siis ihonalaisen finnin. Joita miulle tulee vähänväliä. Eilisen päivän sinnittelin töissä nenänvarsi kosketusarkana/kipeänä ja kun kotiin pääsin, rojahdin sohvalle. Tuli vilunväreitä ja poskia kuumotti, kylmä ja kuuma vuorotellen. Lämpöä ei juurikaan, sillä rajalla. Miulle kun ei kuumetta tule. Koskaan. Läksin päivystykseen, kun hengityskin rupesi olemaan vaikeaa nenän kautta. Kaksi tuntia istuin, mutta pääsin lääkäriin kuitenkin, CRP oli jotain yli 20 (en muista enää paljon yli) ja sain 10 pv:n antibioottikuurin.
Tänään sinnittelin töissä, omien kenkien laitto koski nenään, saati muitten pukeminen. Jokin ilme koskee nenään. Tuskan hiki ja kylmä vuorotellen, joka paikkaa kolotellen. Hermot meni ja soitin työterveyteen ja sain terveydenhoitajalle ajan. Ja kaksi päivää sairaslomaa. Mutta, mikä ihmeen tulehdus tämä oikein on? Perjantaina jos ei ole helpottanut, pitää varata lääkärille aika ja kontrolloida CRP. Ei sanonut lääkäri eikä hoitaja arveluita. Sanoivat vain, että nenän alueen tulehdukset on tärkeä hoitaa pois kunnolla. Huh! Melkein rupeaa pelottamaan!
Onko kellään kokemuksia vastaavista tulehduksista?

4 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Voi ihmettä, mulla oli puoli vuotta sitten ihan sama vaiva. Nenänvarsi oli kamalan kipeä ja kosketusarka. Se oli myös vähän turvoksissa. Kävin lääkärissä ja lääkäri ei antanut mitään lääkettä eikä tiennyt mikä tuo vaiva on tuntui, että ei ottanu oikein vakavasti. Se nenä oli yli viikon kamalan kipeä ja jälkeenpäin huomasin, että silmänaluseni oli sen jälkeen muuttuneet, varsinkin toiselle puolelle oli tullu uurre ja niin kuin pussille. Ihan kumma juttu....toivotaan, että paranet pian<3

Sirutuuli kirjoitti...

Oho! Ja miulle lääkäri sekä hoitaja sanoivat, että nenän alue on tarkasti hoidettava alue.

Anonyymi kirjoitti...

Selvisikö mikä sitä nenänvartta vaivasi?
Itsellä sama vaiva ja ei ole ennen moista vaivaa ollut.

Sirutuuli kirjoitti...

Selvisi, siellä oli joku sisäänpäin kasvanut paise, joka sitten myöhemmin puhkesi. Sain siihen antibioottikuurin, mutta oli kyllä lääkärikin ihmeissään asiasta.