keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Touhuilua

Maanantaina otin itseäni niskasta kiinni ja rupesin touhuamaan. Koko loppupäivä siihen sitten menikin.
Alakerrasta siirsin yhden kaapin, joka alunperinkin oli keittiökaappi, keittiöön. Keittiön hyllyn makkariin, makkarin pari kaappia pukuhuoneeseen, makkarin lipaston keittiöön... Olikin kovempi homma, kun luulin :)
Keittiön kaappi piti alakerrassa purkaa ja kantaa osina, että sai mahtumaan ovesta ja taas kasata keittiössä. Onneksi oli nauloja, kaappi ei oikein tykännyt purkamisesta. Pöydän kansi alakerrassa oli rakennusliimalla kiinni, sen sain pois ruuvimeisselillä vääntämällä ja liiman saksilla leikkaamalla. Mutta hyvä tuli.
Hyllyt on vähän rumassa kunnossa, joten päällystin Tilda-papereilla. Entisen keittiön tason löysin (ihme kyllä) varastosta ja toin sen keittiöön takaisin.
Ja koska kaapin ovissa oli vanhat puiset vetimet, ei niitä, jotka olemme muihin kaappeihin vaihtaneet, irrotin ovet ja laitoin verhon. Verho on sama, joka oli entisessä kaapissa/hyllyssä. Melkein sopiva, hieman vain liian pitkä. Pitää joku päivä lyhentää sekä laittaa verhovaijeri siihen. Nyt se on kuminauhavirityksellä ja vähän roikkuu. Mummon lipasto on nyt näkyvällä paikalla keittiön keskipisteenä, eikä enää makkarissa piilossa.
Eilinen ilta menikin ulkona. Pääsin jo klo 14, tein ruuan ja söin ja sitten painelinkin pihalle ja mies liittyi jossain vaiheessa seuraan, kun kotiutui töistä. Vähän ennen klo 21 tulimme sisään. Mie siistin kukkapenkkejä ja yhdessä kasasimme uutta paviljonkia romahtaneen tilalle. Nyt olen aivan poikki ja vielä pitäisi iltavuoroon mennä. Silti haluan tehdä jotain kotonakin, enkä vain maata sohvalla, vaikka kaikki voimat meneekin. No, enää tää ilta ja kaksi aamua ja sitten neljän viikon vapaus!
Mukavaa viikon jatkoa!

3 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Teidän kodista tulee kokoajan nätimpi ja nätimpi :) ihana tuo lipasto!

Eva-Liisa kirjoitti...

Ihana tuo verho tuossa kaapissa. Minulla on myös verho jo valmiiksi ommeltuna,kiinnitystä vaille. Pitäisi sitä vaijeria käydä ostamassa. Laittaisko väliaikaiseksi vaikka narulla tai kuminauhalla:-D

Sirutuuli kirjoitti...

Miia: kiitos :)
Liisa: kuminauha on parempi kuin naru, sen saa kireälle, mutta narua ei. Mutta vaijeri on kuitenkin parempi kuin kuminauha.