sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kesän ensimmäiset matot pesty

Aamusta mietittiin, että mitä tehtäisiin. Ehdotin miehelle, että lähdetään pesemään mattoja. Hän ei oikein innostunut ajatuksesta, joten sanoin, että mie voin pestä, jos hän kuskaa. Kyllä hän sitten kuitenkin huuhteli ne, kun mie pesin. Eikä mennyt kuin tunti rannassa. Meidän lempparipaikastamme Luukkaansalmen sillan juuresta on viety mattolaituri pois :(

Siellä olemme joka kesä käyneet pesemässä seitsemän vuoden ajan ja nyt sitä ei enää ole :( Menimme sitten Halkosaareen kaupungin rantaan, joka on ollut meidän varapaikkamme, jos Luukkaalle ei ole mahtunut. Vesi oli melko kylmää vielä, mutta uittelin silti jalkoja pesurupeaman päätteeksi. Uimaan ei ehkä ihan kohtakaan uskalla mennä.
Nyt saadaan ylppärijuhliin puhtaat kesämatot lattialle ja ei puutu kuin ikkunoiden pesu ja olkkariin kesäverhojen vaihto joku päivä.
Onneksi kerrankin säätiedotus ei pitänyt paikkaansa, täällä piti eilen ja tänään sataa vettä. Vaan eipä satanut, toissayönä satoi kaatamalla ja päivät on olleet hienot. Eilen illasta oli jopa melko lämmintä ja tänään on ollut lämmin päivä ihan koko päivän. Ihan tuntuu kesältä :)

3 kommenttia:

Eva-Liisa kirjoitti...

Mattojen pesu on meilläkin edessä ja se ikkunan pesu. Huoh, tympäsee ajatuskin.. Mutta kesän mittaan sitten.. heh. Puhtaiden mattojen tuoksu on ihana.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

MaMMeli kirjoitti...

Hei mun käy kyllä kateeksi, kun itse en ole saanut aikaiseksi pestä mattoja ja ikkunatkin on vielä pesemättä:( Puhtaiden mattojen tuoksu on kyllä yksi ihanimmista tuoksuista:)

Sirutuuli kirjoitti...

Se ikkunoiden pesu ei kiinnosta minuakaan, mutta pakko tehdä joku päivä. Olkkarin ikkunassa on kauheat linnun jätökset, yäk.
Mäntysuovasta tulee tosi ihana tuoksu kotiin :)
Onneksi kannettiin matot sisään kuivumaan, illalla satoi vettä...