keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ompelua, neulontaa, Nasua

Olisiko ollut vuosi sitten, kun näin eräällä tiskipöydällä virkatun liinan kuivumassa olevien astioiden alla. Jäin asiaa hautomaan mielessäni, mietin kokoa ja värejä, tekniikkaa: neuloen vai virkaten. Päädyin neulomiseen ja eilen illalla sain sen valmiiksi. Liinan tai pyyheliinan, mittojen mukaan tehty. Malli omasta päästä, lankana Tennessee. Valkoinen ja vanha roosa(?) vanhoista varastoista, vihreä varta vasten ostettu. Tämä vihreä on vain hiukan liian vihreä, saisi olla vaaleampi, mutta kyllä se välttää. Neule ainaoikeaa, reunoissa piparkakkureunus virkattuna. Kissojen vesikuppikin on nyt sievästi esillä :) Lattialla ei voi pitää, kun uittelevat siinä milloin mitäkin ja kaatavat vedet lattialle.
Olen ihastunut myös erilaisiin neulottuihin pesimiin ja se edellinen, jonka tein, toimii erittäin hyvin. Sillä saa kattilat ja muut todella helposti puhtaiksi. Lankapirtistä löysin ohjeen tähän pesimeen. Virkkasin siihen ripustuslenkin ohjeesta poiketen. Pesin on ilmaa täynnä :) hauskemman näköinen pullistettuna :)
Ja nyt neulominen on taas hauskaa, kun ompelin uuden päällisen. Häiritsi entinen päällinen, jonka värit eivät oikein kesän väreihimme sopeutuneet. Leikkasin entisen päällisen ompeleet pois ja laitoin tätä samaa vihreää kangasta, josta olen ommellut muutenkin vaikka mitä. Ja vielä sitä kangasta jäi.... Taustakankaana on sitä vanhaa ja päällisen kääntämällä saa talveksi toisenvärisen.
Ja taas Nasu yritti piiloutua. Rupesin kuuntelemaan kovaa rapinaa ja menin katsomaan: Nasuhan se siellä leikki Tarzania ja kiipesi mattoa pitkin oven päälle.


 Matot ovat kuivuneet ja saisi jo laittaa lattioille, mutta pitäisi ensin pestä ne lattiat ja siivota muutenkin. Ei viitsi puhtaita mattoja likaiselle lattialle laittaa. Meinasin tänään pestä ikkunoita, mutta taitaa sataa, joten lykkääntyy...Keittiön molemmat ikkunat on pesty, ei puutu kuin olkkarin ja makkareiden ikkunat. Mie sitten inhoan ikkunoiden pesua.... Se on kaikkein ällöttävin kotihomma, mitä tiedän...vessan pesukin on kivempaa.
Taidan silti vaihtaa olkkariin verhot, vaikka ikkunat onkin likaiset ja linnun jätöksissä... Ja ehkä pesen ne lattiatkin, saa nähdä.

3 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Liina tiskipöydällä onkin hyvä idea, en ole ennen nähnytkään. Meidän kirpparilla oli tosi hieno virkattu puuvillaliina halvalla ja minä sitä kääntelin ja ihmettelin. Nyt harmittaa, kun en aikanaan ostanut, sillä sekin oli selvästi tarkoitettu juuri noin käytettäväksi :( Välillä sitä menee onnensa ohi tyhmyyttään :)

Sirutuuli kirjoitti...

Joskus se ahaa-elämys tulee jälkikäteen :)

Mari kirjoitti...

Haha! Voi tuota Nasua! Kissat ne sitten löytää aina kivat paikat :)