torstai 27. toukokuuta 2010

Eteisen ehostusta

Ja remonttireiskan hommia. On tullut ruuvailtua muutamia ruuveja ja jalkakin meni vintin lattian läpi :o
Juu, kävin vintillä ja yritin irroittaa pari nättiä koukkua kattopalkista ja jalka tosiaan meni lattian levyn läpi. Ei sentään olkkariin asti :) Ja toinen niistä koukuistakin katkesi, joten jätin homman sikseen ajoissa tai olisin kohta tipahtanut oikeasti olkkariin tai muuta vastaavaa =) Koukut olivat viiden tuuman nauloilla kiinni, en saanut irti.
Löysin samaisia koukkuja tuulikaapista ja kaksi koukkua irroitin, kumpikin oli neljällä tasapäisellä ruuvilla kiinni. Sai siinäkin tehdä tosissaan töitä, että irti sai. Pitäisi lailla kieltää mokomat tasapääruuvit! Ja viiden tuuman naulat!  Lopulta sentään sain ne irti ja laitoin koukut eteisen seinälle laukkuja varten.
Meitä on jo pidemmän aikaa ärsyttänyt, kun kenkätelineellä ei nähnyt kenkiä kunnolla. Niin pimeä tuo soppi oli ja kengät mustia.... Laitoin lipaston päälle lampun ja nyt näkyy, on helppo valita kengät jalkaan.
Tarvittaessa verhon saa koko takki/kenkähärdellin eteen ja mukavasti peittää, mutta ei liikaa. Eria asia on, antaako kissat verhon olla rauhassa... Verhokangas on vuosi sitten kuolleen mummoni jäämistöstä löytynyttä pitsikangasta. Laitoin kankaan roikkumaan, leikkasin lattiaa vasten ja ompelin ilman nuppineuloja ja mittailuja. Hyvä tuli!
Edelleenkin on talvimatot likaisena lattialla. Ehkä laitan puhtaat vasta ensi viikolla, että on juhlissa varmasti puhtaat. Vaikka kerkiäväthän nuo kissanrontit yrjöilemään vaikka sekunnissa niihin...

Asiasta toiseen. Kuuntelin äsken Etelä-Karjalan radiota ja siellä kerrottiin Herra Putinin saapumisesta LPR:aan. Unohdin, että hän oli tulossa! Olisi pitänyt mennä katsomaan ja jos vaikka kuvankin olisi saanut :)
Allekirjoittavat täällä kanavan vuokrasopimuksen: venäläiset omistavat ja suomalaiset vuokraavat sitä.
Nyt pitää lähteä ottamaan ruoka pois uunista, ettei pala.

Ei kommentteja: