keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Viimeinen lomaviikko

Kohta se loma on jo ohi. Viimeinenkin viikko puolessa välissä ja kohta arkinen aherrus alkaa. Aherrusta on kyllä ollut lomallakin ihan tarpeeksi, ehkä töihin paluu onkin sitä, että pääsee sinne lepäämään. Jostain syystä koko loma on joko tehty hulluna kaikenlaista kotona tai sitten lennetty jossain.
Eilen käytiin mustikassa. Siellä, missä olen käynyt jo parinkymmenen vuoden ajan. Sieltä ei kuvia tällä kertaa otettu.
Kun tultiin sieltä kotiin, keitettiin kahvit ja taas mentiin. Tällä kertaa toiseen suuntaan ja ihan pienen matkan päästä löytyi tälläisiä:
 Olen ennenkin ottanut kuvia noista ihanista pelloista ja maalaismaisemista, jotka löytyvät parin kilometrin päästä meistä, mutta nyt siellä oli söpöjä lehmiä. Yksi oli lähellä tietä syömässä:
Kuvat otin kännykällä, kamera kun ei koskaan satu mukaan silloin, kun jotain kivaa kuvattavaa löytyisi.
Lähellä meitä on myös Karhusjärvi, jonne on kerran löydetty ajotie rantaan. Ja sekin oli joku hiihtomaja.
En tiedä, olisiko siellä jossain yleistä uimarantaa. Tuon järven rannalla on kuulemma asunut meidän sukulaisia, joiden luona lapsena kävin mummon kanssa (itse en muistanut, mutta iskä kertoi).
Jälkimmäisen matkan tarkoitus oli vadelmien keräys. Ikinä ei ole niitä kerätty, kun ei ole tietoa kunnollisista keräyspaikoista, joista niitä saisi.
Nyt saaliit ovat tässä:
Mustikoita tuli se, mitä tarvittiin, mutta vadelmia olisi voinut olla enemmänkin. Mutta toisaalta, ennen niitä ei ole ollut yhtään. Pitää säästellä erikoistilanteisiin :)
Tänään, jos ei sada vettä, kerätään punaiset viinimarjat pois. Mutta sadetta on luvannut, joten jää nähtäväksi, kerätäänkö vai ei.
Mattopyykillä ei tällä kertaa käytykään. Mies pesi matot painepesurilla. Sillä sai karvalankamatotkin puhtaaksi. Ne, jotka oli kissojen yrjössä ja joita ei viime kesänäkään pesty, kun niitä ei voi harjata.
Toinen niistä matoista on nyt lattialla ja ainakin vielä puhtaana. Ihana tunne, kun saa maton lattialle!
Jos pitäisi tuon ja eteisessä toisen, olisi edes vähän kodikkaampaa.
Nyt toivotan teille mukavaa loppuviikkoa, jos ei tällä viikolla enää tavata! Eihän sitä tiedä.

3 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

"Mamma missä tuon lehmän kädet on?"
kysyi siskoni pienenä, kun oli mamman kanssa lypsyllä...:D
Mitä ihmeen sinistä lehmissä on, vai onko vaan joku heijastus kuvissa?
Hieno mustikka saalis!

Sussi kirjoitti...

Hienot marjasaaliit!

Mukavaa loppulomaa!

Anja kirjoitti...

äitini ja isäni sanoi että saan mennä keräämään kaikki punaset ja mustat viinimarjat..mutta ne oli hiven kovia et ihan vielä en keränny niitä, mustikasta tykkään mutta minusta ei koskaan tule marjamiestä..koska kyllästyn kovin äkkiä siihen kyykkimiseen ja arvostan teitä jotka oikeasti jaksatte lähteä metsään..no puolukoista me tykätään niin paljon et nyt on pakko mennä niitä keräämään pulukkahilloa meillä kuluu niin paljon että on jo parasta painua itte niitä keräilemään ettei aina tarvitse ostaa, suolakurkkujakin pitäisi jo ihan pian tehdä niitäkin meillä menee hirmusti..ja tykkäisin tehdä kovasti kurpitsapikkellssiä kun sitäkin menee..on muutens tosi edullisempaa tehdä itse, kun aina ostaa kaupasta.
vattuja en minäkään tiedä mistä keräisi?
Ihania maalaiskuvia kaunista..ja lehmätkin tyytyväisinä kun saavat olla ulkona..tulee onnellista maitoa :)