perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kolmas huone valmis

Espoon reissu on nyt heitetty, eikä jääty yöksi, vaikka niin suunniteltiin. Kotona oltiin kuitenkin vasta 00:30 maissa toissayönä. Eilinen päivä meni laiskotellessa ja toipuessa, päiväunetkin tuli otettua.
Kotiinpaluu venähti vähän, kun aurinko häikäisi, eikä nähty minne pitää mennä. Koukattiin sitten Helsingin kautta ja vieläpä Länsisatamaan eksyttiin. Siellä olikin tapahtuma käynnissä: Tall ship racing tai jotain sinnepäin. Ihmisiä oli kuin vilkkilässä kissoja, mutta laivat oli hienoja. Tulipahan nekin sitten nähtyä :)
Mutta nyt yritin kuvailla tätä alakerran huonetta, joka kulkee nimellä Kodinhoito/kirjasto. Molemmat olen aina halunnut. Luonnossa jälleen kerran viihtyisämpi, miun kuvat on niiiin surkeita.
Tuossa huoneessa tuntuu kuin astuisi muutaman vuosikymmenen taaksepäin jonnekin 50-60-luvulle, etenkin jos kuuntelee Radio Suomea. En osaa selittää, mistä se johtuu, siltä vain tuntuu.
Yritin olla ovela ja fuskata. Meinasin, että päästään helpommalla, kun laitetaan valkoinen vahakangasliina saumuripöydälle, jossa pyykitkin voi viikata. Ei sitä valkoista vahakangasta löytynyt, ostettiin sitten muovinen. Ja pieleenhän se meni! Siitä näkyy läpi. Pitää sitten vissiin kuitenkin maalata tuo pöytä, jos vaikka autospraylla. Ainakin kestäisi. Samalla voisi suhauttaa tuon lattialampun, joka on hopeinen (sitäkin yritin tuunailla, mutta se kuumenee niin kovin, että revin kaikki washiteipit irti).
Ehkä joskus maalataan. Rahin pehmuste on vielä kuivumassa.
Ainakin kellon tuunaus onnistui. Maalasin akryylimaalilla ja washiteippejä liimailin päälle, kangasperhosia ja rusetin liimasin myös.
Ja vielä viimeinen katsaus kirjastonurkkaan. Tää on ihana.
Rakastan kirjoja ja tuota keinua. Tasolla on uudet, lukemattomat kirjat korin vieressä. Sitten, kun ne on luettu, nekin siirtyvät hyllyyn. Jossa muutes on tyhjää tilaa :) Mikä ihana tekosyy ostaa uusia kirjoja :)
Tuo korkeampi hylly on joskus ostettu kierrätyksestä 10€:lla (hintalappu oli tallella) varastohyllyksi. Nyt se pääsi tänne. Alunperin olin tämän nurkkauksen suunnitellut niin, että hyllyt on molemmilla seinillä ja keinu niiden välissä nurkassa. Hylly peitti ikkunan, joten suunnitelma B piti ottaa käyttöön.
Nyt joku ihmettelee, miksi miulla on kaksi harrastehuonetta ja miehellä ei yhtään. No siksi, että kyllä se mieskin voi silittää ja mankeloida, ei se ole pelkästään naisten "harrastus" (joista mie oikeastaan molempia inhoan). Ja toiseksi, hän sanoi, ettei hän tarvitse muuta kuin telkkarin ja siihen teksti tv:n ja siinäkin tärkeintä on, että teksti tv toimiin. Noniin, hänellä on harrastus, joka ei vie juuri yhtään tilaa. Ja onhan hänellä autotalli ja välivarasto kokonaan käytössä, jos nikkaroida tarvitsee. Eli oikeastaan enemmän tilaa kuin miulla.
Ehkä niihinkin pitäisi vähän enemmän panostaa, siivota ja järjestää ainakin...
No nyt mie taidan vapauttaa teidät muihin hommiin ja lopettaa tämän romaanin kirjoittamisen ja lähteä vaikkapa mankeloimaan...
Tai jos ensin blogikierrokselle tai jotain... heippa tältä erää!

5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana kirjasto!!
Ja nyt , kun sinulla on kunnon tilat, ties vaikka silittäminen ja makeloiminenkin olisivat mukavaa puuhaa...:)
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Anja kirjoitti...

Kaunista, olisipa vaan minullakin edes yksi huone..no joo se olisi sit minun huone ompeluksille ja askartelulle ja kaikelle inspiroivalle maan ja taivaan väliltä..
No jos joskus olisi.minun mies haluaisi autotallin tai haaveilee siitä, se onkin sit enemmän miesten valtakuntaa jääkaappi ja nojatuoli..muutama kuva seinällä..niin mies olisi tyytyväinen ja haaveilee se vannesahastakin, millä voisi tehdä puutöitä..
Meillä paistaa nyt aurinko mutta on aikas viileää..eilen oli tosi pimeää noin viiden aikaan kynttilöitä polteltiin ja ihan kuin olisi ollut syksy..mutta nyt lähen maalaamaan et saisin päivitettyä blogia, kirppiksiltä ei ole löytynyt yhtään mitään ja niissä olen kierrelly kplme päivää, jopa toisella paikkakunnalla..no aina ei löydy ei, hyvää viikonloppua sinulle :)

Maanvaiva kirjoitti...

Mä en ole ikinä ymmärtänyt tota teksti tv-tä, meilläkin toi yks sitä jokaikinen päivä räplää :D

Syrenia kirjoitti...

Oli tosi kiva kun kävitte. :) Ja harmi että se yks askartelukauppa oli kiinni... Mut onneks ei oo pitkä matka Helsinkiin ja muihin kauppoihin siellä! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos:)