perjantai 16. joulukuuta 2011

Perjantai

Nyt on jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Kaksi lahjaa puuttuu, muut on paketoitu. Leipomukset tehty, vaikkei yksikään onnistunut niinkuin piti, ainoastaan pullat puuttuvat (meillä tykätään pullasta). Niistäkään en ota paineita minkäänlaisia, jos en ehdikään tekemään niitä, sitten en ehdi.
Siivouksen tekee mies huomenna varmaan tytön kanssa. Molemmat tytöt paistavat sunnuntaina piparit.
Miulla on ensi viikolla ke ja to vapaata ja silloin teen viimeiset valmistelut, ruuat ja muut (pe on iltavuoro).
Tortut, kinkkupasteijat ja riisipiirakat on haettu meijerikaupasta. Viimeinen omatekoinen joululahja on työn alla, saattaa jopa valmistua :) Nuoremman tytön villasukat nimittäin. Yritin neuloa niitä salaa, mutta sillä vauhdilla ne valmistuisivat ehkä ensi kesänä, kun tyttö on aina kotona. Joten nyt olen neulonut niitä ihan julkisesti iltaisin tässä omassa tuolissa istuen.
Tuo sydänkranssi on ostettu Biltemasta jo viime kuussa. Nyt laitoin sen oveen roikkumaan.
Uudet pallot olen vain heittänyt koriin odottamaan ripustamista, ehkäpä kuuseen. Tai no, roikkuuhan siinä vielä nuo yhdet edellisen kuvauksen jäljiltä - unohtuivat mokomat :)
Siivet löytyivät Tiimarista ja laitoin sen vain roikkumaan tuohon sydämen kanssa, nyt näyttää, että sydämellä on siivet :)
Tässä ei muuta jouluista olekaan kuin äidin antama enkeli. Siihen saa valot siipiin, on kyllä nätti valoilla sekä ilman. Ja tunnearvoahan sillä on paljon.
*****
Siitä päästiinkin sitten siihen, että olen ollut ihan hirvittävän väsynyt jo pitkään. Itsekseni mietiskellen olen tullut siihen tulokseen, että tämä vuosi on ollut todella raskas. 
Vaikka äiti kuoli jo Tammikuussa, vieläkin välillä tulee ikävä ja sellainen olo, että haluaisi vielä nähdä ja jutella, kuten ennenkin. Se on raastava tunne, en keksi sille muuta kuvaavaa sanaa.
Nyt tulee olemaan ensimmäinen Joulu ilman äitiä. Se on rankkaa, yksinkertaisesti sanottuna.
Tähän kaikkeen kun vielä lisää synkän, pimeän, vetisen, harmaan ja ankean syksyn. Pitkän sellaisen, ei ihme, että väsyttää.
Ja vielä kun siihen lisätään kiireinen työ, vajaamiehitykellä suurin osa syksystä. Lääkelaskutentti, itseopiskeluna 19 vuoden takaisten asioiden uudelleenoppimisena ilman matikkapäätä, ei ihme, että väsyttää.
Lisäksi kaikki myllerrykset töissä, uudet asiat ja uudet kuviot, joihin lähden sitten loman jälkeen.
Ja vielä se, että edellinen loma miulla on ollut Syyskuun alussa. Tulee melkein neljä kuukautta töitä ilman lomaa. Huhhuh! Kyllä mie olen jo huomannut olevani loman tarpeessa, onneksi se on ihan kohta.
Mutta en mie valita, totesin vain, että näistähän se väsymys johtuu. Ehkä se loman jälkeen sitten helpottaa. Lomalla aion levätä ja nauttia. En meinaa tehdä mitään tekemättömiä kotitöitä, kuten yleensä. Päätin jo syksyllä, että tästä lomasta tulee laiskotteluloma.

Mutta, nyt käyn valmistautumaan iltavuoroon ja toivotan kaikille teille:
Kivaa viikonloppua!

19 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana enkeli ja tunnearvoltaan mittamaton.♥

Sanotaankin, että omaisen poismenon jälkeen ensimmäinen joulu on haikea. Voimia sinulle!

Tupu kirjoitti...

Ihana blogi sinulla.
Jouluna usein huomaa kuinka tarvitsee lomaa ja varsinkin kun tulee nuo tunne asiat eli joulu kun on sukulaisten ja tuttujen yhteistä lämmintä aikaa.
Voimia sinulle.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiito teille ♥

Saga kirjoitti...

Oi, miten tykkään tuosta kuvasta, jossa on enkelisi ja tuo ihana vanha valokuva. niinpä...täälläkin väsyttää... Olen myös miettinyt sitä,miten olen hammasta purren ja sisullani puskenut nämä kaksi vuotta eteenpäin, kun ensin oli avioero ja isän kuolema, kaikki kolmen kuukauden sisällä..sitten meni kaikki muukin... Kummasti sitä silti vaan jaksaa, lopulta se väsymys kai vaan vie voiton... viimeksi eilen mietin, että "pitää varmaanisän pyytää korjaamana lamppu", sitten vasta tajuaa, ettei isää ole kahteen vuoteen enää ollut... Voimia sinulle! Ikävä muuttaa muotoaan. Kaiken ymmärtäminen, ainakin minulla vie vaan näemmä aikaa.

Sirutuuli kirjoitti...

Saga: Kyllä sitä sisulla painaa vaikka läpi harmaan kiven. Mutta välillä pitää olla itselle armollinen, levätä ja antaa lupa olla vaan. Ettei voimat lopu totaalisesti, kuten miulla loppui toissajouluna äidin sairauden aikana.
Kiitos siulle ♥

Maanvaiva kirjoitti...

Onpas surullista tuo äiti-juttu..
Mä en voisi KUITTELLAKAAN joulua ilman mummoa! Just ykspäivä ajattelin, että siinä tapauksessa en haluaisi juhlia joulua enää koskaan..

Sirutuuli kirjoitti...

Maanvaiva: Meidän on vietettävä Joulua ilman häntä ja miun on tehtävä Joulu niin monelle: lapsille, miehelle, iskälle ja siskolle. Katsotaan, mitä tulee.

Liisa kirjoitti...

Enkeli on kaunis. Ja arvokas, koska äidiltä saatu. Kyllä väsymys valtaa raskaan vuoden jälkeen, ei ole ihme. Äidin kuolema korostuu juuri juhlapyhinä. Mullakin oli vaikeeta monta vuotta jouluna, kun äitiä ei enää ollut. Oli tottunut että äiti kuuluu jouluun. Joko hänen luonaan tai äiti meidän luona. Yksinäinen ihminen kun oli. ja niin rakas.

Onko sulla joulunakaan yhtään vapaata vai oletko töissä?

Voimia ja joulunodostusta

Tämmöst tääl on kirjoitti...

Kaunis enkeli ja mukava tuo ovi jossa on valot ja muuta. Jaksamista sinulle. Tiedän tuon raastavan ikävän. Äitini nukkui pois kaksi vuotta sitten.Pitkäaikaisen sairauden jälkeen. Ja muista, että välillä on ihan luvallista laiskotella.

Syrenia kirjoitti...

Ei joulussa ole sisko-rakas tärkeintä ruoka ja se että onko siivottu, vaan se että ollaan perheen kesken. :) Äiti puuttuu joukosta, mutta ei todellakaan ole unohdettu. Käydään moikkaamassa äitiä haudalla ja muistellaan kaikkia hyviä asioita mitä ollaan yhdessä tehty. <3

Marika-Valkoista&Rustiikkia kirjoitti...

Voi miten lämminhehkinen postaus..ja surullinen...ihanaa,että tuo suloinen enkeli muistuttaa sinua äidistäsi...olen monesti miettinyt,mitä tekisinkään ilman äitiäni,ollaan niin läheiset,joka päivä puhutaan puhelimessa ihan kaikesta,ja nähdään joka viikko...sitten kun äitiä ei enää ole,murrun varmaan täysin...
Olet väsynyt,muista levätä,ja olla tekemättä mitään välillä,voin uskoa,että sinulla on ollut raskasta,mutta jouluna voitte muistella hyviä aikoja,jolloin äitisi vielä vietti joulua kanssanne.Voimia,ja koitahan piristyä...olethan sinä kyllä paljon saanut aikaan siellä...minä en ole läheskään noin paljoa,sillä tunnen myös suurta uupumusta...perheasiat eivät ole hyvin,ja joulu tulossa:(
Oikein rauhallista 4.adventtia sinulle ja perheellesi...sinulla on kyllä kiltti mies,kun on luvannut siivota,meillä mies ei tee mitään!!
Halauksin,Marika♥♥

Sirutuuli kirjoitti...

Liisa, Eija, Syrenia: Kiitos ja halaus ♥
Marika: Voimia siulle ♥

gone to the beach kirjoitti...

En voi kuvitellakaan kuinka haikeutta tunnet tänä jouluna. Perheesi auttaa sinua varmasti. Surutyössä on hyvä jos saa jakaa tunteitaan jollekin luottotyypille. Ettet pidä "oloasi" tukahdettuna. Surutyösi on varmaan vielä vaiheessa. Et varmaan ole ehtinyt sitä kunnolla ajattelemaan ja luomaan suhdetta uuteen tilanteeseen työkiireittenkään vuoksi. Ei sinun tarvitse onneksi luopua menentetyn ihmisen muistosta. Se on sinun ihan oma. Jokaisella on varmaan joku joka ei enää ole jouluissa läsnä. Tämä tunteen tunnistaminen saa hieman surumieltä niin kauniiseen juhlaan - Jeesus-lapsen syntymäjuhlaan. Juuri muisteltiin lämmöllä tuossa tyttäreni kanssa hänen 2 vuoden iän joulua ja hauskoja juttuja sieltä liittyen pienoisen paketinavaamisiin. Huomasin hetken päästä puhuvani joulusta joka oli viimeinen yhteinen joulumme kahden minulle tärkeän vanhuksen kanssa. Emme tiedä matkamme pituutta. Minä uskon että äitisi on läsnä, mutta eri tavalla. Minäkin uskon, että minun rakkaat on läsnä arjessani. Haikeus valtaa kyllä joskus mielen, ei voi kieltää. Toivon, että saat lohdutusta.
"Ei mikään voi kuolla, ei kukat, ei tuuli, ei rakkaus kuolla voi. Ohi polku vain kulkee ja kukat jää taakse ja muualla tuuli soi." -Aila Meriluoto.
Sirutuuli, kyllä sinä pärjäät. Lepää, äläkä stressaa joulusta, vaan nauti rakkaitten seurasta. Muistele äitiä,keskellä mitä vaan - jos siltä tuntuu. Et varmaan voi välttyä niin tekemästäkään. Toivon oloosi rauhaa joka tapauksessa. Toivon rakkauden täytteistä joulunalusaikaa. Sorry jos tästä tuli piittkäää :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos ♥

Jaana Kristiina kirjoitti...

Voimia sulle.Jouluna ne muistot korostuu ja haikeuskin valtaa varmaan mielen.Onneksi sinulla on lapsetkin siinä apuna ja mieskin mukana.Elämä on.Ollaan kiitollisia lähimmäisistä.
Mukavaa joulun alus aikaa ja loman odotusta sulle=)

kanaemo kirjoitti...

Miulla on jouluvalmistelut ihan täysin vaiheessa, mutta eilen tajusin takaisin Suomeen palattua, että aivan sama, vaikka meillä syötäisiin makaronilaatikkoa tänä jouluna. Jotenkin nollasin itseni niin täysin lomalla, että en tosiaankaan jaksa stressata yhtään mistään!! Omat lapset ja mies riittää miulle tänä jouluna, nyt ei edes lahjoja ole mitenkään hirvittävästi hankittu tai tehty, jotain ihan pientä vaan jokaiselle.

Kyllä loma aika tarpeeseen tulee välillä... Meillä edellisestä lomasta oli tasan vuosi aikaa. Viime vuonna ruhtinaalliset 4 päivää ja nyt kun oikein REVITELTIIN, pidettiin viikko lomaa tänä vuonna. Joskus mietin, että onko yrittäjänä olemisessa mitään järkeä, ja vastaus on aina, että tässä ei oikeasti ole järkeä, mutta kai sitä on pakko vaan vielä jaksaa. Kateellisena kuuntelen "tavallisia" työläisiä, joilla on usean viikon kesä- ja talviloma. Meillä ns. vapaapäivätkin menee usein työhommissa, ainakin puhelimessa tai asiakkaiden luona juostessa. Ja tallityöt on kuitenkin tehtävä useasti päivässä, oli vapaata tai ei...

Nyt loman jälkeen huomaan, että on ihan OIKEASTI levännyt ja stressitön olo, ei ole kiire minnekään, eikä keskeneräiset työt ahdista niinkuin tavallisesti.

Kivaa viikonlopun jatkoa ja ihanaa joulun odottelua siulle! <3

Sirutuuli kirjoitti...

Pitsienkeli: Kiitos :)
Kanaemo: Miusta olisi ihana tehdä ihan omaan piikkiin töitä omassa firmassa :)
Kiitos :)

ellu kirjoitti...

Voimia sinulle!
Sinulla on ollut tapahtumarikas vuosi.
Oman äitini kuolemasta tulee tammikuussa kolme vuotta ja yhä juhlapäivien aikaan tulee haikeus.
Ajattelen kuitenkin äitini kuten isänikin olevan läsnä meidän kaikkien sisarusten elämässä.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos!