keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Jouluisia kuvia ja jutteluita

Nappailin äsken kuvia sieltä täältä. Kuusta ei ole vielä laitettu, muita koristeita kyllä.


Nyt istun pullakahvilla, joulupullat on paistettu. Itseasiassa kaikki joulun leivonnaiset on tehty.
Tänään aion tehdä vielä makaronilaatikon (ilman jauhelihaa) ja se onkin ainut jouluinen laatikko, jonka koskaan olen tehnyt itse. En yhtään muista, mistä sen ohjeen löysin aikoinaan, mutta melkein joka joulu se on meidän joulupöydässämme ollut.
Koton viimeisessä jaksossa ihmeteltiin Janne Virtasen tapaa syödä jouluisin aina maksalaatikkoa. Se oli myös meidän äidin jouluinen perinne. Lapsuuden jouluissa sitä oli meidänkin ruokapöydässämme. Mie en sitä perinnettä meille tuonut, vaan löysin sen makaronilaatikon tilalle.

Huomenna hauduttelen Karjalanpaistin ja teemme tytön kanssa karkkeja. Karkkeja en olekaan tehnyt vuosiin, viimeksi silloin, kun likat oli pieniä. Ja siitä on aikaa...
Eilen illalla mies kysyi, milloin laitetaan kuusi. Sanoin, että vaikka huomenna. Eli siis varmaan tänä iltana ja huomenna tai joku päivä laitan kuvia toisesta päästä olkkaria kuusen kera. Mutta minne ihmeeseen tuo kissojen kiipeilypuu laitetaan siksi aikaa? Kuusi tulee nimittäin siihen viereen ja saattaapi olla, että kissat luulee sitä kiipeilypuun jatkeeksi...

...olipas hyvää pullaa :) 
Nyt en vielä toivottele hyviä jouluja tai muuta, en rauhoitu vielä mihinkään joulun viettoon. Miulla se arki jatkuu siis sunnuntaihin asti. Onhan se Joulun vietto hieman erilaista, kun töissä täytyy olla, mutta ei paha juttu ollenkaan. Jouluna on töissäkin ihan oma tunnelmansa.
Nähdään vielä ennen Joulua, moi!

11 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanasti..jouluisesti kotinne on koristeltu...huomenna meinaan minäkin tuoda kuusen sisälle...☺

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

gone to the beach kirjoitti...

Kaunista! Kyllä teillä onkin jouluntunnelmaa! Meinaatko pitää töissä tonttulakkia aattona? Minulla on joskus iltavuorossa vuosia sitten ollut pienenä piristeenä. Asialla on hyväkin puoli että olet töissä - saat toivotella jouluja asiakkaille! Ja jokainen saa joulun.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Oli meillä vähän puhetta, että oltaisiin tonttulakki päässä. Saapi nähdä :)

Aseman laidalla kirjoitti...

Ihania jouluisia juttuja...varsinkin yläkuvan ihanuudet ;D

Meillä on maksalaatikko ollut perinne joulunaikaan, ihmettelin myös Koto-ohjelmaa...miksi ei voisi olla ?! Se on must.

Juu, kuusipuu voi olla kiipeilypuukin, aikas varmasti *hih* Meillä on tekokuusi ja Pörri lähinnä on piilossa siellä alla, tosin ei kovin usein sitäkään. Saa kuusi olla melko rauhassa ainakin vielä *koputan puuta*

Nähdään!

kesän taikaa kirjoitti...

Sinä olet jo saanut mukavasti kaiken pakettiin ja koristelut on tehty.
Itse täällä tänään siirtelin hyllyjä paikasta toiseen ja tein tilaa sille kuuselle, se tuodaan vasta lauantaina sisälle.
Meillä syödään bataattilaatikkoa jouluna. Poika sitä kerran pyysi ja siitä lähtien olen tehnyt, kyllä se maistuu;)
Nyt tuli kyllä pullan himo, kun tuo kuvan laitoit, voi!

Sussi kirjoitti...

Ihana joulutunnelma teillä!

Makaronilaatikko ilman lihaa oli isän äitini perinteinen jouluruoka, minustakin yksi parhaimmista jouluruuista.

Mukavia jouluvalmisteluita!

Saga kirjoitti...

Ihanaa joulutunnelmaa. Täällä ei vielä ollakaan noin pitkällä. Tykkään tuosta kelkka-asetelmastasi erityiseti. Tuollainen kelkka on upea. Nyt kun meiltä on molemmat kissat, toinen tyttärellä ja toinen äidilläni, poissa, ei "kuusiongelmaa"enää ole..Tähän asti olen joka ikinen joulu sitonut joulukuusen kiinni koukkuun , kattoon, tai seinään. Ja maksalaatikko... Se on meillä yhä edelleen joulupöydässä, yksi joululaatikoista... itseasiassa allekirjoittanut ei maksalaatikkoa edes syö koskaan muulloin kuin jouluna, koska se täällä on ns. "jouluruoka"... ;O)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!
Aseman laidalla: Nasukin näyttää viihtyvän kuusen alla tai kiipeilypuun yläosassa ihaillen kuusta. Taitaa likat olla jo liian vanhoja kuusen kanssa riehumiseen :)
Tarja: Bataattilaatikkoa mie en ole ikinä maistanutkaan, mutta olen kuullut sen olevan uusi jouluruoka.
Sussi: Kiva, kun on muitakin makaronilaatikon syöjiä :)
Saga: Tuo kelkka oli sellainen riemunkirjava, jossa oli joku joulupukin kuva tai jotain (en enää muista), mutta mie maalasin sen viime Jouluna itse. Ja revin irtokoristeet pois.
Mie söin eilen maksalaatikkoa :)

eikku kirjoitti...

Ihanan jouluista!

Äärelä kirjoitti...

Sellanen ihana, lämmin joulutunnelma välittyy näistä kuvistasi! Meillä on sekä maksa- että makarooniloota joulupöydässä, miehen peruja... Hyvää joulua teille sinne!