maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninpäivänä

Oikein paljon kiitoksia kaikille Joulun toivotuksista! Jokainen on luettu ja jokainen on yhtä tärkeä :)

Aattoaamuna herätessäni maa oli valkoinen. Töihin ajellessani lunta tuli lisää, kuuntelin joululauluja ja väkisinkin tuli jouluinen tunnelma :) Ja sitä lunta tulikin koko päivän.
Kotiuduttuani iskä ja siskokin tuli meille, vanhempi tyttö oli tullut jo aiemmin. Syötiin, jaettiin lahjat, kahviteltiin, käytiin haudoilla, katsottiin elokuvaa. Nautiskeltiin.
Eilen töiden jälkeen otin jopa pienet päikkärit, jonka jälkeen lähdettiin iskän luo kahville. Illalla taas katsottiin elokuvaa ja mätettiin suklaata.
Tänään on miun loman ensimmäinen päivä ja pitkästä aikaa moneen vuoteen, täksi lomaksi ei ole yhden yhtä rästikotityötä tehtävänä. Tänään en aio tehdä yhtään mitään muuta kuin olla möllöttää, katsella telkkaria, blogata :) ,nautiskella olostani ja ehkä miettiä jotain neulomista. Nyt ei nimittäin päässä ole yhtään neulontaideaa, tai on ehkä yksi, jota voisinkin käydä neulomaan joululahjaksi saaduilla puikoilla...mutta niistä joululahjoista lisää toisella kertaa, nyt esittelen ne, jotka itse tein tytöille.

Vanhemmalle tytölle tennarisukat Novitan sukkakirjasta suoraan. Tytöllä on samanlaiset ja samanväriset tennarit :) Lanka on 7 veljestä, nauhat vanhat pestyt kengännauhat.

Sivulla oleva kuvio on virkattu.

Siskolle neuloin kynsikkäät. Novitan vanhasta lehdestä (en muista mistä). Näissä oli jotain uutta miulle: en ole koskaan neulonut hanskoja, eli jokaista sormea erikseen. Ihan kivaa näpräämistä. Ja Niina K: olitko tosissasi, mitä ehdotit?

Lanka on Nalle. Ensin ei ollut 3 puikkoja, mutta 2,75 löytyi ja hanskoista tuli niin tiukat, että tuntui ettei veri kierrä. Purin sitten varteen asti ja ostin (tai siis pyysin miestä ostamaan kauppareissulla) 3 puikot ja neuloin uudestaan. Nyt on hyvät. Mikä ihme siinä on, että noita puikkoja aina häviää, vaikka miulla on neulomista varten vaunu ja puikkojen säilytystä varten tehty talouspaperihylsyistä putkiloita? Ja aika-ajoin siivoan ja järjestän tuon vaunun.

Nuoremman tytön sukat. Omasta päästä ja monesta eri ohjeesta poimittuja yksityiskohtia.
Kärjestä aloitettu 8 kjs virkattu ja siitä lähdetty lisäämään, tiimalasikantapää ja nilkan resori neulottu tasona. Toiseen reunaan lisätty 5 s, joilla neuloin ainaoikein ja tein samalla napinläpiä. Lopuksi napit. Sukkakirjassa oli yhdet nappisukat, mutta päädyin omaan systeemiin. Tiimalasikantapääohjetta piti etsiä netistä ja löysinkin hyvän. Nämä sukat on neulottu Nalle kukkakedosta, väri Ruusu. Yhdestä kerästä molemmat, toinen kerän sisältä ja toinen ulkoa. Raidat menee päinvastoin :) Napit löysin äidin vanhoista ompeluaarteista.
Miehet jäivät ilman itsetehtyä lahjaa, kun aika loppui kesken, vaikka ajoissa aloitinkin. Näitä viimeisiä neuloin vielä aatonaattoa edeltävänä iltana ja aatonaattona pistin pakettiin. Pelkäsin, etteivät edes valmistu Jouluksi.
*****
Nyt lähden keittämään tuoretta kahvia ja herkuttelemaan omilla leipomuksilla. Ihanaa, että on kaikenlaisia herkkuja. Nyt on vähemmän kuin muulloin, mutta on kuitenkin :)
Ihanaa Tapaninpäivää kaikille!

10 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Voi miten hienoja lajhoja olet tehnyt! Nuo nappisukat ovat ihan syötävän suloiset ! Mukavaa lomaa ja tapaninpäivän jstkoa!

Sussi kirjoitti...

Onpas upeita neulomuksia!

Hyviä lomapäiviä ja tapaninpäivää!

Niina K kirjoitti...

Kauniita sukkia!! Oon kans suunnitellu tytölle tennari sukkia samaisesta Novita sukkalehdestä.

niin ja HYVÄÄ LOMAA olet niin loman ansainnut!!

Niina K kirjoitti...

niina ja p.s. Juu-u olin tosissani!!!

Liisa kirjoitti...

Ihania neulomuksia! Meillä kans olla möllötetty..mätetty ruokaa ja suklaata..loikoiltu ja nautiskeltu kuten jouluna kuuluu.
Tänään mulla varuillaolo.. Ihanaa lomaa sulle ja hyvää Joulun jatkoa!

Marja-Leena kirjoitti...

Kivoja töitä! Hyvää tapania!

gone to the beach kirjoitti...

Tapaninpäivää sinullekin. Ihania lahjoja olet saanut tehtyä.

MaMMeli kirjoitti...

Ihania käsitöitä :) Hyvää tapaninpäivä iltaa sinulle <3

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Nio tennarisukat ovat aivan ihanat! Ihan pakko oli minunkin tehdä, lahjaksi Veljentyölle. Monta muutakin kivaa ohjetta sukkalehdestä toteutettu, postaan aiheesta lähipäivinä...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Nuo tennarisukat on aivan huiput!