maanantai 12. joulukuuta 2011

Vinttiseikkailua ja askartelua

Toissapäivänä ja eilen askartelin viimeiset joulukortit. Luultavasti viimeiset. Ei me ainakaan tänä Jouluna enempää tarvita, mutta jos oikein innostun vielä, voihan niitä tehdä varastoon ensi vuotta varten.
 Kokeilin boordilävistäjiä eri tavoilla. Lauantaina käytiin Tiimarissa ja ostettiin tuo Hyvää Joulua-leimasin. Edellisestä Tiimari-keikasta jäi vähän kaivertamaan mieltä, kun ei silloin ostettu.

 Löysin vanhaa lahjapaperia pienen palan ja leikkasin nuo enkelit, toisenkin enkeliparin siitä saa vielä.
 Mutta, mutta... Kuka on käyttänyt pinkopahvia askarteluun? No, mie :o)
Ensin luulin, että se on aaltopahvia, mutta kun sitä oli vintillä iso rulla, tajusin, että se on sitä pinkopahvia, mitä meidän seinissä on :o) Aikoinaan sitä oli saanut Anttilasta, rullassa oli nimittäin Anttilan teipit päällä.
Elikkäs mie vietin eilen kylmällä vintillä parituntisen ja täytyy sanoa, että oli varpaat ja takamus(?) jäässä ja tunnottomat sen jälkeen. Siis miksi takamus, en tiedä. Se vaan oli, vaikken missään istunut. Polvillaan olin välillä, kun en kumarassakaan jaksanut seistä kauaa. Löysin siis vintiltä sitä pinkopahvia ja joidenkin 70-luvulla täällä asuneiden lehtiä ja puhelinluetteloita.
Ja syy, miksi sinne vihdoin kiipesin, oli se, että etsin meidän joulukoristeita ja likkojen vanhoista tavaroista askartelumateriaalia. Kyllähän sieltä löytyikin vaikka mitä.
Joku entisistä asukkaista on kerännyt simpukoita.
Löysin pari rasiaa, likkojen vanha muumilaatikko ja äidin vanha korulipas hänen nuoruusajoiltaan. Pari simpukkaa on irronnut ja laitoin nuo vaaleat. Pitää varmaankin maalata niitä vähän, etteivät erotu niin selvästi noista vanhoista.
Löytyi sieltä lankoja ja paljon muutakin.
Alakerran varastosta keräsin kaikki likkojen vanhat puuvärit.
Joutsen ja valokuvakehyksetkin löysin.

Kylläpäs kyniä tulikin paljon :)
Omasta lapsuudesta muistan tämän koristeen, tämä oli miun lemppari. Äiti oli antanut likoille tän joskus.
 Koristus oli vähän kärsinyt, liiman päälle ripottelin suolaa maahan sekä katolle ja tein lumilyhdyn helmistä. Lumilyhdyn paikalla on joskus ollut kynttiläpidike.
Tulitikkulahjalaatikko on vieressä osoittamassa koristeen pientä kokoa.

Tiedättekö, mie tunnen itseni ihan aloittelijaksi noiden korttiaskarteluiden suhteen. Olen nimittäin viettänyt korttiblogeja tutkien ja ihmetellen pitkät tovit eilen ja toissapäivänä. Ihan uskomattoman ihania luomuksia ihmiset osaavat tehdä! Niihin verrattuna nää miun kortit on ihan avuttomia räpellyksiä.
Niinhän mie oon aina sanonut, että mie osaan kaikkea vähän, mutten mitään kunnolla. Eipä se haittaa, mie teen sen, minkä osaan ja sillä sipuli. Ja ihailen noita taitavampia ihmisiä.

Miun kakunpaistokin meni tänään päin peetä. Melkein puolet jäi vuokaan kiinni, onneksi tein kaksi, joten jäi siitä puoltoista kakkua Jouluksi. Se melkein puolikas, jonka kaivoin vuoasta irti, on nimittäin melkein syöty...siis mie yksin söin tuossa blogeja lueskellessa.
Joululeipomukset on ihan vaiheessa, mutta jos en kerkiä tehdä, en ota mitään paineita. Tulee se Joulu ilmankin.
Nyt taidan lähteä jatkamaan blogikierrosta ja toivotan samalla teille Mukavaa Alkavaa Viikkoa!


9 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Mitkä joululeivonnaiset.. heh, voin helpata sun leivonta stressiä ja kertoa, et me ei olla paisteltu piparin piparia eikä tortun torttua, eikä varmaan paistetakkaan tällä menolla. Kun valvoo yöt ja huuhailee päivät hämärän rajamailla jää kaikki järkevä elollinen toiminta minimiin. Mietin jos lid'stä hakisin jonkun lisäainepommin jota kukaan ei kuitenkaan meillä syö ja se olis sit siinä.. XD

Miia kirjoitti...

Ei oo meilläkään leivottu mitään vielä :D Joulusiivoukset on tekemättä ja suurin osa lahjoista ostamatta.. Hups :D Ihania juttuja oot löytänyt vintiltä!

Sirutuuli kirjoitti...

Niina K: Mie joskus tykkäsin niistä Lidlin pommeista :) En kyllä enää... On miulla kahta eri kakkua nyt tehtynä, tortut ja piparit puuttuu, paitsi että tortut saadaan raakapakasteina läheisestä maalaismyymälästä.
Miia: Joululahjat miulla on hankittuna, riippuu vaan postista, milloin tulevat. Mie nimittäin tilasin kaikki lahjat netin kautta :)
Kiitos!

Liisa kirjoitti...

Kivan näköisiä kortteja ja muutakin mukavannäköistä täällä. Minä leivon niin harvoin, että ensimmäinen kakku on aina harjoituskappale. Tällä viikolla aion tehdä kahvikakun jouluksi. Kiva kun kävit blogissani.Hyvää joulunodotusta:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat kortit ja mitä mahtavia löytöjä...☺

Jaana Kristiina kirjoitti...

Hienot on sinun kortit.Oma tekemä on aina omatekemä!

Kivaa viikkoa sulle myös=)

Saga kirjoitti...

meillä on kyllä nyt tänä vuonna niin laiska joulu... En ole oikeastaan VIELÄKÄÄN tehnyt yhtikäs mitään. Koristeita... ;O)
Mutta enpä jaksa stresasta.
Tulee se joulu ensi vuonna taas uudelleen.
Ja hienoja nuo korttisi ovat. Ainakin minun mielestä.

Sussi kirjoitti...

Minä joudun aina ostamaan joulukortit, kun en koskaan ehdi edes kokeilla niiden tekemistä.

ihana aarrevintti teillä!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!
Liisa: Kiitos vastavierailustasi :)