tiistai 13. joulukuuta 2011

Askareita ja suunnitelmia

Mie löysin jokin aika sitten vanhoja joulupalloja, joista oli värit kulahtaneet. Laitoin ne yhteen koriin odottelemaan inspiraatiota ja eilen se viimein tuli käymään. Kaikki pallot maalasin valkoisella ja vaaleanpunaisella askartelumaalilla. Joillekin palloille kävi niin hassusti, että pohjavärin ollessa punainen, niistäkin tuli vaaleanpunaisia.
Huopasydämet näyttävät vähän hassuilta, keskimmäinen on decoupage-päällystetty ja viimeinen liimailtu. Vaniljaisen Liisalta voitin kerran vanhoja saksalaisia sanomalehtiä, joista toisen paloja on käytetty näihin palloihin.
Sydän on maalattu vaaleanpunaisella maalilla, nuo kaksi muuta saivat värinsä punaisen pohjavärin sekoittuessa valkoiseen. Noita vaaleanpunaisia kukkia sekä enkeleitä ja paljon muita koristuksia löysin vintiltä. Joskus n.15 vuotta sitten ne on ostettu :) Kerran mie ihmettelinkin, että missäköhän ne vanhat askartelutarvikkeet on, siis ne, joita käytin silloin, kun likat oli pieniä. En edes muistanut niitä olleen niin paljon kuin niitä oli. Silkkipapereitakin löytyi yhden laatikollisen verran.
Tuon neulotun pallon tein Arnen ja Carlosin kirjasta ja sain sen lauantai-iltana valmiiksi, kun yritettiin katsoa yhtä tyhmää elokuvaa. Jäi sitten katsomati.
Eilen illalla kirjoitettiin joulukortit nuoremman likan kanssa ja huomenna olisi tarkoitus lähettää ne. Se asia on nyt selvä.
Leipomuksia en meinaa tehdä enää kuin pullaa ja puolukkamuffinseja (löysin netistä huippuohjeen kerran, kun teki puolukkaleivonnaista mieli). Taisi olla Kinuskikissan ohje. Hieman muunsin sitä korvaamalla puoli desiä vehnäjauhoja mantelijauheella, tosi hyvä tuli. Tyttökin tykkäsi, vaikkei puolukasta tykkääkään.
Mutta. Saatiin tytön kanssa kunnianhimoinen idea...Tehdään itse karkkeja...Öööh, taitaa aika käydä vähiin, kun töissäkin täytyy käydä ja etenkin iltavuorot sotkee näitä kuvioita. Tänään ja kaksi seuraavaa perjantaita on nimittäin iltavuorot, aatonaattonakin.... ruuatkin pitäisi tehdä...

No, eiköhän tästä selvitä:
- tyttö tekee piparit
- mies ja tyttö tekee siivouksen, ei siivottu viime viikonloppuna, kun laiskuus iski
- tortut saadaan raakapakasteina läheisestä tuottajain kaupasta, entinen meijerimyymälä.

Lahjat on hommattu miun puolesta, kaikki riippuu vain Itellasta, milloin tulevat kotiin. Suuri helpotus tilata netistä, ei tarvitse ruuhkiin lähteä rynnimään ja jää aikaa muulle.

Miun Joulu menee kuitenkin töissä enimmäkseen. Aattona ja Joulupäivänä on aamuvuorot, mutta Tapanista alkaa LOMA :) Jee! Hitsit, miehän tajusin justiinsa, ettei miulla ole töitä kuin n. puoltoista viikkoa enää. Mie en ole jotenkin sitä lomaa edes ajatellut, kun Joulu on vienyt kaikki ajatukset. Ja loman jälkeen uudet kuviot.
Jaahas, taidan käydä henkisesti valmistautumaan iltavuoroon ja laitella tavaroita ja eväitä valmiiksi.
Mukavaa päivää!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa sirutuuli :) Palkinto kolahti tänään postilaatikkoon. Kiitos vielä niin ihanasta palkinnosta! Ja se korttikin oli niin ihana! Hauskaa viikkoa!

-Lexa-

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos, että ilmoitit! Kiva, että paketti tuli perille, äkkiähän se näköjään tuli. Kivaa viikkoa siullekin!

Liisa kirjoitti...

Kauniita palloja oot väsäillyt..kiva kun lehdille löytynyt käyttöä ;)
Ja ihanan positiivinen oot joulun suhteen vaikka töissä ootkin..kiva kun saat tapanista lomailla :)

Saga kirjoitti...

Ai miten ihanaa.Olet kerennyt uudistamaan vanhoja joulupalloja. Itsekin kaivoin niitä jo viime viikolla esiin ja kaapista yritin etsiä jotakin sopivia serverttejä, uusia en halua ostaa. En vaan ole ehtinyt vielä edes aloittamaan niiden ehostusta. jääköhän snsi jouluun... ;O) nuo joulukarkit on onneksi melko nopeita näpertää. itsekin ain ajotakin eds yritän joka joulu valmistaa.Vaikkei muuta, niin tavallisesta maitosuklaasta jotakin yksikertaista omilla lisäkkeillä muotteihin. Sekin on hyvää.

eikku kirjoitti...

Ihania palloja! Ja joulukortit on myös kauniita.

Hanna kirjoitti...

Kauniita!

Ihanaa Lucian päivää! ♥

Unknown kirjoitti...

Kiitos kauniita sanoistasi !

Ihania nuo tuunaamasi pallot.
Ja joulu on teillä jo hyvin hanskassa. Lomaa odotellen... :D

Aseman laidalla kirjoitti...

Kauniita palloja tosiaan! Pitänee itsekin kokeilla ;D

Täällä kanssa alkaa tapanilta loma!!! Ihanaa, joten sinne asti jaksaa painaa ;D Sitten onkin taas tynkä viikko, sillä otan yhden lisävapaan loppiaisviikolle, kun pojatkin ovat vielä lomilla.

Meillä on täällä myös sellainen "itämaitomyymälä" (Valion myymälä) ! Ollaan parina jouluna hankittu herkulliset tortut sieltä ja tykätään kovasti. Helppoa, kun ei tarvitse muuta kuin lämmittää ;D

Palaillaan. Mukavaa viikkoa!

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kivoja palloja.Varsinkin nuo pitsi ja sanomalehtipallot on erityisen kauniita.On kivoja nuo muutkin=)Eipä ole mieleen tullutkaan,että Pallojakin voisi tuunailla.
Mukavaa joulun ja loman odotusta sulle=)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteistanne!
Liisa: mie oon niin tottunut olemaan Jouluisin töissä ja aamuvuoro on kuitenkin parempi kuin ilta :)
Saga: Varmaan onkin hyviä omilla lisukkeillakin tehdyt suklaat, suklaa on aina hyvää :)
eikku ja Hanna: kiitos :)
Anneli: Taitaa se aika hyvin olla, ainakin hyvin suunniteltu :)
Aseman laidalla: Ai se on itämaitomyymälä, en ollut ennen kuullutkaan :)
pitsienkeli: Kiitos :)

Maija Eskurista kirjoitti...

Kivoja palleroita :) Katselin myös (taas) noita joulukortteja ja mahdan pystyttää korttipajan vielä tälle iltaa (/ yötä... yökukkuja kun olen :))

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita palloja...tosi hieno idea...☺

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :)

ellu kirjoitti...

Kivoja nuo joulupallouudistukset!
Itsekin pyörittelin kirpparilla pallonippua, mutta en ostanut. Koristeluidea olisi valmiina, mutta saattaa jäädä ensi vuoteen.
Kivoja kortteja olit askarrellut!
Itsekin tuossa vielä muutamia väsäilin ja vielä pitäisi pieni kortti-istunto jonakin iltana suorittaa.
Mukavaa loman odotusta!