sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Remontti on vaiheessa

Eli mies asentaa lattiaa ja mie voin huilata :) ensin maalattiin paneelit ja sänky, sitten katto. Sängyn maalaus tuli ihan extempore, ei alunperin ollut tarkoitus vielä, mutta olisi ollut aika ruma vaaleassa huoneessa. Tässä alkukuvia tältä päivältä:
Ei ihme, että lattia jäi aina imuriin, liimaa oli vain keskellä huonetta saumojen kohdalla. Muuten matto oli irti lattiasta, vain paneeleilla painettu "kiinni". Oikeasti tuolla ei voinut imuroida kuin minimiteholla, kun imuri ei kulkenut.
Paneeliputka
Remonttikissa
Matto lähti repeytymään, haurasta kamaa.
Talon rakennusvaiheessa joku on hieman kirjoitellut: The Beatles, The Shouts ja joku muu The, sekä Pirjo sydän Henry :)
Olisi meidänkin pitänyt vetäistä nimmarit lattiaan, jotta joskus joku löytää remonttia tehdessään sitten kun ollaan vanhoja ja talo myyty jollekin nuorelle parille. Tai vielähän tässä ehtii, lattia on vielä auki. Ja ensi yönä nukutaan olkkarissa. Mie nukun puusohvalla ja miehelle tehdään peti johonkin kohtaan lattialle, josta tilaa löytyy :) Pitää huomenna näyttää, miltä tää olkkarikin näyttää, hävityksen kauhistus :)

5 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Haa, muillakin on noita 'leijuvia mattoja'! Onkohan se ollut yleinenkin tapa aikoineaan? Meidän talo on rakennettu 1974 ja samalla systeemillä olivat muovimatot kiinni (tosin meillä lattia oli niin vino, ettei siihen laminaatti solahtanut paikalleen, vaan laitettiin uusi matto.)

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Juu, noinhan ne varmaan useimmiten on laitettu lattioihin.. :D Muistelen nähneeni eräillä tutuilla kanssa tuollaista leijuvaa mattoa, kun olivat vain reunoilta kiinnittäneet.. niin tulihan sitä kivat kuprut ajan mittaan (halpaan) ohueen muovimattoon. No vahingoista viisastuu.. vai miten se meni. :D

Saapi nähdä innostuuko meillä mies kesällä remontista, olisi vähän pakko laittaa eteisen lattia uusiksi.. siis repiä koko lattia auki.. Olisi parempi innostua, kun päätin että se homma tehdään nyt kesällä! :D

Sirutuuli kirjoitti...

Se voipi olla, että se liiman säästäminen on ollut yleinen käytäntö ennenvanhaan. Isomman likan huoneessa oli myös aikoinaan irtonainen matto ja edellisten asukkaiden isot koirat olivat liukuneet mattoa pitkin suoraan maton alle. Repeämä oli korjattu ilmastointiteipillä ja peitetty matolla asuntonäytössä. Tämän maton vaihdoimme jo ennen muuttoa.
Toivottavasti Neulovan äidin mies suostuu lattian uusimiseen. Meillä oli vesivahingon aikaan revitty eteisen sekä keittiön lattia pohjia myöten auki ja on vaihdettu villat ym. Ja kyllä kannatti jo pelkästään laminaattienkin takia, huoneiden ulkonäkö muuttui kummasti :)

Mari kirjoitti...

Kuinka ollakaan eräällä tutulla on myöskin 70-luvun talo ja ihan sama ongelma lattian kanssa! Kupruilee oikein huoneen reunoista, koska ei ole kiinni oikein mitenkään. Ihan omituisia rakennusideoita sitä onkin olemassa.. :)

Onko teillä puolipaneeli?
Itse tykkäisin kovasti puolipaneelista - samoin mies.

Monet tuntuvat tänä päivänä inhoavan puolipaneelia ja se kuuluu suorastaan monen inhokkeihin. Vaan ei meidän - meistä se on jotain niin kaunista. Ehkä joskus meillekin sellaiset siis :)

Laita ihmeessä lisää kuvia rempasta!
Remppakuvia on kiva katsella :)

Sirutuuli kirjoitti...

On puolipaneeli ja mie tykkään niistä, mutta en tuommoisesta tummuneesta puusta :) Laitan kyllä kuvia :)