perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pientä pintaremonttia

Meillä on remontit ja hankinnat olleet jäissä muutaman vuoden. Edellinen remontti taisi olla vessan laitto ja sitä edellinen keittiön paha vesivahinko ja sen seurauksena käyttövesiputkien vaihto ja keittiön ja eteisen lattian uusiminen pohjia myöten.
Nyt oli tarkoituksena vaihtaa lämminvesivaraaja ja kävimme kahdessa liikkeessä juttelemassa. Molemmat kysyivät: miksi vaihdatte? Vuotaako? No, ei vuoda, mutta yösähkö ei mene päälle ja on jo vanha. Molemmat sanoivat, että vanhuus ei ole syy vaihtaa, vaan kannattaisi käyttää loppuun asti. No, miehän en tuosta ole ymmärtänyt yhtään mitään, mutta nyt kyllä täytyy kehaista palvelua, jota saatiin jälkimmäisessä liikkeessä. Nyt mie ymmärrän varaajan, pumpun ja kattilan periaatteet. Ja sen, että täytyy soittaa sähkömiehelle, joka tulee mittaamaan ja tarvittaessa vaihtaa releet (nyt en enää muista, mikä se oli oikealta nimeltään) ja jos se ei auta, LVI- liikkeestä tulevat vaihtamaan ohjausyksikön. Se mies puhui todella selkokieltä, että meikäläinenkin ymmärsi. Automaattipumpun voisi laittaa, se kierrättää vettä näin: kylmää vettä kattilaan-lämmitys-lämmin vesi varaajaan-kylmää vettä tilalle. Nyt meillä on manuaalipumppu ja lämmin vesi ei riitä mihinkään. Tuo automaattipumppu lämmittää koko veden, ei pelkästään pintavettä ja näin lämmin vesi riittää pidempään.
Vau! Tulin ihan mielettömän hyvälle tuulelle kyseisessä liikkeessä Noin hyvää palvelua en ole saanut varmaan ikinä! Ja he olivat sitäpaitsi jo sulkemassa ja lähdössä kotiin, mutta silti oli aikaa kertoa tyhmille ummikoille nuo asiat. Eikä ruvennut myymään varaajaa turhaan.
Kiitos!

Kävimme myös K- Raudassa. Viikonlopuksi on tiedossa: laminaatin laittoa makkarin lattialle sekä maalaamista, maalaamista ja maalaamista :) Ihanaa! Rakasta maalaamista ja laminaatin laittokin on kivaa. Saattaa kyllä olla, että jälkimmäisessä olen vain assistenttina :)


Ja tänään on vielä luvassa: ruokailukaluston osto sekä MAAILMAN IHANIMPIEN LAMINAATTIEN OSTO olkkariin. Siis miten voi ihminen rakastua joihinkin lankkuihin näin kovin? Koko yön mietin unen läpi, että ostaako, vai eikö. Ne on nimittäin hinnakkaitakin. Mutta on se sen väärti! Yleensä ostamme kaikessa halvinta ja kerrankin olisi mahtavan ihanan hienoa ostaa sitä, mitä eniten tahtoo.
Eilisellä reissulla Citymarketista ostimme myös kaksi tyynyä (2kpl/10€) molemmille sohville parempaan löhöilyyn. Jos tässä joskus ehtisi löhöilemäänkin, kun illat menee suunnitellessa ja päivät touhutessa :)
Mutta tää on ihanaa, kodin laittaminen :) Ja huomisaamuna pääsen kirppiskierrokselle ja vähän muuallekin...
P.S: Laitoin edellisen postauksen loppuun linkin Bloggerin blogiin, jossa kerrotaan Beta-versiosta ja opastetaan sen käyttöön. Nyt oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Mukava huomata, että olet noin pirteä ja intoa täynnä. Kevät taitaa sopia sinulle :)
Noista remonttihommista en ymmärrä hölkysenpöläystä, mutta uudet tyynyt on oikein somat ja romanttiset :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) kyllä taitaa kevät miulle sopia sekä sopeutuminen kaikkeen, mitä elämä on tuonut.