keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Loman odotusta

Enää ei ole kuin tämä iltavuoro ja huominen aamu. Sitten koittaa kolmen viikon vapaus.
Tein Art journalingiin uuden sivun päivänä, jolloin oli päiviä jäljellä kolme.
Oikein paljon kiitoksia kaikille kommenteistanne edelliseen.
Eilen kävi se LVI-mies katsastamassa paikat. Vielä hän ei tarjousta tehnyt, mutta sanoi, että halvimmalla päästään, kun laitetaan samoilla toiminnoilla oleva varaaja. Putket käy noin vain, ei tarvitse muutostöitä tehdä. Kompastus taitaa olla vain se varaajan hinta. Sanoi laittavansa/soittavansa tarjouksen. Uuh, pelottaa!
Mitä jos ei rahat riitäkään? Täytyy säästää vielä muutama kuukaus? Voi kääk!
Siellä eka putkifirmassa sanoivat voivansa tulla aikaisintaan SYYSkuussa, silloin meinasi itku päästä. Onneksi mentiin tuonne toiseen firmaan. Paitsi voi se olla, että jos vielä täytyy säästää, se voi silti mennä vaikka LOKAkuuhun!
Eilen, kun tulin töistä kotiin, iski paniikki ja meinasin painella kotiristeyksestä ohi, oisin sitä tietä päässyt vaikka Venäjälle saakka :) Viimetipassa tein paniikkijarrutuksen ja käännyin kuitenkin kotiin päin. Samaan aikaan tuli se LVI-mies. Mie painelin sisälle järjestelemään paikkoja, kun kuvittelin hänen tulevan sisälle. Vaan ei, kävi alakerrassa ja lähti pois. Enkä mie kuullut mitään, mitä miehen kanssa juttelivat. Eikä olo helpottanut yhtään. Pienoinen paniikin poikanen päällä koko ajan. Onneksi saa kohta panikoida ihan rauhassa, kun alkaa loma. Nyt täytyy työt hoitaa samalla.
Vesien keitto menee jo ihan rutiinilla. Mie katselen koneelta samalla askarteluvideoita tai lueskelen blogeja ja hella hoitaa keittämisen. Siirrettiin ruokapöytä keittiöön, joten sen ääressä sujuu kiehumisen odottelu hyvin, kun ei laita liesituuletinta päälle. Jos tuulettimen laittaa päälle, joutuu pomppimaan edestakaisin katsomassa, milloin kiehuu. Näin säästyy jalat.
Ei se peseytyminen vadissa ja vesien keittäminen niin kamalaa ole. Kamalaa on se, että joutuu miettimään, riittääkö rahat. Jos ei riitä, mitä sitten? Toivottavasti se mies soittaa jo tällä viikolla, ettei tarvi tässä jännityksessä olla enää kauempaa.
Jos alunperin oharit tehnyt mies olisi ilmoittanut, ettei hän tee tätä, olisimme jo paljon pidemmällä.
Kolme viikkoa odotimme aivan turhaan. Kunnes huomasimme, että oharit tuli ja rupesimme asiaa hoitamaan eteenpäin.

Mie se vaan jauhan tätä yhtä ja samaa asiaa, mutta nyt on oltu jo neljä viikkoa ilman varaajaa. Tai huomennahan se tulee täyteen. Oikein mihinkään ei pysty keskittymään ja mitään ei pysty tekemään. Täysin lamaantunut olo. Paitsi tietysti nuo askarteluhommat. Niihin uppoaa niin totaalisesti, ettei ajattele mitään.
Täytyy tässä varmaan ruoka kuitenkin tehdä ja ruveta odottelemaan iltavuoroon menoa.
Kivaa keskiviikkoa!

4 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Siru ootteko kyselly sosiaalitoimesta josko sieltä saisitte tilapäisenä lainana rahan varaajaan. Muistelen että ainakin joskus on sieltä saanut hätätilalainaa jota on sit voinu maksaa osissa takaisin. Tai muut tahot esim paikalliset Lionsit ja muut.. En tiä miten käytännöt siellä teillä päin menee.

Suorastaan veemäistä tommoset oharit ja mä olisin kans sinuna ihan paniikissa vaik ei se mitään autakkaan.
Tuli mieleen et mites jos joudutte vielä säästelemään niin olisko helpompaa iso vesipata (sellanen saunamallinen) pihalle ja alle tulet, siinä sais ainaskin ison määrän kuumaa vettä kerralla ja pienellä vaivalla. Sellasia on aika usein kaupan käytettynä kun ihmiset remppaa vanhojen talojen saunoja.

Monta tukevaa halia sinne teille täältä meiltä!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos Niina :)
Ei ole tullut mieleenkään Lionsit tai sosiaalitoimet. Ne täytyy ottaa tosissaan, jos hinta nousee liikaa. Täytynee tutkia sitten asiaa.
Sitä vesipataa mie mietiskelinkin jo tässä ja paikkaa sille, jos kaikki viivästyy. K-raudassa ei tainnut olla edes kalliita, kun tuli tarjouslehti. Tai käydään katsomassa kierrätyskeskuksesta, jos tarve vaatii.
Kiitos vinkeistä! Ja tuesta :)

JaanaElina kirjoitti...

Tsemppiä teille.

Meillä oli sama tilanne toissa talvena kun varaaja hajosi.Onnea oli meillä matkassa siinä suhteessa että naapuri vaihtoi juuri taloonsa maalämmön ja saatiin heiltä vanha varaaja ilmaiseksi,vain putkimiehelle ja sähkömiehelle piti maksaa.Ei sitä rahaa niin vaan ole kyllä säästössä oikein kellään.Harmillisia aina nämä ylimääräiset stressit.

Hyvää lomaa.Toivottavasti pystyt nauttimaan lomasta.

Lovviisa kirjoitti...

Ihanaista juhannuksentaikaa sinulle :)