perjantai 15. kesäkuuta 2012

Ei jaksa

Aiemmin hehkutin ihmisten avuliaisuutta, mutta nyt olemme saaneet karvaasti kokevamme sen olevan vain puhetta. Olemme täysin oman onnemme nojassa. Kolme viikkoa ilman lämmintä vettä.
Alkaa pikkuhiljaa olla mitta täysi.
Tänään pitäisi taas keitellä vesiä, että päästään pesulle, ei jaksaisi.
Iltapäivällä kiertelimme LVI-liikkeissä kyselemässä hintoja ja vaikuttaa siltä, että jopa tarjoukset, jotka lupasivat tehdä, ylittää budjettimme puolella. Yksi vaihtoehto, jonka kuulemma kuitenkin voi tehdä, on muuttaa vesivaraaja tavalliseksi, joka lämmittäisi vain käyttöveden. Ja talveksi hommaisimme sähköpatterit. Ihan sama. Puita joutuisimme kuitenkin ostamaan, joten ihan sama jos ne rahat menevät sähköön. Luulempa, että silti sähkö olisi vähemmän kuin aiemmin, kun entinen varaaja rohmusi niin paljon.
Ensi viikolla tulee joku mies käymään ja silloin aiomme kysyä, tekisikö hän sen. Kun ei meillä kuitenkaan puita omasta takaa ole. Entinen varaaja kun lämpesi sähköllä sekä puulla. Sellainen maksaa kaikkine kierukkoine sun muine härpäkkeineen ainakin 4500+työt. Ihan kuin mie muka ymmärtäisin noiden kierukoiden ja härpäköiden päälle :)
Tehdään sitten patenttiratkaisu ja mietitään asiaa uudestaan sitten, kun on rahaa enemmän.
Kuten huomaatte, pesuhuonekin kaipaisi siivousta. Milläs siivoat ilman lämmintä vettä. Jo tiskaamiseen pitää keittää kaksi isoa kattilallista+vedenkeittimellinen.

 Ihan hirveä stressi päällä koko ajan. Ei jaksa tehdä mitään, ei huvita syödä. Sydän jyskyttää koko ajan ja itku meinaa tulla pienestäkin. Ei vaan enää jaksa. Toivottavasti patenttiratkaisu onnistuu...
Pari putkimiestä on kyllä sanonut, että se on mahdollista.
Kolme viikkoa joutunut miettimään ja murehtimaan... 
Jos ei muu auta, ostetaan sellainen kuumennettava pata pukuhuoneeseen tai jotain. Ja talvella niitä sähköpattereita sitten. Alkaa epätoivo vallata mielen.

11 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

voi itku, tuli ihan paha mieli lukiessa :( toivottavasti se patenttiratkaisu onnistuu <3 vaikken ymmärräkkään noista jutuista mitään. elämä potkii päähään, mutta sitten täytyy potkia kovemmin takaisin!<3

paljon virtuaalihaleja sinne<3

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos kaunis :) Toivotaan, että onnistuu, tai joudumme bunkkaamaan ensi talven muiden nurkissa. Kutsuin meidät iskälle saunaan huomenna :)
Jotain valoa tähän kurjuuteen sentäs :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi harmi, kun tökkii nyt oikein urakalla.
Toivotaan, että saatte jotenkin asian ratkaistua.

Voimia sinulle.♥

Liisa kirjoitti...

Voi miten ikävää:( ei ole ihme jos stressiä pukkaa:( Voimia ja toivottavasti joku ratkaisu löytyy.

Marita kirjoitti...

Voimia:)
Nyt kun en tiedä miten asutte, niin ei oikein voi mitään sanoa.
Nyt olisi hyvä olla vanha kunnon ulkosauna.
Voin vain sanoa, että kun oikein elämä potkii päähän, niin silloin on myös tulossa jotain hyvää. Sitä ikäänkuin joutuu maksamaan tulevasta hyvästä.

Sirkku kirjoitti...

Onko se teille mahdollista, että valitsette liikkeen, tilaatte laitteen, hankitte asentajan ja laskette, mitä kaikki tulee maksamaan, lisäätte summaan 500e varmuuden vuoksi, marssitte pankkiin ja otatte molempien nimiin lainan, jolle pyydätte realistisen tasasuuruisen kuukausierän takaisinmaksuun. Nuo lämmitysasiat kun on kuitenkin pakko saada kuntoon ja mielellään mahdollisimman nopeasti, kun toimituksessakin voi kestää. Aika on myös rahaa ja pankit myöntää kuitenkin lainoja ihan inhimillisillä koroilla. Ja tarpeeton stressi ei ole hyväksi teille kummallekaan.

Pami kirjoitti...

Ajattelin kirjoittaa juuri saman asian kuten Sirkkukin. On vaan turha neuvoa, kun ei tiedä teidän tilannetta kokonaisuudessaan, mutta kyllä ns. perusasiat pitää olla kunnossa!!

Itse lupasin mökkimme saunan kavereille käyttöön, kun heillä on nyt saunaremontti meneillään. Sovittiin, että käyvät pari kertaa viikossa mökillä peseytymässä ja meillä on tietty muut ajat mökki käytössä.

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Ei voi olla totta:(
En tiedä mitä on tapahtunut, mutta korvaako vakuutus?

Tiedän mökiltä kuinka pelkän viikonlopun vedenlämmittäminen stressaa (7 hlöä), ja meillä on kuitenkin saunassa sellainen pata eikä tarvi kattiloissa lämmitellä.

Voimia sinne ja toivottavasti ensi viikolla asiat selviää!!

Maanvaiva kirjoitti...

Kyllä mulla menis hermot jo päivässä jos ei lämmitä vettä saa. Todella hienosti Sä oot jaksanut!
Ja aatella että mä olen joskus asunut maalla talossa, jossa ei tullut edes kylmää vettä.

Sussi kirjoitti...

Voi kun osaisin jotenkin lohduttaa. Voimia sinulle! Asiat järjestyvät aina jotenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Voimia sinne.