tiistai 12. kesäkuuta 2012

Jotain joutessain

Eilen illalla mies kysyi, keksinkö jotain tekemistä, kun hän haluaisi katsoa jalkapalloa. Ai, että keksinkö? Kyllähän mie nyt tekemistä keksin :) Askarteluhuoneessa keksii vaikka mitä. Ja tämmöstä siitä keksimisestä sitten tuli:
Tyttö oli löytänyt vintiltä sydänrasian ja toi miulle tuunattavaksi sen. Siellä se pöydällä nätisti odotteli.
Tässä kuvassa edellinen sydänrasian tuunaus ja koon vertailun vuoksi tämä löydetty.
Maalasin kannen valkoisella akryylimaalilla, reunaan pitsinauhaa, päälle kakkupaperia ja tulostettu kuva, kukka sekä timangeja ja helmilöitä :) Enkelin siipiin sekä kukan terälehtiin laitoin kimalleliimaa. Kyllä nyt taas kimaltelee.
*****
Tänään on ollut tosi harmaa, sateinen ja ankea päivä. Unetkin meni viime yönä sateen rummutusta peltikattoon kuunnellessa. Vaikka iso vintti on välissä, rummutus kuuluu tosi selvästi. Ja vie yöunet.
Milloinkohan tänne saadaan kesäisiä ilmoja? Jospa sitten Juhannuksena, kun miulla alkaa loma. Lomailmat on kyllä tilattu :)

Oletteko katsoneet Karavaanareita? Mie tykkään :) Joka jakso pitää katsoa ja tallentaa, jos ei näe. Hartikaisten perhe on miun suosikki sekä Talonmies Jussi. Toinen ohjelma, jota on kiva tänä kesänä katsella, on Criminal Minds, joka tulee Foxilta melkein joka ilta, paitsi sunnuntaina. Nämä taitaa olla ihan alkujaksoja, joita en ole nähnytkään. Löysin tämän sarjan vasta pari tuotantokautta sitten, vaikka on tullut Neloselta jo aika kauan. Varmaan. En tiedä, kun en katsonut silloin.
Siinä ne taitaa miun telkkariohjelmat ollakin, yleensä teen jotain muuta.

Varaaja-asia ei vielä ole edennyt mihinkään. Puolitoista viikkoa ollaan oltu ilman lämmintä vettä ja edelleen keitellään sitä kattiloissa. Kärsivällisyys on aikamoisella koetuksella, pakko myöntää. Mutta eipä tässä muuta voi. Rahaa ei ole yhtäkkiä heittää paria tonnia ihan tuosta noin vaan. Tuskin kovin monella olisi. Välillä mie olen jo miettinyt talon myyntiä ja kerrostalo(vuokra)asuntoon muuttoa. Silloin pääsisi kaikkein helpoimmalla. Mikä ihmeen onni ja autuus se on omassa talossa asua, muka? Etenkin vanhoissa taloissa (tässä talossa) pitäisi olla jatkuvasti joku muutaman tonnin vararahasto, että jos joku hajoaa, saisi sen heti korjattua. Ja niitä hajoavia kohteita riittää. Vaikka onhan se ihana, kun on oma piha ja oma rauha sekä asuinreviiriä enemmän kuin kerrostaloasunnossa. Mutta...
Helpommalla(ja halvemmalla)kin voisi päästä...

Mie oon jo miettinyt talonkin valmiiksi :) Siinä talossa, jossa miun serkku asuu, on tosi kivat asunnot ja todella kansainvälinen meininki :) Tästä en kyllä ole puhunut kenellekään, mielessäni vain miettinyt.
Saapi nähdä, mihin elämä heittää. Vai heittääkö mihinkään. 
Toinen vaihtoehto, jota olen miettinyt: talo vuokralle ja Helsinkiin töihin. Mie saisin töitä heti ja voisin valita paikan ja mieskin saisi varmaan jostain töitä. Siellä on ainakin pulaa hoitajista. Ja kaikkea kivaa tekemistä, mitä täällä ei ole. Tutkittu on nääkin jutut :)

Vaihtoehtoja on, ehkä jonain päivänä...Saa nähdä.
Ja tarkennukseksi vielä: yhdessä miehen kanssa tehtäisiin päätökset. Vaikka kyllä mie hänen päänsä saisin käännettyä suht helpostikin :) 
Mitenkäs se sanonta menikään: Mies on perheen pää ja nainen on se, joka sitä päätä kääntelee :) Tai jotain sinnepäin :)

6 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Rasiasta tuli hieno!

Meillä on sellainen "talo-tili", johon kumpainenkin tallentaa, joka kuukausi, määrätyn summan....sitten on aina vähän rahaa, jos tulee joku pikainen tarve...:)

Täällä paistaa aurinko ja tuulee...tuossa vieressä on ikkuna auki ja ikkunan takana olevan vaahteran lehdet havisevat kauniisti....nautin...:)

Lumiruusu kirjoitti...

Oi,oi kun rasiasta tuli kaunis,minä niin kovasti tykkään kaikenlaisesta "Prinsessamaisesta" kimalluksesta ja pitsistä :)
-oot kyllä tosi luova kun tuosta vaan tuunat tälläisiä ihanuuksia :)

Anja kirjoitti...

Kaunis sydän rasia..
Niin vuokralla kun asuu niin kaikki kulut kuluu vuokra isännälle..kuten hellat, jääkaapit, sun muut jos menee rikki tms..
Itselle jää vuokra, vesi ja sähköt..maksettavaksi..ainakin meillä :)
Mutta olisihan sitten rivitalo asuntokin...sellainen pehmeä lasku omakotitalosta..kuitenkin olisi omaa pihaa..ja kuitenkin hiven omakotitalo fiilistä rivissä.. :)
Meillä ei muutens isäntä katso telkusta kuin karavaanarit, klo 19.00 uutiset ja alueuutiset..joskus toivoisi et se kattois mun kanssa jonkun kivan elokuvan mutta ei katso..ehkä se johtuu myös siitä kun hänellä on uniapnea..niin sitä alkaa väsyttää television katselu..

Oikein ihanaa keskiviikkoa sinulle :)

Sussi kirjoitti...

Ihana tuunaus!

Hoitajista on tosiaan pulaa pääkaupunkiseudulla, tietääkseni he saavat helposti myös työsuhdeasunnon.

Kaikessa asumisessa on hyvät ja huonot puolensa. Itse asun rivarissa ja sen yksi huono puoli on, että tahtomattaan tietää kaikenlaista naapurien yksityisasioista. Toisilla kun on tapana isoon ääneen kailottaa kaikki pihalla.

Ja voi mitä kahnauksia asukkaiden välillä voikaan syntyä, mies on hallituksen pj:nä joutunut selvittelemään kaikenlaista ikävää.

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: Meilläkin oli, mutta sitä tarvittiin koko ajan. Nyt siellä ei ole enää yhtään rahaa ollut moneen vuoteen. Kun se on joku ihme juttu, että jos rahaa on vähän enemmään, tapahtuu jotain, johon se raha sitten menee. Ihan joka kerta.
Lumiruusu: Kiitos :)
Hannele: Me asuttiin rivitalossa ennen tähän muuttoa. Saattoi johtua siitä talosta, mutta ei tykätty.
Sussi: Niin on kaikessa jotain huonoa jos on jotain hyvääkin. Joka asumismuotoa on tullut kokeiltuakin. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos tästä pois muutetaan, muutetaan kerrostaloon.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuunaus! Kyllä oot taitava askartelija!
Meillä kans mies töllöttää jalkapalloa :) Ja minä sitten puuhaan omiani :)

Minä kans katson joka jakson karavaanareita! Talonmies jussi on kyllä huippu!! :)