perjantai 8. heinäkuuta 2011

Vapaapäivän touhuja

Miulla ei ollut kuin kolme työpäivää, kun ensimmäiset kaksi vapaata koitti.
Eilen olikin kaikenlaista touhua, pyykinpesua ja ompelua pitkästä aikaa. Oli korjausompeluja ja jotain muuta.
Tilasin Ellokselta uimapuvun, jossa oli takaa irrotettavat olkaimet. Laitoin puvun päälle ja liikautin kättä ja räps: olkain oli irti. Sille oli pakko tehdä jotain ja aikani pähkäiltyäni päätin irrottaa ne soljet tai mitkä ne on ja ompelin olkaimet kiinni pukuun. Ei varmasti irtoa! Kuvia en viitsinyt moisesta ottaa :)
Sitten päätin ommella keinuun päällisen. Näistä kankaista piti tulla paviljonkiin uudet päälliset, mutta keksin niille parempaa käyttöä.
Alunperin se oli täkki, jonka taitoin kahtia. Ompelin käsin pitkän reunan kalastajanlangalla kiinni, suunnilleen keskelle tikkasin harsinpistoilla, jälleen pitkä reuna kiinni sekä sinne tänne läpipistoja, että täkki pysyy kasassa. Ja päälle ompelin koneella päällyksen.
Päällikankaasta ompelin askarteluhuoneeseen verhon.
Tai no, kappakangashan se olikin, mutta olin jo ehtinyt purkaa saumat. Nyt ompelin ne uudestaan.
Samasta kankaasta edelleen ompelin tyynynpäällisen ja löysin vanhan tyynynpäällisen, jota oli aloittanut tekemään.
Sohvan päälle heitin äidin ja iskän vanhan viltin (joka painaa kuin synti).
Punainen tyynynpäällinen on joku vanha, josta koristeetkin ovat varisseet matkan varrelle.
Tässä vielä lähikuvaa pitsipäällisestä.
Ja siinähän ne sitten olikin :)
*****
Meillä on ollut suurena haaveena saada uima-allas pihalle. Tai kylpypalju tai joku amme tai joku vaikka saavi, johon saisi hellepäivinä upottautua. Kunhan olisi edes joku, jossa saisi vilvotella. Viime kesänä melkein kateellisena kuuntelin työkaveria, kun hän sanoi hirveiden helteiden aikaan käyneensä omassa altaassa esim. järkyttävän tukalan hiostavan kuuman iltavuoron jälkeen ( mie en ole oikeasti kateellinen kenellekään mistään ).
Juhannuksena sitten juteltiin altaista ja paljuista, kun iskäkin oli täällä ja mie olen sen jälkeen tarkkaan tutkinut nettiä ja asia on jäänyt hautumaan.
Eilen sitten iskä soitti, että Robin Hoodissa olisi yksi pikkuallas. Ensin olin, että ei mies siihen suostu (kuten ei ole aiemmin suostunutkaan), mutta kuinkas ollakaan, sain puhuttua hänet ympäri :)

Ja tässä se on:
Köyhän miehen(naisen) allas =)
Oli muuten kova homma saada se tähän pihaan. 
Suoraa kohtaa ei ole missään, ei metrin vertaa. Jouduimme kaivuuhommiin lapion kanssa. Ja kun yksi kohta saatiin kaivettua, tajuttiin käydä mittaamaan paikkaa. Ei se siihen mahtunutkaan!
Ei muuta kuin etsimään uutta kohtaa. Siinä vaiheessa tytön poikakaverikin oli jo meillä ja hän keksi kivan suojaisan paikan sille ja auttoi kaivamisessa.
Puoli kaksitoista allas oli paikallaan vedet sisällään. Mutta ei siinä vaiheessa enää tarjennut eikä jaksanut käydä pulikoimaan. Vaan jos tulee hellepäivä tänään, mie pulahdan tuonne :))
Ja se miun työkaverin allashan on tuollainen samanlainen, leveämpi vain. Heillä oli myös ensin tuo sama koko, mutta kun löysivät isomman, ostivat sen. Ja ovat tykänneet.
*****
Tänään en aio rehkiä mitään, vaan nauttia kauniista päivästä ja tehdä jotain kivaa pientä käsityötä tai jotain, ehkä lukeakin. Etenkin nautiskella :)
Ihanaa perjantaita kaikille!

11 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Oi kun olet ommellut kivoja juttuja. Tuo ruusukangas on aivan ihastuttava. Ja nuo verhot myös. Uima alls on kätevä, voi kotosalla pulahtaa veteen koska haluaa :). Näyttää teilläkin olevan lämmintä, meillee luvattiin myös, huh :)

Mukavaa päivää.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos!
On jo nyt lämmintä, mutta enää ei haittaa :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniista kankaasta oletkin ommellut.
Tuo vanha viltti on varmasti vanha kunnon villaviltti ja ne kyllä painavat.

Ja eikun pulahtamaan...☺☺

Anonyymi kirjoitti...

Kukkakangas aivan ihastuttava. Ja tuollainen allas itselläkin haavelistassa, tänä kesänä sillä ois jo ollut tarvetta ja toivottavasti on vieläkin lämpimiä päiviä. Ainakin tänään tuntuu taas olevan, kuten eilenkin ja loma puolivälissä. Sinne mukavia pulahdushetkiä. T. Sariliini

Miia kirjoitti...

Oi, me ollaan haaveiltu ihan samasta uima-altaasta! Onko tuo ihana? :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille!
Kyllä se on ihana. Matalampi kuin kuvissa, eli 67 cm "syvä".
Vesi on edelleen jääkylmää, suoraan puutarhaletkulla seinästä otettua eilen illalla. Vielä täytyy odottaa, että vähän lämpiää.
Täällä on samanlaisia tilattavana, jos ei Robin Hoodia ole lähellä.
https://www.budgetsport.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=6420294812297

Zzz kirjoitti...

Kiva idis tuo täkkipäällinen ja nätti kangas :)

Hössöntössö puuhailee kirjoitti...

Johan tuollaisen urakoinnin jälkeen voi itselleen suoda nautinnollisen päivän. Meinas ihan hengästyä kun tuota tekstiä luki ja vauhti kiihtyi loppua kohden;)

Hyvää viikonloppua!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille!
:))

Srinity kirjoitti...

Minä oon kans katellu tuommosta allasta. Ois aivan ihana töiden jälkeen tuommoseen pulahtaa. :) Minun takapihalle paistaa aurinko koko illan ja näinä hellepäivinä se on melkein tukahduttavan kuuma paikka.

Ihania ompeluksia. :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)