perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mustikkaa ja tanssilavaromantiikkaa

Kiitos kaikille kommenteista :)
Kiva niitä on lueskella, vaikken ole aina ehtinyt kaikkiin vastailemaan tai vastailen tylsästi :)
Miun suur-urakka on sitten ohi tältä erää. Kuusi päivää helteessä puurtamista työmaalla ja nyt koitti kolmen päivän vapaat. Tai siis tänään on jo niistä ensimmäinen.
Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi lähdettiin urakoimaan mustikkametsään. Tavoitteena oli ämpär täyteen ja se saatiin. Oltaisi saatu varmaan toinenkin, jos olisi tarvinnut ja jaksanut. Vaan eipä niitä ihan mahdottomasti tarvitse, sen että mustikkapiirakoita saa talvella paistella ja luultavasti huomenna jo ensimmäinen :)
Meillä on ollut aina tapana käydä äidin kanssa jo 20 vuotta samassa paikassa, joko tässä tai yhdessä toisessa. Tämä on jostain syystä miun lemppari paikka. Ehkä siksi, että äiti on tiennyt paikan historiaa ja kertonut siitä. Hänen lapsena ollessaan tällä paikalla oli erittäin suosittu tanssilava, noin 50-60 vuotta sitten.
Kuvat on miehen kännykällä otettu ja monen mutkan kautta koneelle laitettu. Kuvia on rankasti muokattu (mies kertoi jälkikäteen, että kameran linssin päällä on vielä se teippi). Kyllähän näistä nyt selvän saa :)
Kioskirakennus on tallella edelleenkin ja aina miusta on yhtä hauska käydä sitä katsomassa. Sisätilasta otettu.
Kellarin luukku (kurkattiin luukun alle, ei mitään mielenkiintoista)
Takaosassa on joku pieni huone ja siellä vanha rikkinäinen puulaatikko. Olisi tehnyt mieli tuoda se kotiin, mutta historiaa täytyy kunnioittaa. Kun kerran mökki on edelleen pystyssä, ei sieltä saa viedä mitään.
Entäs sitten sen huoneen ovi...Ihana! Joku on laittanut sen istuimeksi nuotiopaikalle.
Nyt, kun äitiä ei enää ole, tämä paikka tuntuu vieläkin tärkeämmältä ♥ Äiti on nimittäin asunut lapsena täällä lähistöllä. Vanhaa armeija-aluetta ja äiti oli armeijan kapiaisen lapsi, kiertänyt ympäriinsä ja Vaasasta lähtöisin.
Miehen kanssa lähdettiin kahdestaan mustikkaretkelle tänään, onneksi hän lähti, ettei tarvinnut yksin mennä.
Mustikkaa oli aika paljon ja kaikille riitti, vaikka siellä oli eräs vanhempi nainenkin keräämässä. Ja paljon jäi...
2 h 15 min ja ämpäri oli täynnä. Kaksi yhdistettyä kahvi- ja tupakkataukoa oli sekä miun kamerointi/kännyköintikierros :)
Mustikkareissussa on parasta nuo evästauot :)
Kaikki maistuu paremmalle ja metsässä sielu lepää.
Kameran lisäksi matkasta unohtui aurinkolasit ja retkituolit. Oli tarkoitus ottaa tuolit mukaan, että olisi saanut istua ulkona, nyt istuttiin autossa. Ensi kesänä sitten :)
Nyt on pieni lepotauko ja sitten iltapäivän puolella alkaa armoton marjojen putsaus. Kerääminen on kivempaa kuin putsaaminen...
Mutta mikäs tuossa pihalla on istuessa ja putsatessa.
Lämpöistä viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

gone to the beach kirjoitti...

Kyllä metsä monen paikan paremmuudessa peittoaa! Hyvinpä mustikoita sait! Kommeita ovat. Niin, vielä teidän kylppäristä---hieno!!

TeSa kirjoitti...

Nmas, mustikoita. Vielä pitäisi itsekkin ehtiä muutama kerta käymään poimimassa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hyvää viikonloppua, toivottaa romulyyli-riitta.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaas mistä mä mustikat keräsin....TORILTA -eikä ollut yhtään itikoita, paarmoja eikä hirvikärpäsiä ☺☺☺

...joskus toi oli jopa kivaa, en kaipaa yhtään...metsät on kyllä muuten mukavia...

Senni kirjoitti...

Mulla on vielä mustikat keräämättä, viikonloppunakaan en kerkeä, kait se on ens viikolla joku ilta käytävä ees vähän talven varalle hakemassa. Piirakka marjat oon jo kyllä hakenut! ;)
Metsässä samoilu on mukavaa ja rentouttavaa!

Liisa kirjoitti...

Millonhan olen viimeksi käynyt oikein ajan kanssa ja rauhassa metsässä. Siis oikeassa suomalaisessa metsässä...en muista. Saati sitä, millon oon ollut marjoja poimimassa, siitäkin jo monta vuotta :(
Lapsena ja muutenkin vielä Suomessa asuessa se oli meilläkin äidin kanssa yhteinen puuha :) Tykkäsin kyllä kovasti ja tykkäisin varmaan vieläkin, vaikka Pepin mainitsemia hirvikärpäsiä, itikoita ym. en kyllä kaipaa yhtään...
Ihanan näköisiä mustikoita!