lauantai 9. heinäkuuta 2011

Jännitystä elämään

Ensinnäkin sain kivan arvontapalkinnon Aavan nurkka- blogista. Ihanan väristä lankaa, pari ylläriä ja kiva kortti oli myös mukana. Kiitos :)
Karkkeja söin jo eilen illalla :)
Kissoille oli myös kiva ylläri. Kissojen karkkia.
Tälle kävi vähän köpelösti. Olin antanut muutaman palasen kummallekin ja läksin jotain touhuamaan, pussi jäi  keittiön työpöydälle. Mies ja tyttö tulivat kotiin ja esittelin heille palkintoja. Kun rupesin tuota pussia esittelemään, ei sitä ollutkaan missään. Nasu sen sitten paljasti, että se on keittiön sohvan alla :)
Jommallekummalle oli iskenyt  karkin himo :)
Johan näissä olisi ollut jännitystä kerrakseen, mutta kohtalo (tai joku muu) päätti, että annetaanpas lisäjännitystä näille tylsimyksille. Oli kyllä aika vaarallista jännitystä.

Meillä oli selvät sävelet illan varalle: piti laittaa tulet lämmityskattilaan, käydä pikaiseen kaupasta, lämmittää sauna ja pulikoida altaassa sekä katsoa Syksyn sävel retroa.
Toisin kävi. Kaikki tyssäsi tuohon ensimmäiseen.

Mies meni laittamaan tulet kattilaan, kuten 8 vuotta on tehnyt ja huusi miut sinne katsomaan. Savua oli niin paljon, ettei mitään nähnyt. Piippu ei vetänyt yhtään, koko alakerta saunaosasto, varasto, autotalli ja itse kattilahuone oli niin täynnä sankkaa savua, ettei nenäänsä pidemmälle nähnyt.
Iski pieni paniikki! Ilma seisoi ja savupilvi leijaili maata pitkin tielle (matkaa on jonkin verran) autotallin ovelta. Ihmiset pysähtyivät katsomaan ja ihmettelemään, että onko koko talo tulessa.
Mies soitti nuohoojalle, joka neuvoi polttamaan paperia, oli kuulemma ilmalukko. (mie soitin samaan aikaan iskälle hätäpäissäni, hän sanoi saman)
Kattilahuoneessa ei syttynyt edes sytkäri, joten mies sytytti paperit jo alakäytävällä ja sokkona tökki paperia kattilan suuntaan ja sai sen sinne tuhkaluukkuun tungettua. Se auttoi. Piippu rupesi vetämään ja kaikki mahdolliset isotkin ikkunat ja ovet avattiin sepposen selälleen ja savua tulvimalla tulvi ulos.
Mie olin kyllä jo valmis soittamaan palokunnan ja olisin soittanutkin, jos olisin ollut yksin kotona.
Ihme juttu, mistä se ilmalukko tulee (iskä kertoi, että johtuu ilmoista), mutta miksi? Miksei ikinä ennen ole ollut?
Nämä on taas niitä asioita, mitä ei oikein ymmärrä. Ehkä kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää.
Ei käyty saunassa, kaupassa, eikä katsottu Syksyn säveltä...
Altaassa pulikoitiin ja suihkussa käytiin.
Vieläkin täällä haisee savulta. Pukuhuoneen kuivumassa olevat pyykit täytyy pestä uudelleen. Ei miulla mennytkään  niiden pesemiseen kuin yksi päivä. Onneksi mies jää lomalle ja lupasi pestä ne.

Miulla on iltavuoroviikonloppu, mälsää. On niin ihana ilmakin ja kotonakin olisi kaikkea kivaa tekemistä. No, olihan miulla 5 tai 6 vapaata viikonloppua, kun olin lomalla, kait se on miun vuoro. Ja ei ne ole kuin kaksi iltaa. Ensi viikolla ei ole yhtään, joten kyllä nämä menee. Loman jälkeen vaikeinta on orientoitua juuri viikonloppu iltavuoroihin. Kunhan arki rupeaa rullaamaan, iltavuorotkin taas menee omalla painollaan.
Mukavaa viikonloppua teille muille!

7 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Tuo on koettu leivinuunin kanssa niin monta kertaa, että nykyisin, kun leivinuuni on lämmittämättä viikonkin verran, niin aina laitan alahormiin ilmalukon takia paperitullon palamaan. Tuo savun tulo on niin harmillista ja sitten se haju, joka viipyy...

No, joskus sitä vaan sattuu ja tapahtuu! Hyvä, kun ei pahemmin kuitenkaan!

Kirsikka... kirjoitti...

Iloista viikonloppua sinulle myös! Karmee tilanne tuo ilmalukko,onneksi ei hullummin käynyt.
Ihastuttavat langat olet voittanut, joko sinulla on doita niitä varten?

Sirutuuli kirjoitti...

Pami: Mies sanoi, että jatkossa sytyttää aina paperin ensin ihan varoiksi.
Onneksi ei sattunut pahemmin.
Kirsikka: Olen mie kovasti miettinyt, mitä voisin tehdä. Pitää tutkia lehtiä ja kirjoja, jos löytyisi jotain kivaa ohjetta :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kissat saaneet samoja namuja,tykkäsivät vaan eivät saaneet pussia napattua =D
Onpa teillä ollut savuiset päivät,hyvä kun lähti vetämään lopulta.

Rouva Pehemiä kirjoitti...

Ihana blogi! Löysin tämän ihan vasta.
Samanmoista savupirttiä ollaan meilläkin pidetty:)

Anonyymi kirjoitti...

Savukaaos on meilläkin käyty monesti läpi, mutta meidän nuohooja neuvoi siistin keinon ilmalukon estoon. Käski puhaltaa hiustenkuivaajalla lämmintä ilmaa oikeaan rööriin ennen pesän sytyttämistä. Matalapaineella tuo on ainakin syytä tehdä, varsinkin jos lämmityksessä on ollut välipäiviä.

-Sari

Aava kirjoitti...

Huhhuh, mikä savujuttu! Meillä ei saunan vesipadan hormi oikein vedä, joten tulee saunottua melko usein savunhajuisessa saunassa.. Hyvä kuulla, että palkinto tuli perille ja herkut maistuivat :)