sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sunnuntaiaamuna

Ihanan syksyinen aamu. Aurinko paistaa ja ulkona on kirpeän kylmää, n. 8°C. Juuri niinkuin syksy parhaimmillaan on.
Mie heräsin pirteänä seitsemän jälkeen ja kahdeksalta oli jo mustikkapiirakka uunissa.
Nappailin pari kuvaa keittiöstä, jossa eilen tein pieniä käytännön sanelemia järjestelyjä. Ei mitään uutta, tavarat vain vaihtoivat paikkaa (taas).
 Pöytä oli käännetty jo aiemmin tähän suuntaan, mutta leivänpaahdin piti saada ruokapöydältä pois, ettei kompastuta johtoon, joka esti pääsyn sohvalle. Ja koska sille täytyi saada paikka juuri tuosta, läheltä ruokapöytää, muutkin tavarat siirtyivät paikasta toiseen. Lautastelineelle keksin uuden käyttötarkoituksen. Siinä on nyt teelaatikko ja kori. Vedenkeitin on helposti saatavilla (keitän joka ilta teetä). Seinäkorissa on miun neulomat tiskirätit ja pesimet. Niitä en enää vaihtaisi kaupan rätteihin, ihan parhaita.
 Leipälaatikko siirtyi mikron viereen ja mikro pois seinän vierestä, jossa sitä oli hankala käyttää.
Muuten ihan kuin ennenkin.

Eilen syntyi sukuun (serkulle) pieni tyttö. Hänelle omistin yhden Art journaling-sivun.
Nallet on leimakuvia, jotka leimasin erilliselle paperille, kukkajutut on olevinaan ilmapalloja :)
Perhonen on kimalteleva kankainen perhonen (ei näy kimallus kuvassa) ja sydämet on omatekemiä leimoja, jotka väritin punaisella akryylimaalilla. Baby girl-tekstin takana on tasku, jossa on tagi kirjoituksineen.
Taustan maalailin akryylimaaleilla ja leimailin tekstitaustaleimasimella (siitä mie sitten tykkään).
Sivun reunus on leimattu myös omatekoisella leimasimella, jonka myös väritin punaisella.
Eilen illalla innostuin kaivertamaan vanhoista pyyhekumeista leimasimia. Tuli niitä kuusi kappaletta.
Kuvaa en muistanut ottaa, mutta mie käyttelen niitä näissä sivuissa, joten tulette näkemään niitä kyllä käytössä.
Sivun koristelusta tuli ihan vahingossa punainen, vaikka kovasti ajattelin tekeväni vaaleanpunaisen. No, ainakin erottuu taustasta.

Eilen sain valmiiksi myös toisen sivun, joka oli kokeilu.
Kokeilin nimittäin, millaista olisi maalata näitä zentangleja/mandaloita akryylimaaleilla.
Oli hidasta ja aikaavievää, monta päivää meni maalaamiseen ja hermo meni. Loput väritin vesiliukoisilla puuväreillä (paljon helpompaa) ja taustan vesiväreillä.

Mie rupesin tässä miettimään.
Kotona meillä on aika väritöntä. Vaikka välillä haluan oikein paljon värejä ympärille, kyllästyn nopeasti ja palautan tän värittömyyden. Ehkä mie saan väreistä tarpeeksi, kun teen näitä Art journalingeja, jotka taas ovat todella värikkäitä ja vahvoilla väreillä kyllästettyjä. Ehkä mie kaipaan ympärilleni rauhaa ja vakautta ja sitten paperille räjäytän itseni ja sielunmaisemani.
Olisi kiva, jos joku osaisi analysoida näitä, värejä ja näiden piirtelyiden merkityksen.
Etenkin nuo mandalat/zentanglet ainakin kuvastavat miun syvempiä kerrostumia (olen lukenut jostain), mutta olisi kiva saada analyysi: olenko ihan sekopää vai mitä :)
Jep, nyt mie lähden tästä kahville ja toivottelen kaikille oikein kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

11 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Minäkin olen aina olettanut, että "väritön" ympäristö rauhoittaa ja antaa tilaa luoda ja suunnitella kaikkea. Olen sen käytännössäkin omassa kodissa huomannut. Tosin minulla on tapana joka paikkaan törkätä pitämääni liilaa, hih.

Lovviisa kirjoitti...

Sulonen keittiö...Ja uppeita nuo sinun taiteilut :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis tuo teidän keittiö...tykkään juuri tuollaisesta, missä on paljon tavaraa...:)

Marika kirjoitti...

Teillä on ihanan kodikasta! Jos teillä muka on väritöntä, niin mitähän meillä sitten on :) Mukavan pirtsakkoja noi sun askartelut, oot kyllä kova nainen askartelemaan. Aina on jotain uutta esiteltävää!

Riitta kirjoitti...

Ihanan kodikas tunnelma keittiössänne ! Mulla on sama noiden värien kanssa. Nytkin haluaisin syksyyn enemmän väriä kotiin,mut kun tiedän et se ei kestä kauaa niin yritän hillitä itseäni ;) Kauniita nuo sinun sivusi ! Iloista sunnuntaita sinulle ♥

Sirutuuli kirjoitti...

Miekin tungen noihin askarteluihin ja muihin vaaleanpunaista, punaista ja violettia.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Mie tässä ajattelin, että jos karsisi vähän tuota näkyvillä olevaa rojua, mutta en mie sillä tavalla osaisi elää :) Joskus oli aika askeettista, eikä tuntunut yhtään omalta.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Meillä on keittiö ja askarteluhuone värikkäimpiä paikkoja, muualla on nyt vaaleaa ja väritöntä :) Tai no, olkkarissa on tummanruskea lattia ja tummanruskea seinä, mutta tekstiilit on valkoista ja beigeä.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Miulla tulee aina keväällä värien kaipuu ja kestää noin pari viikkoa, kun pitää taas vaihtaa hillitympään.

Paula kirjoitti...

En tiedä noista merkityksistä, mutta ihailen kyllä aina noita sinun mandaloitasi. Tosi hienoja, aion itse kokeilla samantapaisia, kunhan kerkeän. Sisustuksessa meillä on aika neutraalit seinät ja isot huonekalut, mutta sitten on jotain väriläiskiä... Leluja... Oranssi perintökaappikello... Verhot... Värikäs tilkkupeitto jne.