keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ompelupäivä

Taas olen menossa iltavuoroon tänään ja ajattelin blogata eilisen vapaapäivän saldoa.
Onkohan tästä tulossa tapa, että kulutan aamua näin aina ennen iltavuoroja :)
No, pääasia, että aika kuluu.

Eilen puhalsin pölyt saumurista ja ompelukoneesta ja ajattelin korjata yhden paidan, joka on niin kovasti pidetty, että kainaloihin oli tullut reikiä. Kulumareikiä, kun kangas oli ohentunut niin kovin.
Se yksi paita sitten muuttui neljäksi paidaksi ja loppujen lopuksi muokkausompelin seitsemän paitaa. Viidestä poolopaidasta leikkasin poolokauluksen pois ja ompelin normaalit kaula-aukot. Nyt miulla on viisi melkein uutta pitkähihaista trikoopaitaa talveksi (äidin vanhoja pooloja) ja yksi pitkähihainen tunika lyheni helmasta jonkin verran. Se oli polviin saakka, joten en oikein tykännyt.
Ja siitä tunikan helmasta sain sen kaula-aukkoon palasen, ettei sen alle tarvitse laittaa toista paitaa tai toppia. Ja samaisen tunikan helmasta sain myös tähän toiseen tunikaan, joka oli siis kaiken alku ja juuri, taskut.
Tarkoituksella laitoin taskut eri tasoon, enkä ruvennut taistelemaan mittanauhan kanssa. Tässä on muutenkin helma sellainen epätasainen. Hihat leikkasin pois ja laitoin tilalle mustaa trikoista vinonauhaa, jota oli äidin vanhassa ompelukärryssä. Aika hauska siitä tuli, mutta jääköhän pitämättä...jää nähtäväksi. Näissä ompeluhommissa hurahtikin melkein koko vapaapäivä. Mutta ei se haittaa, kun on seitsemään "uutta" paitaa käytettävissä ja rahaa ei kulunut yhtään (joten nekin rahat voi käyttää askartelutarvikkeisiin :) )
Sitten sovittelin muita paitoja ja siinä sovitellessa suunnittelin, että värjään joitain paitoja mustaksi ja niitä voi sitten käyttää hihattomien tunikoiden alla (ovat sellaisia makkarankuoria, etten ilkeä ilman löysää tunikaa pitää).

Illalla sitten yllättäen askartelin taas vähän. Mutta niistä ei sen enempää, kerron joskus.
Edellisenä iltana tein journaliin sivun ja toinen on vähän vanhempi. Ensin meinasin jättää nämä bloggaamatta kokonaan, mutta sitten päätin kuitenkin ne laittaa tähän muistoksi itselle. Vaikka toisaalta onhan ne tuolla toisessakin blogissa, mutta tämä on se, minne laitan kaiken.

Tätä ylimmäistä kun rupesin tekemään, yritin piirtää. Yhtäkkiä en osannutkaan, mihin miun piirtämistaito (jos sitä koskaan olikaan) yhtäkkiä on hävinnyt. Tein sitten tommosen elämän kolhuista kertovan sivun. Sellaista se elämä nimittäin on, lentämisen opettelua. Juuri, kun tuntuu, että on oppinut, tulee jotain, joka täräyttää maan pinnalle ja vielä vähän alemmas. Aina jotain.
Julia ja Nasu... no, ne on Julia ja Nasu :) Parhaita kaveruksia keskenään ja miun parhaita kavereita :)

Tähän on nyt hyvä lopettaa ja toivottaa mukavaa viikon jatkoa!
Miulla enää kolme päivää töitä ja sitten loma!

9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Olet kyllä taitava käsistäsi!

Aseman laidalla kirjoitti...

Vau, olet ollut ahkera!! Kyllä sulla on ompeluntaito hyppysissäsi.

Ihana Julia ja Nasu, tuo kuva on niin lutuinen ♥

Mukavaa viikkoa sinnekin ja kivaa lomaa!

Pia kirjoitti...

Hieno eko-teko tuo puseroiden tuunaaminen - ja taidokas!

Jaana Kristiina kirjoitti...

Minusta tuo on tosi kiva tunika.Musta paita alle,niin vautsi.Minuakin on puraissut vaateompelukärpänen.Vanhoja tunikoita on myös tuunattu.Reikäinen villapaita tuunattu virkatuilla kukilla,esmes.Vanhoista vaatteista saa kyllä ihan kivoja pienillä tuunauksilla.
Mukavaa loppuviikkoa sulle=)

Hallatar kirjoitti...

Saumuri on kyllä mahtava kone olla olemassa. =)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos, tällä kertaa onnistui :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos,yksi tuunatuista pooloista olikin musta :)
Vanhojen vaatteiden tuunaus on kivaa, tuunauksen jälkeen ovat kuin uusia :)

Sirutuuli kirjoitti...

On se, ompelu käy kuin leikiten :)