keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Keskellä viikkoa

Olen tässä ihastellut blogien päivityksiä. Niin ihastuttavia kuvia ja ahkeria ihmisiä näkyy olevan joka puolella. Meikäläinen senkun laiskistuu. Nukuin eilen nimittäin päikkärit *rasti seinään* <- tuota ihmettä ei tapahdu kuin muutaman kerran vuodessa.
No, tähän väsymykseen on ihan yksinkertainen selitys. Miulla on yöunet kadoksissa. Johtuu taas tuosta kellojen siirtämisestä, kuten joka kevät. Ja syksy. Mie olen niin huono nukkumaan, että pienikin muutos elämässä tai rytmissä pistää unet sekaisin. Nukun vain muutaman tunnin yössä ja sehän tietysti vaikuttaa kaikkeen muuhun elämään.
En ole edes jaksanut kiivetä vintille etsimään niitä kenkiäkään. Osittain kyllä johtuu siitä että
Seinään naulatut tikkaat alkavat rinnan korkeudelta, joten pitää ensin hakea jakkara, että ylettää ensimmäiselle askelmalle. Ja saa tosiaan apinan tavoin kiivetä korkeuksiin,

 toisella kädellä roikutaan ylimmällä askelmalla ja toisella nostetaan painava luukku auki. 
Alastullessa luukku on pari kertaa pamahtanut päähän silloin alkuaikoina, kun en vielä hallinnut tuota systeemiä.
Kerran kiipesin tuonne ylös, kun Julia oli pieni. Julia tuli tietysti perässä ja kun yritin ottaa sitä syliin, se roikkui paljaassa käsivarressa kynsillään. Kivat pikku raatelujäljet tuli :) Että senkään puoleen ei tule mentyä tuonne, kun kissat voivat tulla perässä ja vintti on osittain auki purut näkyvissä,jonne ihminen ei voi mennä kävelemään, mutta nokkelat karvakorvat voivat tipahtaa seinän väliin.
Niin että mie sitten olen melkein kesäkelissä kulkenut karvakengät jalassa :) jalat tulessa.

Ei tästä mitään vinttipostausta pitänyt tulla :) mutta tulipahan nyt kerrottua tämmönenkin asia.
En kyllä enää muista, mikä oli se jutun juuri :) Onneksi on kaksi vapaata, jos vaikka saisin unetkin takaisin. Ja pään sitä myöten järjestykseen.
Koittakee kestee, sanois mies, joka on savolainen :)

7 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

En minäkään pidä kellojen siirtelystä juuri tuosta syystä, että vaivalla saatu unirytmi menee ainakin kuukaudeksi sekaisin.

Mutta ei se päättäjiä kiinnosta. Ihmettelen vaan, kuinka paljon zombeja liikkuu autolla pitkin aamuja kellojen siirron jälkeen....eikä sekään kiinnosta asioista päättäviä.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Enkä minäkään pidä noista kellojen siirroista... tai siis mukavaahan se on, kun iltaa on "enemmän", mutta ne aamut, kun muutenkin olen aamu-uninen...:)

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Mulla jäis varmaan menemättä tuonne vinttiin kun en uskalla keittiön alla olevaan kellariinkaan mennä alas asti :D

Liisa kirjoitti...

Aika ymmärrettävää juu, ettet ihan kauhian usein ja mielelläs tuonne vinttiin lähde könyämään...hui, jos kisu tippuis seinän väliin :O

Mulla meinas kans tulla joku puhti pois, kun yhtäkkiä tuli niin synkkä, kylmä ja kalsea ilma, vettä ja rakeitakin tuli taivaan täydeltä. Sillon iski viime viikkojen univelat kertaheitolla...kyllä auringosta vaan saa kummasti energiaa, se kun paistaa, niin tuntuu, että jaksaa mitä vaan vaikka kuinka vähillä unilla. Eilen sitten otetiin Peipposenkin kanssa sohvalla tunnin unoset :)

Aseman laidalla kirjoitti...

Mullakin olis varmaan pää toisella puolen hartioita, jos yrittäisin tuonne ;D

Täälläkin on niinikään jokin kevätväsymys saanut vallan tai keväinen unenpuute. En saa täyttä yöttä menemään läpi, heräilen turhan aikaisin ja nukkumaan olisin jo valmis iltaseitsemältä ;D Joo-o, jospa se helpottaa, kun tähän valoisuuteen tottuu pikkuhiljaa.

Anyway, ihanaa loppuviikkoa...huomenna on jo torstai *oujee*

Markka kirjoitti...

Sama juttu. Muutama tunti nukutaan yössä ja taas mennään vauhilla. Töissä puolen päivän kieppeillä sitten päiväunet maistuisi. Nyt sitten taas täällä koneella kukutaan vielä tähän aikaan iltayöstä, höh.
Niin...terveisiä täältä Savosta!

Sirutuuli kirjoitti...

Neferi: miulla ei riitä edes kuukausi oman rytmin siirtoon :)
Irmastiina: miusta tuntuu kuin aika menisi nyt nopeammin, kun kelloja siirrettiin eteenpäin. Ilmankos kesä on niin lyhyt :)
Hannele: kyllä mie uskallan mennä vintille, mutta se vaatii hurjasti voimaa, kun roikkuu noissa tikkaissa :) Joskus kyllä tulee vintillä luukun vierellä sellainen olo, että entä jos horjahdan ja tipahdan...
Liisa: Niinpä, ajattele, jos se tippuis sinne. Pitäis purkaa seinää ulkopuolelta (mie oon miettinyt jo niin pitkälle tuonkin asian :) )
Täällä on ollut aika aurinkoista, mutta täksi päiväksi on luvattu, että voi sataa mitä vaan :) Onneksi olen sisällä päivän :)
Aseman laidalla: Miulla on niinpäin, että on vaikeuksia nukahtaa. Mie meen taas viikonlopuksi töihin, aamuvuorot onneksi :)
Markka: Terveisiä Savoon =) Hurjan myöhään sie kyllä olitkin koneella :) Paitsi niinhän miekin illalla valvoin, kun katsottiin uusin Harry Potter :)