tiistai 4. elokuuta 2009

Toinen lomapäivä :)

Pakko oli nyt tulla kertomaan ja laittamaan muistiin itselle, että luin äsken parhaimman kirjan ikinä! Eilen aamulla aloitin ja luin melkein koko ajan, mitä nyt välillä tein kotitöitä ja vaihdoin verhot, liinat ja päälliset... Ainiin, se kirja.
Se on Marian Keyes, Rachelin loma. Se kertoo narkomaanista, joka ei tiedä olevansa narkomaani. Tai ei ainakaan tunnusta. Rachel asuu New Yorkissa, mutta on kotoisin Irlannista. Hän yrittää selvitä pinnallisessa New Yorkissa ja käyttää kaikkia mahdollisia aineita, huumeita, viinaa ja lääkkeitä sekaisin. Kunnes ottaa yliannostuksen ja hänet hommataan katkaisuun Irlantiin. Kirja kertoo hänen irtautumisestaan huumeista ja juhlimisesta sekä katkaisuajalta, että sen jälkeen. Välillä se kertoo takautuvana tapahtumia New Yorkin ajoilta.
Kirja on kirjoitettu aivan kuin Rachel olisi oikeasti olemassa ja kertoisi tarinaansa. Marian Keyes on mielettömän hyvä kirjailija, onneksi miulla on toinenkin hänen kirjansa odottamassa yöpöydän laatikossa :) Hän kirjoittaa raikkaasti ja hauskasti, mukaansatempaavasti. Suosittelen kirjaa ehdottoman lämpimästi kaikille. Sanat eivät riitä kertomaan, miten hyvä tämä oli!

Voinhan mie tässä nyt vähän vilauttaa, mitä eilen touhusin lukemisen lomassa. Ihme, että sain mitään aikaan! No, oonhan mie kaksi päivää aamusta iltaan pessyt pyykkiäkin, silittänyt, mankeloinut ja tosiaan vaihdoin olkkariin ja keittiöön verhot, sekä tyynynpäälliset, liinat ja tuolin sekä sohvan päälliset. Nyt meillä on sinistä, että jaksan talvella katsella taas vaaleanpunaista :)
Vaaleanpunainen on ihana väri, mutta kyllästyyhän sitä ja vaihtelu välillä virkistää.Huomenna olisi tarkoitus, tai siis lähden pesemään mattoja. Äsken kävin lajittelemassa niitä autotallissa. Joku päivä pitäisi tehdä puhtaille matoille tilaa vaatehuoneeseen ja viskata sellaiset, joita en käytä, vintille tilaa viemästä.
Mutta nyt lähden karkin syöntiin =)

5 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Muistan kun meillä lapset olivat pieniä, niin matonpesua riitti...nykyisin mattoja ei tarvitse usein pestä..laiskistuu...

Seepia kirjoitti...

Hei, hyvää lomaa!! Mulla myös alkoi tällä viikolla loma ja on ollut niin ihanaa! Ihmisellä pitäis olla useammin lomaa! :)

Kivan ja raikkaan näköistä nyt olkkarissa! Itse ostin joku aika sitten olohuoneeseen vaaleanpunaisen kaapin. Katsotaan nyt kuinka kauan se saa pitää värinsä :)

Pami kirjoitti...

Minäkin tykkään Marian Keyesin kirjoista, jopa niin paljon, että olen ostanut niitä itselleni. Tuon RAchelin loman luin englanninkielisenä ja siitä oikeastaan jäin koukkuun!

Minun pitäisi ruveta leipomaan ja tekemään lihapullia. Huomenna taas töihin ja seuraavan kerran maanantaina! Sovittiin pomon kanssa 3-päiväinen viikko näin aluksi!

Sirutuuli kirjoitti...

Mammeli: Ei meilläkään enää pieniä lapsia ole, mutta silti etenkin eteisen matot on suorastaan mustia liasta. Johtuu varmaan siitä, että pitää nurmikolla kävellä autolta ja kura kantautuu sisään. Pitää joka kesä pestä matot, mutta toisaalta tykkään siitä.
Seepia: Kiitos :) Yleensä laitan sinistä kesäksi, mutta tänä kesänä oli ne rippijuhlat ja miun mielestä vaaleanpunainen oli juhlavampi.
Pami: Mie lainaan nykyisin kirjat ihan kansikuvan perusteella, kun en enää niin paljon jaksa lukea murhia ja sellasia. Enkä tiedä hyviä kirjailijoita. Kaipaan välillä kevyttä lukemista ja nämä Marian Keyesit tuntuu olevan hyviä.

TaiNa kirjoitti...

oi, todellista lomalukemista! :) Olen lukenut kaikki Keyesin kirjat ja joka kerta nauttinut ja nauranut.