keskiviikko 12. elokuuta 2009

Lähellä rajaa

Ensin aamusta läksin pesemään viimeiset matot, äiti oli kuskina. Pesin pitkävartisella harjalla seisten laiturilla ja kolme mattoa tuli puhtaaksi puolessa tunnissa :o Eikä ollut edes rankkaa, paljon rankempaa on seistä selkä kyyryssä tynnyrissä ja kurkotella järveen ottamaan vettä. Muistutus itselle: osta toinen pitkävartinen harja!
Yhteensä pestyjä mattoja 17 tänä kesänä, viime kesänä oli 29. Ja nyt on vaatehuoneessa tila puhtaille matoille, ei tarvitse viedä autotalliin hiirten ruuaksi tai pesätarpeiksi.

Myöhemmin iltapäivällä lähdettiin äidin kanssa Nuijamaalle Laplandia-nimiseen kauppaan. Jos et linkkiä jaksa avata, kerron hieman. Kauppa on venäläisille suunnattu, 99% asiakkaista on venäläisiä. Ja niinhän se oli, että me taidettiin olla ainoat suomalaiset siellä. Suomen kieltä ei kuulunut ollenkaan.
Meiltä on Nuijamaalle matkaa n.20 km, eli aika lähellä rajaa asutaan. Matkalla tuli vastaan kyltti: Viipuri 54. Ajatella, pikkasen pidempi matka kuin Imatralle ja lyhyempi kuin Haminaan, Kouvolaan ja Mikkeliin, jotka ovat lähikaupunkejamme. Äkkiäkös sitä Viipuriin hurauttaisi tästä, ainoastaan tullissa voi kuulemma mennä parikin tuntia. Mutta hassulta se tuntuu, Viipuri on meidän toiseksi lähin kaupunkimme :)

Ja sitten itse kauppaan ja hurrjiin ostoksiin =)
Ostin: lyijykynäpaketin(10 kpl/pkt), pesupussin, rikkalapio/harja-setin pöydän pyyhkimiseen ja sademittarin. Kaikki yhteensä 4.30€! Äiti osti miulle T-paidan, joka maksoi, jos en hirveästi valehtele, 2.99€ tai 3.99€, ei kuitenkaan mitenkään hinnalla pilattu :)Ja nyt pitäisi tipahtaa taas maan pinnalle näistä shoppausreissuista ja ruveta miettimään kotihommia. Mummon vanhat täkit pitäisi pestä ja ottaa sitten talvikäyttöön, kun ne tuntuvat lämpimämmiltä kuin meidän nykyiset, jotka nekin täytyy pestä ensi kesää varten. Ja muutenkin pitäisi pestä pyykkiä, astioita... Ja ehkä vähän järjestellä paikkoja. Jossain vaiheessa pidän neulontasession kera Neiti Marplen, joka viime Perjantaina tuli ja tallensin.

Ei kommentteja: