keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Pihalta








Ei ole enää oikein keväinen ilma. Lähinnä tuntuu syksyltä. Lämmintä 6°C.
Kävin kuitenkin kuopimassa kukkapenkkejä ja nyt kiehun RAIVOSTA!!! Myyrät on myllänneet pihalla oikein kunnolla ja vissiin jänikset paskoneet yhteen kukkapenkkiin ja etanoita on siinä samassa penkissä. Koko toinen puoli pihasta on pilalla. Ja kovalla työllä ja antaumuksella tehty iso kukkapenkki on myllätty kokonaan. Kuorikatteet hävinneet ja nurmikossa (ja sammalessa) hirveitä koloja menee pitkin pintaa, isoja kekoja joka puolella ja etenkin kaikissa kukkapenkeissä. Ikinä ei ole näin pahasti myyrät bilettäneet. Johtuuko se siitä, että naapurissa on pieniä lapsia, jotka riekkuvat pihalla ja myyrät tulee meidän pihalle karkuun? Paitsi, että naapureiden toisella puolella on metsää. Miksei ne mee sinne? Pitää vissiin ostaa kaljaa, että juotan etanat känniin ja hukutan ne johonkin astiaan, se kuulemma tepsii. Ja mitäs myyrien pään menoksi hommais, ehkä valkosipulin kynsiä? Tai tynamiittia! Arggh!!! Oikeesti, mikä on hyvä tapa hävittää myyränretaleet??

5 kommenttia:

varjoyrtti kirjoitti...

Me taistelimme pari vuotta myyrien valtatietä vastaan. Kokeilimme konstin jos toisenkin, mutta ainoa tepsivä konsti oli kanankakkarakeet käytäviin koloihin joka paikkaan, ja vielä pari uusinta iskua. Kakka kun tehosi, ei ole sen jälkeen myyriä näkynyt pariin vuoteen. Onnea taistoon, sitä tarvitaan :D

Sirutuuli kirjoitti...

Pitää kokeilla sitä konstia ja kiitos =)

Nerikah kirjoitti...

Hyvää myöhäisiltaa/-yötä Siru!

Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuota kanankakkaa, siitä on muutamat minunkin tuttavani saaneet oivan avun myyräpulmiinsa.

Blogissani on muuten jotain sinulle kuuluuvaa... :)

TeSa kirjoitti...

Jo on myyrät bilettäneet.
Joka vuosi ei ole näin suurta myyräkantaa, mutta paljonko se sitten lohduttaa paikatessa tuollaista tuhoa.

Sirutuuli kirjoitti...

Kokeilen kanankakkaa jossain vaiheessa. Kiitos neuvoista.