sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Ompelua, leivontaa, neulontaa...

Ei tuu mittää, nimittäin lepäämisestä. En vaan osaa. Ehkä joku päivä sitten.
Aamupäivällä formuloiden aikaan ompelin 4 tyynynpäällistä. Kuvia ei nyt ole, kun ovat kuivumassa pesun jäljiltä. Pilkoin yhden päiväpeiton, joka lojui vanhemman likan lattialla. Tein siihen puusohvaan uudet, kun entiset värjäytyivät. Huomenna otan kuvan, kun saan ne paikalleen. Ne on ihan perusluonnonvalkoiset.

Neuloin vähän yhtä tunikaa, saa nähdä, mitä siitä tulee ja saanko loman aikana valmiiksi. Aika vaativa tai pikemminkin hidas mallineule tai kuvio vai miksi sitä sanotaan.

Pyykkiäkin on pesty, kuten aina vapaa-ajalla. Oli loma tai vapaapäivä, pyykkiä riittää.

Vähän myöhemmin käytiin mummon haudalla, kivi oli haudan vieressä, eivät vielä olleet kaivertaneet sitä. Samassa haudassa on mummon mies (miun pappa, jota en koskaan ole tavannut, kuoli sodan jälkeen) sekä mummon poika, joka kuoli 2-vuotiaana. Haudalla on vielä kaikki kukkalaitteet hautajaisten jäljiltä.

Ja äsken paistoin sämpylöitä. Edellisestä kerrasta on 1-2 vuotta aikaa. Yksi astiallinen on jo syöty, mutta jäi niitä vielä. Tosi hyviä, vaikka itse sanonkin =) Itse kehittämälläni ohjeella tein taikinan. Salainen resepti, jonka tietää ainoastaan siskoni ja annan sen aikanaan myös tytöilleni.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Taidat ollakin varsinainen työmyyrä! No ei kait se haittaa, hyvä piirre ihmisessä. En minäkään osaa olla aloillaan tekemättä jotain koko ajan. Maukkaan näköisiä sämppyjä. Täytynee itsekin leivoskella nyt tämän "nuukailuviikon" tiimoilta.