perjantai 18. kesäkuuta 2010

Uusi paviljonki

Nyt on kaksi päivää vietetty ulkona. Vaikka aurinko ei paista, on ilma silti ollut kiva. Ei kylmä ja pientä tihkua illalla, muuten mukava ilma. Tänään kyllä vietin työterveydessäkin aikaa, sekä apteekissa. Silmä on ärtynyt, ei varsinaisesti tulehtunut, mutta punainen parista kohtaa. Sain antibioottitippoja sekä voidetta. Apteekissa sain todella hyvää palvelua. Jouduin kyllä odottelemaan aika kauan, kun farmaseutti yritti selvittää, onko kaupungin yhdessäkään apteekissa sitä määrättyä silmävoidetta. Ei ollut, joten hän soitti lääkärille ja pyysi uuden määräyksen. Todella hienoa palvelua, kiitos :)

Paviljonkijuttua lupasin teille. Näin huonosti kävi meidän paviljongille, joka ostettiin ennen juhlia:

Se yksi lauantai, kun oli myrskynnyt ympäri Suomenmaan, myrsky rikkoi meidän paviljonkimme: tuuli tarttui kankaaseen niin rajusti, että kattokiinnike katkesi ja putket taipuivat korjauskelvottomiksi. Masennuin niin kovin, että en viitsinyt blogatakaan asiasta aiemmin. Olen tottunut siihen, että meillä on paviljonki pihalla, on ollut jo monta vuotta. Kun ei ole talon yhteydessä terassia, täytyy joku suojaisa paikka olla.
Mutta oli siinä jotain hyvääkin. En oikein tykännyt siitä Prismasta ostetusta 99€ maksaneesta, katto oli vihreä ja rakenne omituisen muotoinen. Nyt oli hyvä syy ostaa paremman värinen :) Ostettiin valkokatollinen kahdella seinällä Jyskistä.
Meillä on tosiaan ollut neljä eri paviljonkia pihalla, kaikki ovat hajonneet. Osa omaa hölmöyttä, osa luonnon järjestämänä. Mutta nyt ei tarvittu edes piirroksia kasaamiseen enää, kokemusta on niin paljon =)
Piirroksesta ei saanut edes mitään selvää ja suomen kieli oli aika veikeää:
"Kyyneltyä vuotaa lyödä pallo reikään, välttää esto." Hmm. mitäköhän tuo tarkoittaa :)
ja sitten katoksen käyttöohje:
"Tämä tuote on valmistettu metallista. Jos metalli tulee näkyviin, esimerkiksi tuotteen vahingoittuessa, pitää pinta käsitellä esim. ruosteenestolakalla, jotta se ei ala ruostumaan. Tuotteen käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme, että tuote suojataan vedeltä ja sateelta joko peittämällä tai siirtämällä tuote sisätiloihin."
Juu, että kannetaan sisälle joka kerta, kun sataa vettä =) Ja millähän sen sitten vaihtoehtoisesti voisi peittää? Hehheh, ihme, ettei siinä lukenut, että tuote on tarkoitettu sisäkäyttöön :)
Se oli eilen ja tänään vietimme jälleen aikaa pihalla. Tänään sain monen vuoden hiljaisen haaveilun jälkeen istutuspöydän! Mies teki pihalta löytyneistä lankuista ja lankunpätkistä miulle ihanan pikkasen kulahtaneen, mutta miun mielestä hienon pöydän. Kyllä oli kukkien istutus yhtä juhlaa, kun ei tarvinnut maassa kyykistellä :) Seitsemän vuotta sitten muutimme rivitalosta tänne ja toimme mukanamme kestopuusta rakennetun laatikon. Laatikolla ei oikeasti tehnyt mitään, joten mies teki silloin meille pienen istuma-alueen aidalla. Nyt se pieni aidan pätkä on istutuspöydän tasona.
Paviljongista päin katsottuna:
Edestä päin:
Argentiinalainen puinen hedelmälaatikko löytyi pannuhuoneesta. Laatikkoa olen ihastellut monta kertaa aiemminkin ja suunnittelin peseväni sen ja kantavani sisälle. Mutta ulkona se näyttää myös kivalta:
Tulipas taas pitkä juttu. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti :)
Ulkotilojen "sisustaminen" on vaiheessa, mutta eihän tässä kiire ole. Pikkuhiljaa ja tuleehan noita kesiä :)
Mukavaa perjantaita ja viikonloppua! Miun viikonloppu menee töissä aamuvuoroissa. Aion katsoa huomenna töiden jälkeen prinsessahäät :)

3 kommenttia:

Eva-Liisa kirjoitti...

Kävipä köpelösti paviljongille myrskyllä. Uusi katos on kyllä ihana. ja teillä on kivat nuo terassikalusteet.Tykkään.

Sude kirjoitti...

Ompa harmi tuon katoksen kanssa. Ei näistä ilmoista koskaan tiedä. Uusi istutuspöytäsi onneksi kestää säätä ja se on kivan näköinen. Blogisi uusi ulkoasu on myös hyvä, romanttinen ja kaunis.

Sirutuuli kirjoitti...

Liisa: aikoinaan olisin halunnut valkoiset kalusteet, mutta mies ei suostunut. Nyt suostui siihen, että kun värit häviävät, voidaan maalata nuo valkoiseksi... :)
Sude: Mies tuli iloiseksi pöydän kehusta :) Kiitos kehuista :) Myös blogin ulkonäön suhteen :)