keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Ruokaa

Ihan pakko on nyt laittaa jotain ihan muuta kuin kirppisjuttuja, nimittäin ruokajuttua :)
Ja ihan pientä mainontaa väliin :)
Asuin aikoinaan Savonlinnassa nuorena opiskelijatyttösenä ja tuli koluttua nakkarit/grillikioskit aika tarkkaan läpi. Samoin paikalliset ruuat. Mainos: Viremon nakkari oli paras paikka ja sieltä sai parhaat hampurilaiset. Mutta aina hampurilaisten välissä toisinaan ostin paikallista herkkua, jota myös mieheni harrasti: Lihatsu suomella. Eli lihalörtsy Suomimakkaralla.
Tänään käydessämme kaupassa toisella laidalla kaupunkia löysimme (mainos) Parikkalan Pika-Pullan lihalörtsyjä sekä  yllätys: Suomimakkaraa!

Eipä tarvinnut kauaa miettiä, mitä tänään syötäisiin :)
Lihatsu suomella:

Lörtsyn välissä on sitä suomimakkaraa, kurkkusalaattia, itsetehtyä valkosipulimajoneesia: valkosipulimurskaa ja valmista ultra kevyttä majoneesia ;), sinappia ja ketsuppia.
Mielettömän hyvää!

Tänään olisi vielä ohjelmassa auton siivous sisältä sekä ulkoa. Huomenna lähdemme köröttelemään Espooseen kyläreissulle. Aiomme ottaa omat eväät ja pysähtyä levähdyspaikoille syömään :) Ihan kuin tällä matkalla pitäisi monta kertaa pysähtyä ja etenkin syödä :) Ja aion ottaa neulomiset mukaan, autossa on kiva neuloa.
Ihanaa! Mie pääsen auton kyytiin istumaan!!!! Mie niin tykkään istua autossa :) Oikeesti, meidän iskä oli ammatiltaan rekkakuski, nykyään eläkkeellä ja joka kesä mie istua törötin kyydissä ja käytiin milloin missäkin Suomessa ja sukuloimassa käytiin joka kesä Seinäjoella, Vaasassa ja Ilmajoella. Terveisiä sukulaisille! :) Ei ne kylläkään varmaan tätä lue, mutta tulipahan lähetettyä terveiset :)
Mukavaa iltaa kaikille, jotka tänne eksyvät!

7 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Viremon grilli on ihan paras!!! Mutta lörtsyistä en vieläkään välitä, vaikka Savonlinnaa olen kolunnut yli 40 vuotta. Olen kotoisin Rantasalmelta ja nyt Savonlinnassa töissä. Joskus ostan ja ihmettelen jälkeenpäin, että miksi! Tai sitten olis pitänyt osata täyttää ne oikein. Toi valkosipulimurska esim. kuulostaa hyvältä :-)

Sisustus Sievä kirjoitti...

Kävin viimeviikolla Savonlinnassa ,mut en muistanu koko lörtsyjä!! Kirppikset kyl josta on aitakin.Vähän volvo keuli kin aita elementit tuli kyytiin.Ei kaikki mulle osa jäi Parikkalaan rakkaalle parhaalle ystävälle.

Miia kirjoitti...

Nam, näyttipä hyvältä! Mikähän se paikka oli missä me käytiin lappeenrannas ollessamme syömässä.. ei mitään hajua, kuulemma paras paikka sielä. Palvelu ei kylläkään ollut parhaimmasta päästä, myyjä tiuski kokoajan :P

Sirutuuli kirjoitti...

Pami: ei ne Savonlinnassa tienny mitään tuosta valkosipulimajoneesista aikoinaan :) Mie tykkään siitä ja täällä LPR:ssa sitä käytetään, joten laitoin sitä :) Antaa kivan säväyksen.
Mia (sisustus sievä): ei ne kaikki lörtsyt ookkaan hyviä, mutta parikkalan pika-pullan on parhaita :)
Miia: Tuen grilli on paras paikka täällä. Yleensä myyjät on ihan kivoja, ne on filippiiniläisiä :) Siulle on sattunu sit joku muu varmaan. Vai tiuskiikohan ne filippiiniläisetkin?

Sude kirjoitti...

Ihanan lihottavan rasvaisen näköistä ruokaa. Maistuis kyllä mullekkin :)
Katselin noita edellisiä postauksia, olitpa löytänyt ihania tavaroita kirppareilta. Meilläkin menee ystäväni kanssa koko päivä,kun lähdemme loitommaksi kirpparikierrokselle. Laitammekin vuorotellen kunnon eväät mukaan.
Onnea sinnekkin yli-oppilaalle. Sinä järjstitkin kunnon juhlat, kakkujakin vaikka kuinka paljon. Tylsiä vieraat, jotka eivät ilmoita etteivät pääse tulemaan. Meillä oli hyvin pienet kemut, vain 8 vierasta ja yksi täytekakku :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Aika pienet juhlat meilläkin lopulta oli. N. 20 vierasta, ehkä. Eli puolet jätti tulematta. Ja puolet syömisistä ihan turhia. Enää ei ole kuin yhdet juhlat meillä, nuoremman likan valmistujaiset joskus :)

seijastiina kirjoitti...

Ihania herkkuja, veden tuo kielelle.
Minun on pitänyt tuota lörtsyä ostaa, vaan ei vielä.
Hyvtä täytteet, nams!